Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ябълково греяно виноЯбълково греяно вино
28 Ноем.
Сипете към виното захарта, нарязаните ябълки, и всички подправки. Сложете да заври и махнете от котлона. Оставете за 15 минути под капак, за да се ароматизира ябълковото греяно вино добре. Прецедете и поднесете горещо...
Домашно бяло виноДомашно бяло вино
27 Ноем.
4
Бялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите. За целта може да поставите в кацата решетка от...
Домашно червено виноДомашно червено вино
13 Ноем.
18
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако го намачкате с чепките и гроздето ферментира така, ще се получи...
Масленки с виноМасленки с вино
26 Март
Към размекналата се леко мас добавете виното, пудрата захар, ванилията и добавяйки брашно, замесете твърдо тесто. Напълнете го в шприц с голям накрайник и шприцовайте малки масленки в тава с хартия за печене. Може да...
Супа с виноСупа с вино
10 Септ.
Прибавяме към виното лимонов сок, размитата ванилия, парченце канела, парченце настъргана лимонова кора и възваряваме. Разбиваме жълтъците със захарта, наливаме на части врящото вино и бъркаме на водна баня, докато супата...
Раци с виноРаци с вино
28 Август
Залейте раците с вода, колкото да се покрият. Сложете ги да се сварят, но не напълно, след което ги отцедете. Успоредно с това загрейте малко мазнина и запържете скълцаните моркови и лук. Разредете соса с виното,...
Вино от аронияВино от арония
21 Август
3
Намачкайте плодовете арония или ги смелете. Сместа се сипва в съд и се оставя да ферментира 3-4 дена. Отделете получилия се сок и към кашата долейте вода в количество два пъти повече от сока. След 24 часа отделете...
Крем с виноКрем с вино
16 Септ.
Яйцата, захарта, щипка сол, виното и 1/2 ч.л. лимонова кора се разбиват на водна баня или на слаб огън. Във врящата вода се изсипва размитото брашно. Дърпа се от огъня и се прибавят лимоновият и портокаловият сок....
Мезе за виноМезе за вино
01 Август
Разбивам двете яйца с киселото мляко, разтопения маргарин, добавям бакпулвера. Оставям няколко минути докато сместа "шупне". След това добавям овесените ядки, настъргания кашкавал и брашното до получаване на лепкава смес....
Вино с конякВино с коняк
26 Юли
В чайник или тенджера се налива водата, сипва се захарта и се нагрява до завиране. Ври около 10 минути, като се отстранява пяната. Прибавя се жълтата част от кората на 1 лимон, вари се още 1 минута и се снема от огъня....
Да оправим киселото виноДа оправим киселото вино
04 Дек.
5
Едно от нещата, в което българинът е най-добър, е производството на домашен алкохол. Ние бяхме една от малкото страни, които се опълчиха на забраната за казани. И до ден днешен споменатите функционират и не позволяват на...
Сирена за червено виноСирена за червено вино
30 Юли
Комбинацията вино и сирене е абсолютна класика, когато се поднася тази алкохолна напитка. Двата продукта създават истинско съвършенство, когато бъдат подходящо комбинирани, но това на практика е доста трудно, тъй като изисква...
Сирена за бяло виноСирена за бяло вино
28 Юли
Чиния със сирене и вино преди или след вечеря е не просто елегантно начало или завършек на храненето, но и навик в съвременната кулинария. Общи черти на вино и сирене, заради което се съчетават Общото между виното и сиренето...
Диета с бяло виноДиета с бяло вино
24 Юни
Ключът към всяка успешна промяна на начина на живот е умереността. Дори и да се придържате към по-здравословен хранителен план през повечето дни, има поводи, които могат да ви накарат да го нарушите, като си позволите някоя...
Домашни мезета за виноДомашни мезета за вино
13 Март
При съчетаване на храна и вино съществува следната закономерност: виното с изтънчен вкус и аромат се съчетава с по-обикновена храна. Изисканите ястия вървят добре с обикновено вино, което се използва за по-добро усвояване...
Как да дегустираме виноКак да дегустираме вино
13 Окт.
Има няколко прости правила, които трябва да се спазват при дегустацията на вино. 1. Помиришете виното. Поемете дълбоко въздух с носа, приближен максимално до чашата. Опитайте се да откриете следи от плодове, билки...
Тайните на хубавото виноТайните на хубавото вино
03 Ноем.
Виното е добра компания за всеки сезон – през лятото е по-подходящо бялото вино, добре изстудено, а защо не и розе. Зимният сезон е чудесен за червено тъмно вино, което те сгрява от първата глътка. Но за да изпитаме цялото...
Мезета за бяло виноМезета за бяло вино
31 Март
Виното е най-старата напитка, произвеждана от човека. Тя е едно природно чудо с божествен вкус, което влияе благотворно на здравето, прочиства организма на натрупаните отрови, укрепва имунитета. Заедно с това негова...
Сортове грозде за виноСортове грозде за вино
16 Януари
Във виното е истината - така твърди известна крилата фраза, преписвана на римляните. Това ни навежда на мисълта за древното минало на тази напитка. Всъщност римляните са едни от по-късните почитатели на виното. Ако се върнем...
Домашно вино от аронияДомашно вино от арония
28 Август
Аронията е известна с многото си ползи за здравето. Съдържа редица витамини от група В, аскорбинова киселина (вит. С), основни елементи като желязо, мед, манган и др. Съдържа всички видове захари и пектини. Благодарение...
Ползи от червено виноПолзи от червено вино
10 Януари
Всеки знае, че виното е напитката на боговете. И това не е случайно. Виното е най-здравословната алкохолна напитка. Неговите лечебни свойства са известни от хилядолетия. Какви са познатите ползи от червено вино? Червеното...
Червено вино - тънка талияЧервено вино - тънка талия
05 Март
Може би вече сте чели за положителните качества на червеното вино? ! Днес ще прибавим съм списъка още едно - то може да ни е от полза и срещу наддавато на килограми. Това е хипотеза на Ричард Бакстър, автор на книга за...
Пиеш вино, глезиш кожатаПиеш вино, глезиш кожата
22 Юни
Ако сте почитателки на виното и, разбира се, не прекалявате с него, не само угаждате на душата си, но и кожата ви е благодарна. Процедурите за разкрасяване с вино се наричан винотерапия. Чувайки тази дума обаче не си...
Валерианово вино подобрява зрениетоВалерианово вино подобрява зрението
07 Май
За да предпазите очите си от заболявания и по-специално глаукома, можете да се възползвате от действието на валерианово вино. То се приготвя лесно и е много ефикасно според билкарите и знахарите. Необходими продукти:...
Гъбена туршия с виноГъбена туршия с вино
13 Април
Гъбената туршия с вино може да се приготви като зимнина, но ако се направи по-малко количество с половината от продуктите, то може да се консумира на момента или да се съхрани в хладилник до няколко дни. За 1 кг гъби...