Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Козуначено руло, замесено в хлебопекарнаКозуначено руло, замесено в хлебопекарна
14 Април
1
Пекат се за 15 минути във фурна загрята на 160 °C, след което се покриват с фолио и печенето на празничните козунаци продължава още поне 35 минути....
Вкусен и лесен кекс за ВеликденВкусен и лесен кекс за Великден
10 Април
Второто ни предложение е за великденски кекс с козунак....
Лесно козуначено тесто в хлебопекарнаЛесно козуначено тесто в хлебопекарна
18 Април
След като оформите козунаците ги сложете в силиконови или други намазнени форми. Оставете да втасат около час-два. Намажете с разбит жълтък и малко прясно мляко....
Как да избелим яйцата за Великден?Как да избелим яйцата за Великден?
13 Април
Не забравяйте на трапезата за Великден да сложите и любими козунаци, крехко печено агнешко и други великденски ястия....
Вижте кои зодии ще имат най-щастлив ВеликденВижте кои зодии ще имат най-щастлив Великден
11 Април
Ами пухкавите козунаци, ароматното агнешко и всички останали вкусотии на празничната маса! Разбира се, не само угощението допринася за доброто настроение на Великден....
Безкрайно вкусна козуначена тортаБезкрайно вкусна козуначена торта
03 Май
2
Нарежете козунака на филии с ширина 1 см, наредете 1 ред от тях една до друга, като празните места запълвате с изрезки от него....
Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?Как да изберем хубаво агнешко и за какво е полезно?
12 Април
1
От институцията уверяват още, че текат непрестанни проверки за качеството на традиционните за великденската трапеза меса, яйца и козунаци....
Защо питката не става на конци?Защо питката не става на конци?
08 Окт.
При приготвянето на питки и козунаци се смята, че те са истински сполучливи и добри, ако след разчупване вътрешността им се отделя на така наречените конци....
Козуначен крем карамелКозуначен крем карамел
09 Април
Натрошаваме на много ситно козунака върху карамела. Разбиваме яйцата с 4 с.л. захар, прибавяме топлото прясно мляко и ванилията. Тази смес изсипваме върху козунака, хубаво да попие....
Козуначен крем карамелКозуначен крем карамел
09 Април
Натрошаваме на много ситно козунака върху карамела. Разбиваме яйцата с 4 с.л. захар, прибавяме топлото прясно мляко и ванилията. Тази смес изсипваме върху козунака, хубаво да попие....
Какъв брой яйца се боядисват за Великден?Какъв брой яйца се боядисват за Великден?
14 Дек.
Правят се козунаци, пече се агнешко месо. На този празник задължително се ходи на църква, хората си обличат нови дрехи, а през нощта, след полунощ се обикаля църквата за здраве....
Козуначена торта с домашен кремКозуначена торта с домашен крем
09 Дек.
Разпределете го още горещ върху козунака. Добавете отгоре останалата част от козунака и завършете с крем. Оставете козуначения сладкиш да изстине и го приберете в хладилник за няколко часа....
Вижте болежките, които може да излекувате със свинска масВижте болежките, които може да излекувате със свинска мас
23 Август
Свинската мас е основна съставка за направата на много видове кифли, козунаци, рула, рогчета, дребни сладки и какво ли още не. А накъде без мас, като решим да приготвяме пръжки по Коледа....
Съвети за подбор на великденски яйцаСъвети за подбор на великденски яйца
19 Април
От Агенцията по храните успокояват, че текат интензивни проверки в цялата страна относно качеството на яйца, агнешко и козунаци. Най-сигурната проверка обаче е във вашите ръце....
Чупливи яйца пълнят столичните магазиниЧупливи яйца пълнят столичните магазини
05 Април
1
Заради увеличаващия се брой на некачествени храни около празниците проверките на яйца, зеленчуци, козунаци и агнешко месо в магазини, пазари и складове в цялата страна продължават....
Лечение на хипертония без медикаментиЛечение на хипертония без медикаменти
03 Дек.
Не прекалявайте с тестени вкусотии като козунаци и кифли, защото това само ще покачи стойностите на кръвното ви налягане. Редовно пийте прясно изцеден сок от плодове и зеленчуци....
Кило чушки колкото кило месо преди празницитеКило чушки колкото кило месо преди празниците
20 Април
Проверяват се най-вече храните, които задължително присъстват на трапезата на празника - агнешко месо, яйца и козунаци. От БАБХ казват, че в търговската мрежа е пуснато агнешко от Нова Зеландия....
Защо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този ВеликденЗащо да замените кокошите яйца с пъдпъдъчи този Великден
17 Април
Като добавим към тях и обилните количества меса, козунаци със сладко и други тестени изделия, а също и алкохолите напитки, празникът се превръща в бедствие за тялото ви....
С тези 5 стъпки ще стопите бързо великденските килцаС тези 5 стъпки ще стопите бързо великденските килца
25 Април
Покрай отбелязването на Великден почти всеки от нас си позволи да похапне повече мръвки, козунаци, яйца и шоколадови десерти. Това е в рамките на нормалното....
Интересни великденски декорации за домаИнтересни великденски декорации за дома
05 Април
За великденските празници, освен да боядисате яйца и да приготвите козунаци, можете да внесете празничния дух, като украсите пролетно дома си....
Козуначена торта с крем и сладко от боровинкиКозуначена торта с крем и сладко от боровинки
13 Юни
Нарежете козунака на парчета. В подходяща форма наредете един ред от козунака. Леко го сиропирайте и изсипете една част от крема. Върху него разпределете част от сладкото....
Цедено кисело мляко с ментова захар и ягодиЦедено кисело мляко с ментова захар и ягоди
23 Април
Сервирайте като допълнение към великденските козунаци или други сладки печива. Цеденото кисело мляко с ментова захар и ягоди е готово....
Козуначена пита с течен шоколадКозуначена пита с течен шоколад
12 Април
Заделяме жълтъка на 1 яйце настрани, той е за намазване на козунака с течен шоколад. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме щипка сол и лимонова есенция, млякото, олиото и брашното....
Бърза и лесна козуначена тортаБърза и лесна козуначена торта
01 Април
Ако обаче не издържите като нас, по-добре е да напръскате козунака с някакъв сироп, защото иначе е малко сухичък. Обръща се в подходящ поднос. Украсата е по ваше желание....
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
20 Януари
6
отваряйте поне 20 мин, защото то няма да набъбне; - При приготвянето на пити месете тестото по-продължително време, но не и при приготвянето на тесто за леки бисквити или соленки с мая; - Ако приготвяте кексове, козунаци...