Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мезе от свинско месоСвинското месо се нарязва на тънки ленти. Всяка лента се начуква, за да стане по-крехка, и се топва с помощта на щипка във вряща вода.
Държи се във водата, докато месото не побелее. Вади се и се оставя да се охлади....
03 Март
Черноморско мезе от чирозиТова мезе е най-вкусно, когато престои за едно денонощие в хладилник.
Трудоемка задача, но повярвайте ми заслужава си - невероятен вкус на мезе, което пие всичко!...
12 Септ.
1
Здравословно мезе от броколиЧудесно здравословно мезе от броколи за вечерното ви питие :)...
17 Февр.
Катино Мезе по ПлевенскиПоднесете мезето с люти чушлета, парче лимон. Поръсете с див чесън.
Катиното Мезе по Плевенски е готово....
16 Окт.
Мезе от агнешка главичкаЗапечете мезето до кафеникав загар. Поръсете с черен пипер.
Мезето от агнешка главичка е много вкусно....
08 Окт.
2
Пикантно мезе от цвеклоСложете мезето за 30 мин в хладилника, след което го поднесете, поръсено с магданоза.
Мезете може да наредите и в рингове, които се махат накрая....
18 Юни
Катино мезе по банскиНарязваме месото на жулиени и го овкусяваме с черен пипер и сол.
Запечатваме жулиените на тиган с олио и когато хванат златист загар от всички страни, прибавяме и бекона.
Щом беконът се запържи, слагаме лука, почистените...
29 Август
Мезе от солена скумрияИзмиваме и почистваме скумриите. Отделяме филетата и запазваме целостта на кожата.
Продуктите смиламе в блендера и от получената смес пестеливо наръсваме на дъното на съд, в който ще държим рибата. Осоляваме филетата...
08 Февр.
Мезе от пълнени охлювиПредварително сварете и почистете охлювите. Отделете месото от черупките и се уверете, че черупките са чисти.
Нарежете месото на дребно. Мекото масло разбийте заедно със сварената трахана, 1/2 яйце или цялото, подправките...
20 Април
Френско мезе от сиренеКръгла форма за торта се маже с маслото и се залепват лозовите листа така, че крайчетата да стърчат извън нея. Отделно в купа се приготвя смес от настъргано или добре пасирано сирене и се добавя наситненият пресен лук. Свежото...
27 Август
Мезе от печени патладжаниОбелените и нарязани на дебели филии патладжани се посоляват, оставят се в наклонен съд и след 30 мин. се отцеждат от горчивия сок.
Пържат се в растителното масло до полуготовност.
Нареждат се на пластове в съд от огнеупорно...
10 Март
Мезе от пържени патладжаниПатладжаните се обелват и се нарязват на кръгове с дебелина 1 см, посоляват се и след 30 мин. се изплакват в студена вода.
Отцеждат се много добре, овалват се в брашно и се пържат в силно сгорещено растително масло. Пиперките...
26 Март
Мезе от варени рациПочистваме раците, като преди да ги поставим да врят, изтегляме средната перка от опашката.
Поставяме ги в тенджера с вода, в която сме добавили солта на вкус и девесила.
Оставяме да врят, а като заври водата, сипваме...
01 Дек.
Сиромашко мезе от езикПо желание към това мезе може да се добави лимонов сок и чесън
Става за мезе за вино или ракия.
Сиромашко мезе от език е нещо, което всеки трябва да опита....
13 Окт.
Мезе от задушени воденичкиПоръсете мезето обилно с нарязания наситно магданоз и поднесете. Подходящо мезе за червено вино!...
25 Януари
Мезе от телешко шкембеМезето от телешко шкембе сервираме с вино, ракия, бира или друго любимо питие....
15 Февр.
Касапско мезе по северняшкиПоднесете мезето топло, в комбинация от пържени картофи или каквото обичате.
Касапското мезе по северняшки е готово....
27 Януари
Чудно мезе от манатаркиПоръсете мезето с още черен пипер, наситнен зелен лук и магданоз.
Чудното мезе от манатарки е готово....
10 Ноем.
Бирено мезе от патладжаниПоднесете биреното мезе веднага.
Биреното мезе от патладжани е много вкусно!...
07 Април
Мезе от панирани дробчетаЗагрейте олио и изпържете биреното мезе до готовност. Почти в края добавете и нарязания лук, за да се запържи.
Мезето от панирани дробчета е готово....
05 Април
Емблематичните Бански мезетаКатино мезе
Първото от тях, което с годините си е заслужило славата, е катиното мезе. То представлява съвкупност от телешко и свинско филе, нарязани на дребни парчета, които се запържват в мазнина....
29 Дек.
Традиционни ливански мезетаНеин най-прочут представител са мезетата, наричани от местните жители "меза".
Именно мезетата са ливанската храна, спечелила почитатели по сял свят....
29 Дек.