Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълково греяно виноСипете към виното захарта, нарязаните ябълки, и всички подправки. Сложете да заври и махнете от котлона.
Оставете за 15 минути под капак, за да се ароматизира ябълковото греяно вино добре. Прецедете и поднесете горещо...
28 Ноем.
Домашно бяло виноБялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите. За целта може да поставите в кацата решетка от...
27 Ноем.
4
Домашно червено виноПодберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако го намачкате с чепките и гроздето ферментира така, ще се получи...
13 Ноем.
18
Масленки с виноКъм размекналата се леко мас добавете виното, пудрата захар, ванилията и добавяйки брашно, замесете твърдо тесто.
Напълнете го в шприц с голям накрайник и шприцовайте малки масленки в тава с хартия за печене. Може да...
26 Март
Супа с виноПрибавяме към виното лимонов сок, размитата ванилия, парченце канела, парченце настъргана лимонова кора и възваряваме.
Разбиваме жълтъците със захарта, наливаме на части врящото вино и бъркаме на водна баня, докато супата...
10 Септ.
Раци с виноЗалейте раците с вода, колкото да се покрият. Сложете ги да се сварят, но не напълно, след което ги отцедете.
Успоредно с това загрейте малко мазнина и запържете скълцаните моркови и лук.
Разредете соса с виното,...
28 Август
Вино от аронияНамачкайте плодовете арония или ги смелете. Сместа се сипва в съд и се оставя да ферментира 3-4 дена.
Отделете получилия се сок и към кашата долейте вода в количество два пъти повече от сока.
След 24 часа отделете...
21 Август
3
Крем с виноЯйцата, захарта, щипка сол, виното и 1/2 ч.л. лимонова кора се разбиват на водна баня или на слаб огън.
Във врящата вода се изсипва размитото брашно. Дърпа се от огъня и се прибавят лимоновият и портокаловият сок....
16 Септ.
Мезе за виноРазбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес....
01 Август
Вино с конякВ чайник или тенджера се налива водата, сипва се захарта и се нагрява до завиране. Ври около 10 минути, като се отстранява пяната.
Прибавя се жълтата част от кората на 1 лимон, вари се още 1 минута и се снема от огъня....
26 Юли
Да оправим киселото виноЕдно от нещата, в което българинът е най-добър, е производството на домашен алкохол. Ние бяхме една от малкото страни, които се опълчиха на забраната за казани. И до ден днешен споменатите функционират и не позволяват на...
04 Дек.
5
Сирена за червено виноКомбинацията вино и сирене е абсолютна класика, когато се поднася тази алкохолна напитка. Двата продукта създават истинско съвършенство, когато бъдат подходящо комбинирани, но това на практика е доста трудно, тъй като изисква...
30 Юли
Сирена за бяло виноЧиния със сирене и вино преди или след вечеря е не просто елегантно начало или завършек на храненето, но и навик в съвременната кулинария.
Общи черти на вино и сирене, заради което се съчетават
Общото между виното и сиренето...
28 Юли
Диета с бяло виноКлючът към всяка успешна промяна на начина на живот е умереността. Дори и да се придържате към по-здравословен хранителен план през повечето дни, има поводи, които могат да ви накарат да го нарушите, като си позволите някоя...
24 Юни
Домашни мезета за виноПри съчетаване на храна и вино съществува следната закономерност: виното с изтънчен вкус и аромат се съчетава с по-обикновена храна.
Изисканите ястия вървят добре с обикновено вино, което се използва за по-добро усвояване...
13 Март
Как да дегустираме виноИма няколко прости правила, които трябва да се спазват при дегустацията на вино.
1. Помиришете виното. Поемете дълбоко въздух с носа, приближен максимално до чашата. Опитайте се да откриете следи от плодове, билки...
13 Окт.
Тайните на хубавото виноВиното е добра компания за всеки сезон – през лятото е по-подходящо бялото вино, добре изстудено, а защо не и розе. Зимният сезон е чудесен за червено тъмно вино, което те сгрява от първата глътка.
Но за да изпитаме цялото...
03 Ноем.
Мезета за бяло виноВиното е най-старата напитка, произвеждана от човека. Тя е едно природно чудо с божествен вкус, което влияе благотворно на здравето, прочиства организма на натрупаните отрови, укрепва имунитета. Заедно с това негова...
31 Март
Сортове грозде за виноВъв виното е истината - така твърди известна крилата фраза, преписвана на римляните. Това ни навежда на мисълта за древното минало на тази напитка. Всъщност римляните са едни от по-късните почитатели на виното. Ако се върнем...
16 Януари
Домашно вино от аронияАронията е известна с многото си ползи за здравето. Съдържа редица витамини от група В, аскорбинова киселина (вит. С), основни елементи като желязо, мед, манган и др. Съдържа всички видове захари и пектини.
Благодарение...
28 Август
Ползи от червено виноВсеки знае, че виното е напитката на боговете. И това не е случайно. Виното е най-здравословната алкохолна напитка. Неговите лечебни свойства са известни от хилядолетия. Какви са познатите ползи от червено вино?
Червеното...
10 Януари
Червено вино - тънка талияМоже би вече сте чели за положителните качества на червеното вино? ! Днес ще прибавим съм списъка още едно - то може да ни е от полза и срещу наддавато на килограми.
Това е хипотеза на Ричард Бакстър, автор на книга за...
05 Март
Пиеш вино, глезиш кожатаАко сте почитателки на виното и, разбира се, не прекалявате с него, не само угаждате на душата си, но и кожата ви е благодарна.
Процедурите за разкрасяване с вино се наричан винотерапия. Чувайки тази дума обаче не си...
22 Юни
Валерианово вино подобрява зрениетоЗа да предпазите очите си от заболявания и по-специално глаукома, можете да се възползвате от действието на валерианово вино. То се приготвя лесно и е много ефикасно според билкарите и знахарите.
Необходими продукти:...
07 Май
Гъбена туршия с виноГъбената туршия с вино може да се приготви като зимнина, но ако се направи по-малко количество с половината от продуктите, то може да се консумира на момента или да се съхрани в хладилник до няколко дни.
За 1 кг гъби...
13 Април