Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кисело зеле с пилешки крилца по сръбскиКисело зеле с пилешки крилца по сръбски
13 Май
Сварете крилцата и използвайте тази вода за пилешка супа или др. вид. Нарежете лука и моркова на малки парченца и ги поставете върху по-голям тиган или в дълбок тиган, за да къкрят. Добавете малко сол към зеленчуците...
Кремсупа от чушкиКремсупа от чушки
06 Юни
Тази супа с чушки е ароматна, полезна и много вкусна. Накълцайте праза на тънки кръгчета и го задушете в 40 мл. от зехтина за 4-5 минути. Добавете картофите на парченца и запържете, след което налейте 650 мл. вода,...
Доматена кремсупа с босилек и риганДоматена кремсупа с босилек и риган
23 Юли
Загрява се мазнината в дълбока тенджера. Прибавя се смлян чесън, това става, като скилидата се нарязва на ситно, посипва се с малко сол и с широката част на ножа се смачква до пюре. Запържва се за 5-7 секунди. Добавят...
Веган кюфтета от нахутВеган кюфтета от нахут
16 Юли
Консерва нахут се отцежда от течността. Картофът се обелва, нарязва на малки парчета и се вари докато омекне. В каната на блендер или чопър се сипва отцеден нахути картофа. Добавя се нарязан магданоз, кимион, сол на вкус...
Вкусна леща яхнияВкусна леща яхния
29 Април
29
Настържете или нарежете на дребно морковите и ги запържете в тенджерката, в която ще варите лещата, за кратко. Сложете лещата при морковите да се вари в 3.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка...
Гъбена чорба с оризГъбена чорба с ориз
29 Дек.
Нарежете на дребно изчистените гъби и ги задушете за няколко минути в голяма тенджера с разтопеното масло. Добавете ориза и нарязания на дребно лук и ги оставете да се задушават - през няколко минути разбърквайте....
Испанско зелено гаспачоИспанско зелено гаспачо
16 Ноем.
Почистете аспержите от твърдите и жилави части. Отрежете връхчетата им и ги запържете в голям тиган с малко зехтин за няколко минути. Извадете ги и в същия тиган запържете останалата част от аспержите заедно със скилидките...
Агнешка дроб чорба с агнешки комплектАгнешка дроб чорба с агнешки комплект
23 Ноем.
Измийте много добре агнешкия комплект. Обърнете специално внимание на чревцата - обърнете и ги измийте старателно. Прехвърлете ги в тенджера, залейте ги с вода и сварете до готовност. От време на време премахвайте образувалата...
Агнешка джолан чорбаАгнешка джолан чорба
28 Юли
Сварете много добре джолана и след като се охлади го обезкостете на малки късчета. Наситнете чесъна и лука и ги запържете в загрята мазнина. Добавете обезкостеното агнешко месо, разбъркайте и сипете доматеното пюре...
Любимата шкембе чорба с кисело млякоЛюбимата шкембе чорба с кисело мляко
02 Юни
Добре почистеното шкембе нарежете на парчета. Сложете в тенджера със студена вода, кипнете и препенете. Сменете водата, добавете 1 с.л. сол и сварете до готовност на шкембето. Прецедете бульона, а шкембето нарежете на...
Агнешка чорба с крачета и оризАгнешка чорба с крачета и ориз
10 Август
Измийте и сложете в тенджера агнешките крачета, сипете вода, добавете черния пипер и целината. Варете около два часа на средна температура. Може и повече време, ако котлонът ви е слаб. Ще трябва да доливате вода, за да...
Леща яхния с тикваЛеща яхния с тиква
26 Юли
Нарежете лука и целината на дребно и ги запържете в дълбок тиган с мазнина на умерена степен. Добавете нарязаните чушки, морков и тиква и ги гответе още няколко минути. Изсипете доматеното пюре и червения пипер....
Рибена чорба от глава на сомРибена чорба от глава на сом
02 Юли
Знам рецептата за тази рибена чорба от мама, която само така я приготвя и вкъщи обожаваме да я хапваме студена. Измиваме добре главата от сом, заливаме я със 7 ч.ч. студена вода и добавяме ситно нарязана глава лук, морковите...
Пуйка, пълнена с кестениПуйка, пълнена с кестени
26 Юли
Почистваме пуйката, посоляваме я отвън и отвътре и я натриваме с червен пипер. Сваряваме кестените, почистваме ги и ги заливаме с прясното мляко, маслото. Добавяме малко сол и натрошените бучки захар. Разбъркваме добре...
Лесно агнешко фрикасеЛесно агнешко фрикасе
25 Юли
Загрейте половината масло и запържете в него ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавете нарязаното на едри парчета месо и пържете от всички страни до зачервяване. Когато месото се запечата, се налива гореща вода...
Свински езици с винен сосСвински езици с винен сос
31 Юли
Добре почистените свински езици се заливат с подсолена вода и заедно с корените за супа се варят до готовност. По желание можем да ги обелим, но можем да ги оставим и с ципата. В отделен съд загряваме олиото и запържваме...
Говеждо разсол със сиренеГовеждо разсол със сирене
01 Август
Без да нарязваме месото го заливаме с подсолена вода и го оставяме да се вари на тих огън. Когато месото поомекне добавяме корените за супа и варим до пълната му готовност. Изваждаме го и го нарязваме на правилни късове...
Най-вкусната кремсупа от спанакНай-вкусната кремсупа от спанак
20 Април
В тенджера сложете маслото и нарязания на ситно лук (може да добавите и 1-2 скилидки чесън). Похлупете и задушавайте до омекването му. Добавете нарязаните на ситно картофи (за да се сварят по-бързо) и водата, похлупете...
Суфле от карфиолСуфле от карфиол
15 Март
Корените за супа, нарязани на едри парчета, карфиолът, накъсан на големи цветчета, и няколко зърна черен пипер се заливат с подсолена вода и растителното масло и се варят до омекване. Отцеждат се, нарязват се на по-дребни...
Чорба от свинска главаЧорба от свинска глава
02 Ноем.
Добре почистената и нацепена свинската глава сложете в тенджера под налягане. Сипете вода и лъжица сол, сложете на котлона. След като течността заври, засечете 40-50 минути. Охладете леко и отделете месото. В тенджерата...
Гъбена чорба по турскиГъбена чорба по турски
18 Януари
Наситнете лука и го запържете в половината зехтин и маслото. Щом започнете и дори леко започне да се карамелизира, добавете нарязаните гъби и чесън. Бъркайте около минута-две и добавете брашното - то също трябва да се...
Селски боб със запръжкаСелски боб със запръжка
13 Дек.
1
Накисваме боба от вечерта за 8 часа, като първа стъпка от приготвянето на селски боб със запръжка. Изплакваме и варим в студена вода до омекване. В тиганче запържваме нарязания лук, прибавяме почистените и нарязани...
Печени свински пържоли със сосПечени свински пържоли със сос
21 Юни
Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и чесън на прах, нареждат се намазана с масло тавичка. В тавичката се налива около 100 мл бяло вино, след което се слага във фурната и пържолите се пекат от двете страни....
Гъбена чорба по селскиГъбена чорба по селски
20 Август
В тенджера слагаме олиото и запържваме лук и морков. Измиваме гъбите и ги режем не много на дребно. Запържваме и тях. След което добавяме вода, колкото да напълни тенджерата. Оставяме да заври и варим, докато гъбите се...
Агнешка чорба с лапад и оризАгнешка чорба с лапад и ориз
12 Май
Измийте и сложете в гевгир зеленолистните зеленчуци да се отцедят. Нарежете копривата, спанака и зеления лук. Настържете доматите, моркова - нарежете. Накиснете ориза за десет минути и изплакнете. Нарежете на дребно и...