Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Месо сладката МериМесо сладката Мери
25 Февр.
Започваме със соса, като сгорещяваме олиото. Към него добавяме захарта и бъркаме енергично до добиването и на кафеникав цвят. След като е готово, добавяме към червения пипер, доматеното пюре и чесъна, солта. Оставяме...
Консервирано заешко месоКонсервирано заешко месо
15 Февр.
Почистете зайците, измийте ги добре и ги оставете 1 нощ да висят, за да се отцедят максимално. Нарежете ги на парчета, подходящи да поставяне в буркани, а гръдния кош отстранете и сварете в подсолена вода. Загрейте...
Пикантно задушено месоПикантно задушено месо
14 Февр.
Нарязваме месото и пушените гърди на едри парчета. Наденичките нарязваме на парчета с дължина около 15 см, като ги цепваме на кръст от двете страни. Сгорещяваме олиото и първо изпържваме свинското месо до полуготово състояние...
Спагети с месоСпагети с месо
11 Окт.
Сврете спагетите по описанието на опаковката в 4 литра вода с малко сол. Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно. Нарежете месото на малки парчета. Сложете в тиган зехтина, загрейте и добавете нарязаното месо...
Чили с месоЧили с месо
27 Март
Нарежете лука и чесъна на ситно. В дълбок тиган или тенджера /аз използвах тенджера/ загрейте мазнината и ги запържете с щипка сол. Добавете каймата и разбърквайте често. Каймата трябва леко да се зачерви, а водата от нея...
Тутманик с месоТутманик с месо
23 Май
Приготвяме плънката, като в сгорещеното олио изпържваме нарязан ситно лук. Към него прибавяме каймата, а после черния пипер, брашното и при необходимост сол на вкус. Заливаме с вода (2 ч.ч.) и оставяме на слаб огън да...
Пълнено телешко месоПълнено телешко месо
23 Януари
Месото се нарязва на 6-8 бр. тънки правоъгълни филии, всяка от които да е около 100 г. Смиламе два пъти крайчетата, които остават от оформянето, заедно с шунката, телешкия врат и магданоза. Към получената смес добавяме яйцето...
Боб с месоБоб с месо
12 Януари
1
Бобът се накисва за няколко часа във вода, за да се свари по-лесно и за по-кратко време. След като бобът набъбне, се измива и се слага в тенджера с вода да заври. Когато заври, излейте водата, налейте отново студена вода...
Пица без месоПица без месо
23 Април
За тестото: всичко освен брашното с 1 гореща ч.ч. вода се залива и оставя покрито за 5 мин. Брашното се изсипва в купа заедно с течната смес. Смесват се докато се получи тесто. Вече готовото тесто се покрива с кърпа и...
Мусака с месоМусака с месо
29 Февр.
2
Нарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките. Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Прибавяме ги в тавата при месото, заедно с доматения...
Пица с месоПица с месо
10 Февр.
От изброените продукти се омесва тесто. Оставя се да втаса 2 часа. След това се точи леко и се слага в намазнена тава. Отгоре се маже с доматен сос. Поръсва се обилно с натрошено сирене и кисели краставички. Накрая...
Такос без месоТакос без месо
12 Април
Наситнете лука и го запържете в загрятото олио. Овкусете с подправките и разбъркайте, за да си пуснат аромата. Намачкайте отцедения от консервата черен боб. Прибавете го в тигана с лука, сипете няколко лъжици топла вода...
Солянка с месоСолянка с месо
19 Февр.
От говеждото месо, магданозения корен, дафиновия лист и черния пипер сварете бульон. След като бульонът е готов, извадете месото и го използвайте за друго ястие. В същия бульон сварете кокошето и телешкото месо, шунката...
Гювечета без месоГювечета без месо
18 Януари
Измийте и сварете картофите. Охладете и ги нарежете на кубчета. Намажете с олио гювечето. Смесете сварените картофи с натрошеното сирене и праза. Поръсете с чубрица и сипете сместа в гювечето. Сложете капака и го пъхнете...
Талиатели без месоТалиатели без месо
06 Май
Задушаваме за малко надребнения чесън в зехтин. Добавяме при него и нарязаните на две чери доматчета и поръсваме с малко захар. Държим на огъня, докато станат мекички, но не съвсем да се разпаднат. Поръсваме с черен...
Самун от месоСамун от месо
22 Юни
Запържете нарязания лук и чесън в мазнина, извадете чесъна от съда, а лука объркайте с каймата, яйце, нарязаните ситничко билки и сол и пипер. Оформете сместа на самун и сложете в тава. По-удобно е да ползвате направо...
Консоме от месоКонсоме от месо
01 Февр.
Разбийте маслото, като се получи пяна и добавете каймата, жълтъците, гъбките, овкусете с подправки и долейте малко мляко. Омесете добре и прехвърлете във форма за торта. Сложете да се вари на водна баня за около 40 минути...
Месо по папскиМесо по папски
26 Окт.
В купа се слагат парчета нетлъсто телешко месо, няколко късчета дребно нарязана шунка, чаена лъжичка масло, малко нарязан лук, 1 морков, целина и магданоз. Месото се задушава и когато се зачерви, се прибавя бяло вино,...
Месо със сливиМесо със сливи
10 Окт.
Подбира се крехко и без кости месо, което се измива и се изсушава. Сливите се разполовяват. Месото се изпържва от двете страни в мазнината, изважда се и се оставя на топло. След него се изпържва нарязаният лук, а...
Месо със зеленчуциМесо със зеленчуци
21 Дек.
Заливаме почистения и попарен ориз с 250 мл. подсолена вода, прибавяме 1 лъжица мас и задушаваме до омекване. Подреждаме на дъното на огнеупорен съд попарените, обелени и нарязани на колелца домати, нарязаните също на колелца...
Тиква с месоТиква с месо
13 Ноем.
1
Почистете тиквата, изрежете й капаче и я издълбайте от семките. Осолете тиквата отвътре и след 1 час я изплакнете. Загрейте олиото и запържете скълцания лук, а след малко добавете и нарязаното на парченца месо....
Равиоли с месоРавиоли с месо
11 Април
Замесете твърдо тесто от брашното, вода и яйцата. Покрийте го с кърпа и оставете да престои около 30 минути. През това време може да приготвите плънката. Запържете в олио смляното месо и счукания чесън за около 6 минути...
Задушено агнешко месоЗадушено агнешко месо
06 Май
Нарязваме месото на кубчета като за кебап и го запържваме до златисто в мазнината. Добавяма поправките, счукания чесън, едната глава лук нарязана наситно, доматите нарязани на кубчета. Задушаване 1-2 мин. и заливаме с...
Пуешко месо кебапПуешко месо кебап
13 Ноем.
1
Пригответе маринатата за пуешкото, като разбъркате 3 с.л. зехтин, соевия сос, пресованата скилидка чесън и кърито. Накиснете в нея нарязаното на хапки пуешко. Загрейте зехтина и запържете накълцания лук, добавете нарязаните...
Пудинг с месоПудинг с месо
22 Март
Разбъркайте двата вида месо с яйцето, постепенно прибавете брашното, горещото прясно мляко и направете гладка смес. Посолете, поръсете с черен пипер и добавете ситно нарязания лук. Изсипете сместа в намазана с масло и...