Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Витаминозна супаВитаминозна супа
16 Април
Накълцайте праза и чесъна и ги задушете за около 6-10 минути в зехтина с малко сол. Добавете бадемите и разбъркайте за още няколко минути. Сложете картофа, тиквичката и карфиола - почистени и нарязани на дребно. Оставете...
Кестенова супаКестенова супа
17 Дек.
Обелвате картофите и ги измивате, нарязвате на малки парчета след това. Почиствате моркова и целината. Варите кестените, като предварително сте нарязали кората им на кръст по средата от изпъкналата им част. След като...
Житена супаЖитена супа
31 Юли
В голяма тенджера загряваме зехтина и добавяме гъбите, лука, целината и морковите. Оставяме така докато се задушат или докато омекнат. Към тях прибавяме брашното, като разбъркваме добре. Към тях добавяме бульона...
Червена супаЧервена супа
02 Май
Зеленчуците се настъргват или нарязват на ситно. Лукът се запържва в маслото. Добавят се цвеклото, картофите, морковът и млякото. Посоляваме и доливаме с вода. Овкусяваме с черен пипер, кимион или други подправки по избор...
Постна супаПостна супа
22 Март
Нарежете картофите и ги варете около 20 минути заедно с целината, магданоза, моркова, лука и копривата. Извадете ги с лъжица, претрийте ги през гевгир и отново ги върнете във врящата вода. Размийте гриса в малко вода...
Копривена супаКопривена супа
15 Ноем.
9
Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва. В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне. Маслото и зехтинът се загряват...
Супа МултивитаминаСупа Мултивитамина
22 Окт.
Почистваме и бланшираме за кратко копривата и лапада, за да се отдели горчилката от тях и моментално ги потапяме в купа с ледена вода, за да прекратим процеса на готвене. Почистваме и измиваме спанака, магданоза, пресните...
Черешова супаЧерешова супа
02 Юли
Премахваме костилките на черешите и ги смесваме заедно с водата, бялото вино и захарта. Поставяме на котлона и бъркаме, докато захарта се разтвори изцяло. Оставяме така за около 15 минути да покъкри, като след това...
Виенска супаВиенска супа
04 Юли
Нарязаният лук и обелените и нарязани картофи се заливат с литър и половина вода и се варят 15 минути заедно с един нарязан на кубчета морков. Когато кипне, се прибавят двете кубчета бульон, похлупва се с капак и се намалява...
Ангелска супаАнгелска супа
31 Юли
2
Ангелската супа е диетична, обикновено се консумира след т.н. Житен режим (или житена диета) на Петър Дънов. Супата е подходяща за захранване след диета, препоръчва се и от д-р Емилова за захранване. В около 2 литра...
Гъбена супаГъбена супа
20 Март
Зеленчуковият бульон се оставя да заври. Хлябът се накисва в студена вода. Лукът и чесънът се запържват, добавят се гъбите и магданозът. Хлябът се изстисква добре от водата и се прибавя към гъбите. Добавя се зеленчуковият...
Рибна супаРибна супа
12 Март
Лукът и резенето се задушават до пълно омекване. Прибавят се бульонът, виното, доматите, дафиновият лист, захарта, солта и черният пипер. Оставя се да къкри около 10 мин. Кожата и костите на рибата се почистват добре...
Броколена супаБроколена супа
04 Март
Смесете нарязаните съставки (без мазнината) в блендер и ги пасирайте за кратко. След това изсипете малко от необходимото ядково мляко. Пасирайте отново до получаване на фина кремообразна смес (ако е необходимо прибавете...
Миланска супаМиланска супа
29 Юни
Боба се накисва от предната вечер в студена вода. На сутринта водата се изхвърля, а фасула се изплаква. Кромида, бекона и шунката се нарязват на малки парченца, след което се запържват за няколко минути сгорещеното масло...
Месна супаМесна супа
18 Юни
Нарязваме месото на ситно и го заливаме със студена вода. Сваряваме го на умерен огън, като от време на време отпенваме бульона. Сгорещяваме мазнината и запържваме в нея ситно нарязаните лук, моркови и целина. Овкусяваме...
Супа минестронеСупа минестроне
08 Ноем.
Накиснете зрелият фасул още от вечерта. На сутринта се изплаква, залива с прясна вода и се слага да се вари. В отделен съд се загрява зехтина и се запържва ситно нарязаната глава лук. Лукът се пържи не повече от 1-2 минути...
Празена супаПразена супа
31 Окт.
Лукът се нарязва на ситно, а празът на тънки кръгчета, от които се отделя съвсем малко за гарниране. Останалата част, заедно с лука, се задушава в зехтин до омекване. Добавя се пресованияt чесън и се поръсва с майораната....
Мидена супаМидена супа
02 Окт.
Загрейте половината от маслото, запържете за кратко ситно нарязания лук. Добавете зърната бял пипер, залейте с виното и кипнете. Към врящата смес добавете добре почистените миди и половината от нарязания девесил. Захлупете...
Пасирана супаПасирана супа
27 Ноем.
1
Загрейте маслото и запържете нарязания на едро лук. Когато лукът омекне, добавете нарязаните на едро моркови и картофи. Залейте зеленчуците с бульон и кипнете. Варете продуктите около 7-8 минути на тих огън. Добавете...
Тосканска супаТосканска супа
09 Дек.
В голяма тенджера се изсипва зехтинът, добавя се лукът, грахът, морковът, баклата, лютата чушка, целината и солта. Запържва се около 10 мин. или докато зеленчуците омекнат. Добавят се спанакът, доматите, като се оставя...
Джинджифилова супаДжинджифилова супа
02 Февр.
Бобът се слага в купичка с гореща вода да се кисне. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Морковът се настъргва. В тиган се загрява олио и се добавят лукът, джинджифилът и чесънът. Разбъркват се и се оставят да се запържват...
Моряшка супаМоряшка супа
25 Септ.
Отстранете главите, опашките и костите на рибите. Поставете ги в тенджера, залейте ги с 1.2 л вода и овкусете с дафинов лист, черен пипер на зърна, магданоз и сол. Варете около 30 минути на тих огън. Морските мекотели...
Унгарска супаУнгарска супа
08 Дек.
Измийте доматите, нарежете ги и ги сложете да се варят с вода и главата лук, набодена с карамфила, както и с дафиновия лист, чесъна, черен пипер и зърна бахар. Добавете нарязания магданоз и целина. След като доматите...
Ароматична супаАроматична супа
01 Дек.
Нарежете на ситно доматите, лука и чесъна. Варете ги в бульона около 10-15 минути. Прибавете ориза, ментата, босилека и досварете супата. Подправете я с маслото, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Поднесете...
Супа карфиолСупа карфиол
28 Ноем.
1
Сварете карфиола, който сте накъсали на розички, в подсолена вода. Пасирайте го, щом се свари и направете отделно запръжка от маслото и брашното. Разредете я с малко от водата на карфиола. Овкусете със сол, млян черен...