Търсене в сайта

Пълнен козунак
Пълнен козунак
Пресяваме брашното в дълбок съд и го оставяме на топло. В една чаша надробяваме маята, посипваме я с лъжичка захар, заливаме с 3 с.л. прясно мляко, ...
Козунак Искра
Козунак Искра
докато свърши мазнината. Оставяме го да втаса. Втасва много бавно, защото има захар и мазнина ( 2-3 часа). Когато втаса го разделяме на 6 топчета (по ...
Конячен козунак
Конячен козунак
Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на топло да ...
Неизсъхващ козунак
Неизсъхващ козунак
19 Април
2
Чаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се добавя ...
Козунак пролет
Козунак пролет
01 Май
1
добавяне на малко брашно ще стане с нормална пухкава консистенция. Тестото за козунак не трябва да бъде като това за хляб, т.е. не трябва да е ...
Великденски козунак
Великденски козунак
Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно яйцата се ...
Погача със сирене на конци
Погача със сирене на конци
26 Май
1
яке и одеяло. След като е удвоила обема си, я намазваме с останалия жълтък и печем на умерена фурна. След като е готова погачата, можем да я намажем ...
Пухкава питка Цвете на конци
Пухкава питка Цвете на конци
Активирайте маята, като я разтворите в леко затопленото прясно мляко. Прибавете захарта и 2 с.л. брашно. Разбъркайте всичко и покрийте съда за 10 ...
Гръцки козунак
Гръцки козунак
13 Април
Размийте маята с няколко с.л. топличка вода и щипка захар и оставете да втаса на топло. Смесете в тенджерка прясното мляко, маслото, портокаловата кора и ...
Парен козунак
Парен козунак
. Тестото се разпределя във форми, намазани с мазнина, и всеки козунак се маже с разбито яйце. Оставят се да втасат още 40 минути и се пекат в ...
Велинградски Козунак
Велинградски Козунак
07 Януари
на топло, като се премесва през 2 часа. Така приготвения козунак става на конци. Привечер към тестото прибавяме 2/3 от орехите. За по-бързо ...
Портокалов козунак
Портокалов козунак
1. Разтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути; 2. През това време пресейте ...
Козунак Асорти
Козунак Асорти
средата. Козунакът се оставя да втаса. Намазва се с яйце разбито с прясно мляко и се пече на 180 градуса около 40 минути или до готовност. От ...
Меден козунак
Меден козунак
покрива с кърпа. Оставя се да втасва. Щом тестото бухне, се прибавят разтопеното масло, разбитите яйца, захарта, солта и останалото брашно. Измесва се ...
Ванилов козунак
Ванилов козунак
намазан с масло съд. Покрива се с найлон и тройно сгъната кърпа и се оставя да втасва на топло. Размесва се и се прехвърля в намазана с масло и поръсена с ...

Следвай ни