Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Месо сладката МериЗапочваме със соса, като сгорещяваме олиото. Към него добавяме захарта и бъркаме енергично до добиването и на кафеникав цвят.
След като е готово, добавяме към червения пипер, доматеното пюре и чесъна, солта. Оставяме...
25 Февр.
Консервирано заешко месоПочистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално.
Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода.
Загрейте...
15 Февр.
Пикантно задушено месоНарязваме месото и пушените гърди на едри парчета. Наденичките нарязваме на парчета с дължина около 15 см, като ги цепваме на кръст от двете страни.
Сгорещяваме олиото и първо изпържваме свинското месо до полуготово състояние...
14 Февр.
Спагети с месоСврете спагетите по описанието на опаковката в 4 литра вода с малко сол.
Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно.
Нарежете месото на малки парчета.
Сложете в тиган зехтина, загрейте и добавете нарязаното месо...
11 Окт.
Чили с месоНарежете лука и чесъна на ситно. В дълбок тиган или тенджера /аз използвах тенджера/ загрейте мазнината и ги запържете с щипка сол. Добавете каймата и разбърквайте често. Каймата трябва леко да се зачерви, а водата от нея...
27 Март
Тутманик с месоПриготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус.
Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да...
23 Май
Пълнено телешко месоМесото се нарязва на 6-8 бр. тънки правоъгълни филии, всяка от които да е около 100 г. Смиламе два пъти крайчетата, които остават от оформянето, заедно с шунката, телешкия врат и магданоза. Към получената смес добавяме яйцето...
23 Януари
Боб с месоБобът се накисва за няколко часа във вода, за да се свари по-лесно и за по-кратко време. След като бобът набъбне, се измива и се слага в тенджера с вода да заври.
Когато заври, излейте водата, налейте отново студена вода...
12 Януари
1
Пица без месоЗа тестото: всичко освен брашното с 1 гореща ч.ч. вода се залива и оставя покрито за 5 мин.
Брашното се изсипва в купа заедно с течната смес. Смесват се докато се получи тесто. Вече готовото тесто се покрива с кърпа и...
23 Април
Мусака с месоНарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките.
Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Прибавяме ги в тавата при месото, заедно с доматения...
29 Февр.
2
Пица с месоОт изброените продукти се омесва тесто. Оставя се да втаса 2 часа.
След това се точи леко и се слага в намазнена тава.
Отгоре се маже с доматен сос. Поръсва се обилно с натрошено сирене и кисели краставички.
Накрая...
10 Февр.
Такос без месоНаситнете лука и го запържете в загрятото олио. Овкусете с подправките и разбъркайте, за да си пуснат аромата.
Намачкайте отцедения от консервата черен боб. Прибавете го в тигана с лука, сипете няколко лъжици топла вода...
12 Април
Солянка с месоОт говеждото месо, магданозения корен, дафиновия лист и черния пипер сварете бульон.
След като бульонът е готов, извадете месото и го използвайте за друго ястие.
В същия бульон сварете кокошето и телешкото месо, шунката...
19 Февр.
Гювечета без месоИзмийте и сварете картофите. Охладете и ги нарежете на кубчета.
Намажете с олио гювечето. Смесете сварените картофи с натрошеното сирене и праза.
Поръсете с чубрица и сипете сместа в гювечето. Сложете капака и го пъхнете...
18 Януари
Талиатели без месоЗадушаваме за малко надребнения чесън в зехтин.
Добавяме при него и нарязаните на две чери доматчета и поръсваме с малко захар.
Държим на огъня, докато станат мекички, но не съвсем да се разпаднат. Поръсваме с черен...
06 Май
Самун от месоЗапържете нарязания лук и чесън в мазнина, извадете чесъна от съда, а лука объркайте с каймата, яйце, нарязаните ситничко билки и сол и пипер.
Оформете сместа на самун и сложете в тава. По-удобно е да ползвате направо...
22 Юни
Консоме от месоРазбийте маслото, като се получи пяна и добавете каймата, жълтъците, гъбките, овкусете с подправки и долейте малко мляко.
Омесете добре и прехвърлете във форма за торта. Сложете да се вари на водна баня за около 40 минути...
01 Февр.
Месо по папскиВ купа се слагат парчета нетлъсто телешко месо, няколко късчета дребно нарязана шунка, чаена лъжичка масло, малко нарязан лук, 1 морков, целина и магданоз.
Месото се задушава и когато се зачерви, се прибавя бяло вино,...
26 Окт.
Месо със сливиПодбира се крехко и без кости месо, което се измива и се изсушава. Сливите се разполовяват.
Месото се изпържва от двете страни в мазнината, изважда се и се оставя на топло.
След него се изпържва нарязаният лук, а...
10 Окт.
Месо със зеленчуциЗаливаме почистения и попарен ориз с 250 мл. подсолена вода, прибавяме 1 лъжица мас и задушаваме до омекване. Подреждаме на дъното на огнеупорен съд попарените, обелени и нарязани на колелца домати, нарязаните също на колелца...
21 Дек.
Тиква с месоПочистете тиквата, изрежете й капаче и я издълбайте от семките.
Осолете тиквата отвътре и след 1 час я изплакнете.
Загрейте олиото и запържете скълцания лук, а след малко добавете и нарязаното на парченца месо....
13 Ноем.
1
Равиоли с месоЗамесете твърдо тесто от брашното, вода и яйцата. Покрийте го с кърпа и оставете да престои около 30 минути. През това време може да приготвите плънката.
Запържете в олио смляното месо и счукания чесън за около 6 минути...
11 Април
Задушено агнешко месоНарязваме месото на кубчета като за кебап и го запържваме до златисто в мазнината. Добавяма поправките, счукания чесън, едната глава лук нарязана наситно, доматите нарязани на кубчета.
Задушаване 1-2 мин. и заливаме с...
06 Май
Пуешко месо кебапПригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко.
Загрейте зехтина и запържете накълцания лук, добавете нарязаните...
13 Ноем.
1
Пудинг с месоРазбъркайте двата вида месо с яйцето, постепенно прибавете брашното, горещото прясно мляко и направете гладка смес.
Посолете, поръсете с черен пипер и добавете ситно нарязания лук. Изсипете сместа в намазана с масло и...
22 Март