Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринована сардинаСардините се почистват добре от вътрешностите и главите, измиват се и се подсушават хубаво.
В тиган с незалепващо покритие се загряват 2 с.л. зехтин и сардините се запържват от двете страни за по 1-2 минути.
Овкусяват...
07 Юни
Маринована аншоаПочистете хамсиите от люспите, главите, хрилете и вътрешностите. В купа сложете рибата и морската сол и оставете така за 1 или 2 денонощия. Ако ги оставите по-дълго, по лесно ще отстраните костите.
След това ги измийте...
26 Ноем.
8
Маринована сланинаНарежете сланината на ивици с дебелина около 5 см и дължина 15 см. Сложете я във вода да се изкисне за 3 дена, като всеки ден сменяте водата. След това вземете три компотени буркана и хубаво натъпчете във всеки парчета сланина...
28 Май
4
Мариновани пържолиПригответе марината от соевия сос, сос Уорчестър, меда, горчицата, чилито, подправката за свинско месо и нарязаната глава лук. Разбъркайте добре и накиснете в нея пържолите, овкусени със сол и черен пипер.
Оставете месото...
08 Април
1
Мариновани шницелиНарежете месото на четири шницела. Сложете ги в стъклен съд и залейте със смес от олиото, виното, ригана, счуканите чесън и черен пипер. Похлупете и оставете 5-6 ч в хладилник. От време на време обръщайте месото.
В тенджерата...
18 Февр.
Риба маринованаЛукът се нарязва на дълго и тънко и се пържи. Прибавят се морковите, счукания в оцет чесън, брашното и се пържи. Добавя се доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и солта.
Пускат се рибените парчета, като върху...
30 Април
Мариновани сърнелиСърнелите се почистват и се измиват. Варят се десетина минути във вода и се изваждат от нея. След това на котлона се възвира марината от посочените количества вода, сол, захар и оцет.
Гъбите се слагат в нея и се оставят...
03 Ноем.
Мариновани печуркиГъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.
Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч....
02 Дек.
5
Мариновани краставичкиПодбират се малки и еднакви краставички. Нареждат се в буркани. Добавят се подправките и се долива вода. Затварят се плътно и се стерилизират 10 минути.
Продуктите са за 1 буркан....
23 Юли
15
Мариновани кюфтенцаМесото се смила. Може да се използва и готова кайма. Смесва се с накиснатият и отцеден в млякото хляб, лукът, солта, черният пипер, яйцето и магданозът. Омесва се добре.
От сместа се оформят кюфтета, които се панират...
16 Юни
Маринована КопъркаЗатворете бурканите с маринована копърка и ги съхранявайте в хладилник....
23 Дек.
1
Мариновани морковиВсички продукти за маринатата се смесват и се възваряват и в нея се добавят почистените и нарязани по дължина моркови.
Варят се до полуомекване.
Изваждат се и се подреждат в подходящ съд.
Заливат се с маринатата...
31 Март
Мариновани камбиКамбите се нарязват и се слагат в бурканите. Добавят се подправките.
Долива се вода и се стерилизират 10 мин. За повече буркани, дозата се умножава по желания брой....
01 Окт.
Мариновани барбуниРибките внимателно се почистват от люспите и вътрешностите. Изплакват се, подсушават се и се натриват със сол отвън и отвътре.
Овалвате почистените барбуни в брашно и ги изпържвате в силно сгорещен зехтин. Филтрирайте...
01 Юли
Мариновани ягодиВърнете маринованите ягоди в хладилник за 30 минути преди да поднесете.
Може да ги гарнирате върху любимите си сладки или бисквити или върху канапе от цедено кисело мляко....
17 Юли
Маринована херингаПочистете рибата от главите и вътрешностите, добре ги измийте под течаща студена вода, напълнете ги с морска сол, наредете ги плътно в подходящ съд и ги оставете да престоят ден - ден и половина.
След това ги изчистете...
28 Февр.
Мариновани краставичкиПодбират се малки и еднакви краставички. Нареждат се в буркани. Добавят се подправките и се долива вода. Затварят се плътно и се стерилизират 10 минути.
Продуктите са за 1 буркан....
23 Юли
15
Мариновани кюфтенцаМесото се смила. Може да се използва и готова кайма. Смесва се с накиснатият и отцеден в млякото хляб, лукът, солта, черният пипер, яйцето и магданозът. Омесва се добре.
От сместа се оформят кюфтета, които се панират...
16 Юни
Мариновани гъбиПочистваме и измиваме гъбите в обилно количество вода и ги пускаме във вряща подсолена вода и варим до омекване.
Отцеждаме и нарязваме на ивички и слагаме в буркани (800 мл), в които предварително сме сложили дафинов...
18 Окт.
Маринована аншоаПочистете хамсиите от люспите, главите, хрилете и вътрешностите. В купа сложете рибата и морската сол и оставете така за 1 или 2 денонощия. Ако ги оставите по-дълго, по лесно ще отстраните костите.
След това ги измийте...
26 Ноем.
8
Мариновани пържолиПригответе марината от соевия сос, сос Уорчестър, меда, горчицата, чилито, подправката за свинско месо и нарязаната глава лук. Разбъркайте добре и накиснете в нея пържолите, овкусени със сол и черен пипер.
Оставете месото...
08 Април
1
Мариновани печуркиГъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.
Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч....
02 Дек.
5