Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Гъста Червена ЛещаГъста Червена Леща
15 Дек.
3
Лукът и морковът се нарязват на кубчета с големината на лещата. Слагат се в тава на котлона и се задушават до омекване. Прибавяме и лещата за минута-две и добавяме вода. След като заври водата, прибавяме подправките...
Леща с ечемикЛеща с ечемик
09 Юли
Картофите се варят в голяма тенджера в подсолена, вряща вода около 20 мин., докато омекнат. Изцеждат се и се намачкват на пюре. Варят се лещата и ечемикът във вряща вода, докато омекнат, около 30 мин. Изцеждат се добре...
Спанак с лещаСпанак с леща
10 Май
Загрейте олиото и запържете лука и пасираните скилидки чесън. Добавете лещата и сипете водата, кипнете сместа, покрийте и задушавайте на бавен огън. Междувременно задушете спанака и го прибавете към горната смес....
Гъста леща яхнияГъста леща яхния
30 Окт.
Лещата се измива и се покрива със студена вода. Лукът, морковите и пиперката се режат на дребно и се слагат при лещата. Картофите се обелват и се пускат цели, прибавят се олиото и подправките, без магданоза и чесъна...
Леща със запръжкаЛеща със запръжка
22 Ноем.
Почистваме лещата, слагаме я в голяма тенджера (за 8 порции), заливаме с вода и я слагаме на котлона да завира. След като почне да ври, добавяме ситно нарязания или рендосан морков, чесъна, чубрицата и сол на вкус....
Бърза Леща яхнияБърза Леща яхния
20 Ноем.
6
Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода. Добавя се измитата леща и червеният пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути. Добавят се настърганите...
Леща по манастирскиЛеща по манастирски
17 Януари
1
Лещата се измива и се слага с олио, нарязаният на ситно кромид лук и моркови. Когато е полусварена, се слагат настърганите домати, червеният пипер, нарязаните на шайби скилидки чесън, чубрица и сол. Вари се до пълното...
Вкусна леща яхнияВкусна леща яхния
29 Април
29
Настържете или нарежете на дребно морковите и ги запържете в тенджерката, в която ще варите лещата, за кратко. Сложете лещата при морковите да се вари в 3.5 пъти повече вода. След 15 мин. добавете нарязаните лук и чушка...
Леща с оризЛеща с ориз
08 Февр.
Лещата се слага да се накисне в гореща вода. През това време лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът и пиперката - на кубчета. Доматът се нарязва на дребно или може да се настърже. В сгорещено олио се запържват...
Леща с наденицаЛеща с наденица
15 Юли
Лещата се измива и се слага в тенджера с малко олио и сол да се вари. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и също се слагат в лещата. Към края на варенето чесънът се обелва и нарязва на филийки и заедно с две...
Леща по индийскиЛеща по индийски
08 Април
Лещата се слага да се вари, заедно с нарязания лук и чесън. Когато заври, се добавят сол на вкус и 1 с.л. къри. След като омекне, в олио за около 30 секунди се запържват заедно останалите подправки и се прибавят към...
Френска леща яхнияФренска леща яхния
17 Септ.
2
Почистените зеленчуци се нарязват на ситно. Задушваме в зехтин нарязан лук, морков, червена чушка и скилидки чесън да омекнат. Добавя се малка лъжичка червен пипер, наливаме вода около 1 литър и оставяме да заври. Лещата...
Гарнитура с лещаГарнитура с леща
31 Юли
Измиваме лещата и я поставяме в съд с вода и оставяме да набъбне за 15 минути. През това време нарязваме на кубчета почистените лук, моркови и целината, а зеления лук нарязваме на дребно. В тиган сипваме олиото и в него...
Леща със зеленчуциЛеща със зеленчуци
09 Януари
Нарязваме на ситно лука, морковите, целина, чесън и гъбите. Загряваме зехтин и добавяме лук, чесън и моркови да се пържат до златисто-кафяво, след това се добавят и гъбите и оцетът и се пържат още 2-3 минути. Добавяме...
Леща с патладжанЛеща с патладжан
26 Дек.
Лукът и доматите се режат на ситно, а патладжанът и моркова на кубчета. Лещата се сварява до омекване и след това част от водата й се отделя. През това време се запържва лукът. Когато омекне, се добавя патладжанът. Задушава...
Леща със спанакЛеща със спанак
26 Дек.
Чесънът и лукът се наситняват. Спанакът се измива и нарязва. В загрято олио се запържват лукът и чесънът. Добавя се лещата и се налива вода. Оставя се да заври и след това се намалява котлонът. През това време се...
Леща по шведскиЛеща по шведски
12 Дек.
Лукът, празът и пащърнакът се режат на дребно и се запържват в олиото докато омекнат. Лещата варите в бульона. След като вряла около 15 минути добавете към нея запържените зеленчуци, доматите, подправяте на вкус и...
Шницели от лещаШницели от леща
02 Юли
Накисваме лещата от предния ден. След това я измиваме и сваряваме за 15 минути. Добре изцедената леща подправяме с подправките - сол, пипер и куркума. Три от морковите нарязваме на ситно и добавяме в лещата. Счупваме...
Юфка с лещаЮфка с леща
12 Април
Лещата се залива с 5 ч.ч. вода и се сварява. Преди да е напълно готова, се прибавя юфката. Вари се докато цялата вода е поета. Посолява се и се поръсва с чубрица и ситно нарязан магданоз....
Мусака с лещаМусака с леща
18 Май
4
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Лещата се измива. Слагат се в тенджера, налива се вода и се оставят да врат. Когато са почти сварени, гъбите се отцеждат и се нареждат в намазнена тава да покрият дъното. Пекат...
Брауни от лещаБрауни от леща
18 Дек.
Лещата се чисти, измива и се слага в тенджерка с 1 ч.ч вода и се вари до готовност. Охлажда се. С пасатор пасираме лещата, докато стане на пюре. Маслото се разтопява на водна баня или в микровълнова. Брашното се...
Леща по немскиЛеща по немски
08 Май
Завираме в тенджера вода и пускаме в нея нарязаните чушка, морков, лещата и чубрицата. Оставяме да ври, докато зеленчуците напълно се сварят, а водата изври и остане малко сос. В отделен съд сгорещяваме олиото и запържваме...
Леща по градинарскиЛеща по градинарски
13 Окт.
1
Почистете и измийте лещата много добре, поставете я в тенджера със студена вода. Добавете 1 глава ситно нарязан лук, дафиновите листа и нарязаните моркови, магданоз и целина, варите до готовност (омекване) на лещата....
Леща с булгурЛеща с булгур
31 Януари
В тефлонова тенджера се излива зехтинът и към него се прибавя нарязаният на ситно лук. Задушава се лукът на слаб огън, докато омекне. Малко преди да се махне от огъня се слага червеният пипер, съвсем за кратко, докато...
Леща в таваЛеща в тава
28 Август
Лещата се залива със студена вода и се оставя на умерен огън да се свари, докато омекне. В тиган се загрява олио, запържват се ситно нарязан лук, морков на полумесеци, скилидки чесън и печена червена чушка на ленти....