Търсене в сайта

Козунак Искра
докато свърши мазнината. Оставяме го да втаса. Втасва много бавно, защото има захар и мазнина ( 2-3 часа). Когато втаса го разделяме на 6 топчета (по ...
Неизсъхващ козунак
19 Април
2
Чаша и половина от брашното се залива с горещото прясно мляко. Добавят се солта, 2 с.л. масло и медът. Разбърква се и след като изстине леко, се добавя ...
Конячен козунак
Маята се размива 8 малко хладко мляко, прибавят се 1 супена лъжица захар и малко брашно, за да се получи рядка кашица. Покрива се и се оставя на топло да ...
Класически козунак
на 3 топки, от които се оформят продълговати парчета и се сплита на плитка. По желание може да сложите ядки, стафиди между плитките. От цялото тесто ...
Великденски козунак
Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно яйцата се ...
Паниран козунак
23 Април
2
пускайте да се запържат от двете страни. За карамеловия сос сложете захарта леко да се карамелизира до светло в съд на котлона и разбъркате с маслото и ...
Пухкава питка Цвете на конци
Активирайте маята, като я разтворите в леко затопленото прясно мляко. Прибавете захарта и 2 с.л. брашно. Разбъркайте всичко и покрийте съда за 10 ...
Парен козунак
. Тестото се разпределя във форми, намазани с мазнина, и всеки козунак се маже с разбито яйце. Оставят се да втасат още 40 минути и се пекат в ...
Гръцки козунак
Размийте маята с няколко с.л. топличка вода и щипка захар и оставете да втаса на топло. Смесете в тенджерка прясното мляко, маслото, портокаловата кора и ...
Чуден козунак
14 Април
2
Рецептата е на Иван Звездев. Не искам да си приписвам заслугите за него, а да изразя благодарност, защото за първи път ми се получи истински козунак ...
Портокалов козунак
1. Разтворете маята във топлото прясно мляко и една чаена лъжичка захар. Покрийте и оставете на топло да втаса за 10 минути; 2. През това време пресейте ...
Карамелен козунак
Започваме с приготвянето на карамела. В тавичката, в която ще печем козунака, карамелизираме захарта до светъл карамелен цвят. Разклащаме тавичката, ...
Велинградски Козунак
07 Януари
на топло, като се премесва през 2 часа. Така приготвения козунак става на конци. Привечер към тестото прибавяме 2/3 от орехите. За по-бързо ...
Ирански козунак
, маковото семе, захарта и лимонената кора. Замесваме средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло. След това го омесваме отново добре и го слагаме в ...
Обикновен козунак
. Покривам със фолио и пак оставям да втасват. Когато удвоят обема си, ги мажа със разбит жълтък, мляко и олио. Обилно ги посипвам със кристална захар и ...

Следвай ни