Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Най-известните британски сиренаНай-известните британски сирена
23 Окт.
Вижте още: - Непознати английски сирена; - Най-известните сини сирена в света;...
Кои са твърдите сирена?Кои са твърдите сирена?
04 Септ.
Под наименованието твърди сирена се разбира сирена, чиито процес на зреене е много дълъг – от 2 до 8 месеца....
Познавате ли тези сирена?Познавате ли тези сирена?
24 Април
Представяме ви някои видове сирена, които са по-малко познати и за които почти сигурно не сте чували много. Ньофшател - френско сирене от пълномаслено мляко....
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
05 Май
Пекорино Родината на това сирене отново е Сардиния. Пекорино е твърдо сирене с история, която може да бъде проследена назад до 11-ти век. Смята се, че това е най-старият вид сирене в Италия....
Сирене на фурнаСирене на фурна
09 Юли
Прибавете подправките и настърганото сирене. Разбъркайте добре. Стопете масло в тавичка и изсипете сместа в нея. Печете сиренето на 200 градуса, докато се зачерви. Оставете леко да се охлади и поднесете....
Сиренак с маслиниСиренак с маслини
22 Март
Поръсваме с натрошено сирене, парченца маслини и щипка-две чубрица. Завършваме с настърган кашкавал. Сега идва сложната част - да метнем хартията със сиренака върху тавата. Внимавайте, че е горещо....
Сирене в таваСирене в тава
28 Юли
Върху тях се разстила на равномерен пласт настърганото сирене и се залива с разбитите заедно с млякото яйца. Отгоре на еднакво разстояние се подреждат лютивите чушки и нарязаното на парченца краве масло....
Сирене в гювечеСирене в гювече
27 Март
Отгоре се слага сирене, нарязано на филийки, нарязана на кубчета кисела краставичка, нарязан на кубчета шпеков салам. Отгоре се нарежда кашкавал нарязан на филийки. Чукват се по едно яйце на гювече....
Сирене в стомнаСирене в стомна
08 Март
2
Сирене в стомна е характерно за старинната ни национална кухня и се е правело предимно в районите с развито овцевъдство....
Сирене в гювечеСирене в гювече
27 Март
Отгоре се слага сирене, нарязано на филийки, нарязана на кубчета кисела краставичка, нарязан на кубчета шпеков салам. Отгоре се нарежда кашкавал нарязан на филийки. Чукват се по едно яйце на гювече....
Сирене в таваСирене в тава
28 Юли
Върху тях се разстила на равномерен пласт настърганото сирене и се залива с разбитите заедно с млякото яйца. Отгоре на еднакво разстояние се подреждат лютивите чушки и нарязаното на парченца краве масло....
Сирене НюшателСирене Нюшател
28 Февр.
Впрочем същата бактерия се използва и при производството на сирене Бри....
Фета СиренеФета Сирене
05 Август
1
Фета /φέτα/ представлява бяло сирене, което традиционно се произвежда в южната ни съседка Гърция. Всъщност 75 процента от консумираните сирена там са от този тип....
Сирене КабралесСирене Кабралес
02 Април
Със своите 400 хиляди килограма годишно това сирене със сигурно ще заеме първенството на най-широко познатите и предпочитани испански сирена по света. От 7 години то е най-доброто испанско сирене....
Сирене МанчегоСирене Манчего
05 Февр.
Именно на тях е кръстено и самото сирене Манчего....
Крема сиренеКрема сирене
21 Февр.
Избор и съхранение на крема сирене Крема сирене на пазара може да откриете в различни опаковки и марки – както български, така и вносни....
Синьо СиренеСиньо Сирене
21 Февр.
5
Съхранявайте синьото сирене добре опаковано в хладилник, за да не изсъхва. Синьо сирене в кулинарията Синьото сирене набира много широка популярност в кулинарията....
Козе сиренеКозе сирене
23 Март
Този вид сирене има значително по-малко калории от други видове сирене, включително кравето. Предимства на козето сирене 1....
Сирене ГрюерСирене Грюер
30 Май
Кулинарно приложение на Грюер Твърдото на все пак нежно сирене Грюер е известно като едно от най-добрите сирена за печене....
Сирене СтилтънСирене Стилтън
30 Май
Ако все още не сте опитали кралят на английските сирена и сте почитатели на по-тежките сини сирена, Стилтън е точно за вас....
Сирене БриСирене Бри
30 Май
1
Бри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене....
Сирене БофорСирене Бофор
19 Май
Бофор /Beaufort/ представлява вид полутвърдо сирене, което се приготвя от краве мляко във френската област Савоя. Наред с Камембер, Комте, Мюнстер и Бри то е сред най-популярните френски сирена....
Сирене МюнстерСирене Мюнстер
11 Май
Производство на Мюнстер Мюнстер се причислява към сирената, които се приготвят от сурово мляко /за един килограм сирене са нужни около осем литра мляко/....
Сирене МимолетСирене Мимолет
08 Дек.
Младите червени вина също се съчетават добре с това сирене, както и силната бира. Ако искате да се запознаете с повече видове вкусни френски сирена, вижте и информация за - сирене Бри, Рокфор, сирене Бофор....
Зелено сиренеЗелено сирене
22 Април
Зелено сирене е тип плесенно сирене, получено по специална технология. Такива сирена се правят в Швейцария и Англия....