Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Голям ХлябГолям Хляб
02 Дек.
В дълбока купа пресявам брашното. Добавям солта и разбърквам. В хладка вода размивам маята. Прибавям я към брашното заедно с олиото и оцета, последният се слага за еластичност на тестото. Като се натисне готовият хляб,...
Чеснов хлябЧеснов хляб
19 Ноем.
Прясното мляко се разбърква с 1 с.л. оцет и се оставя настрани за 5 мин. Брашното се пресява с бакпулвера и се смесва с подправките. Добавя се млякото и се разбърква добре. Прехвърля се на гладка набрашнена повърхност...
Къпан хлябКъпан хляб
05 Дек.
Разтворете маята в леко затоплена вода, като прибавите и меда. Оставете сместа да престои няколко минути, за да може маята да се активира. През това време сложете пълнозърнестото брашно в купа. Прибавете солта, разбъркайте...
Хляб ЧабатаХляб Чабата
14 Май
Фурна - 200 градуса + купичка вода по време на печенето + пулверизатор с вода; Плоска тава покрита с хартия за печене; Работи се с миксер. В купата на миксера или ръчен такъв се изсипва брашното, сухата мая, зехтин, и...
Хляб КампесинаХляб Кампесина
14 Юли
1
Рецептата се приготвя с домашни мляко, яйце и масло. Маята се натрошава при прясното мляко и се разбърква заедно със захарта, докато се разтвори. Оставя се да шупне за 7-8 минути. Брашното се пресява в купа, смесва...
Кипърски хлябКипърски хляб
05 Юли
Разреждаме маята в 1/2 ч.ч. вода, добавяме 1/2 ч.ч. пресято брашно. Покриваме и оставяме за 30 минути. Лука почистваме и наситняваме. Добавяме в сместа останалото пресято брашно, лука, ментата, зехтина, солта и 1 ч.ч....
Албански хлябАлбански хляб
10 Юли
Брашното се пресява в купа и се смесва със солта и захарта. В средата се прави кладенче, в което се сипва киселото мляко, което в случай че не е домашно и достатъчно кисело, се добавя лъжичка оцет. Слага се содата в...
Анасонов хлябАнасонов хляб
02 Юли
Пресейте брашното в дълбока купа и направете кладенче в средата. В него сипете водата, предварително леко затоплена до 37-40 градуса. В кладенчето сипете захарта и натрошете маята и разбъркайте да се разтворят. Така оставете...
Слоест хлябСлоест хляб
25 Ноем.
Маята се разтваря в 100 мл мляко и захарта. Оставя се да се активира. Брашното се пресява, прави се кладенче. Сипва се маята и останалите съставки в кладенчето. Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя...
Вегански хлябВегански хляб
13 Септ.
В дълбока купа сипваме пълнозърнестото брашно. Добавяме към него семената: суровите слънчогледови семки, сусама (суров и обелен) и маковото семе. Ръсваме отгоре содата и я поливаме с оцета, така тя се активира и събужда...
Ръжен хлябРъжен хляб
14 Септ.
Ако киселото мляко е в хладилник, се изважда, за да стане на стайна температура, прехвърля се в по-голям съд и се добавя содата, разбърква се, докато шупне. В голяма купа изсипвате брашното заедно със семената и правите...
Канелен хлябКанелен хляб
18 Септ.
Смесете в удобен съд прясното мляко и кравето масло. Затоплете го колкото да се разтопи маслото. Внимавайте да не заври. Сложете в топлата течност една и половина чаена лъжичка суха мая. В купа пресейте брашното с...
Многопластов хлябМногопластов хляб
18 Ноем.
Пресейте брашното в купа и направете кладенче в центъра. В него сипете водата и разтворете захарта и маята. Оставете да шупне за 8-10 минути. В кладенчето сипете зехтина и започнете да бъркате, взимайки по малко от брашното...
Интегрален хлябИнтегрален хляб
20 Ноем.
В контейнера на хлебопекарната сложете всички течни съставки. Добавете захарта и солта. Покрийте с брашното и натрошете маята отгоре. Изберете програма хляб - интеграл и пуснете хлебопекарната. Ако се наложи...
Неделен хлябНеделен хляб
29 Април
1
В неделните дни често обичаме да се отдаваме на почивка и да намалим до минимум своите домакински задължения, за да имаме повече време за себе си. Ако искате да имате страхотен хляб на неделната трапеза, без това да отнема...
Здравословен хлябЗдравословен хляб
29 Юни
В машинка се смилат фино овесените ядки, лененото семе и елдата, добавя се содичката и се оставят в купа. В друга купа се разбиват яйцата с малко олио, солта и чубрицата (може да замените с друга подправка или да добавите...
Зеленчуков хлябЗеленчуков хляб
10 Май
Царевицата и грахът се пасират до получаването на еднородна смес. В дълбока купа се изсипва хладката вода. Към нея се прибавя мая, захарта и водата. Бърка се, за да се разтвори маята. След това към тази смес се прибавят...
Месен хлябМесен хляб
28 Август
Ситно нарязваме лука и чесъна. Стъблата целина се нарязват на тънки парчета и заедно с наситнените зеленчуци се запържват за до омекване в силно сгорещеното масло. В дълбока купа смесваме двата вида кайма, омекналите...
Тричав хлябТричав хляб
22 Май
Разбийте яйцата хубаво с миксера и добавете постепенно триците, млякото с разбития в него бакпулвер, солта и мащерката или чубрицата. По желание добавете някакви семена. Оставете забърканата смес да престои за 15 минути...
Портокалов хлябПортокалов хляб
03 Юли
1
Разтворете маята заедно със захарта в 110 мл вода. Оставете я така на топло място, докато започне да образува мехурчета. Прибавете сока и настърганата портокалова кора. Пресейте брашното заедно със солта прибавете...
Ирландски хлябИрландски хляб
10 Юли
2
Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки. Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както и предварително разбърканите кисело и прясно мляко. Започнете да месите...
Хляб МацаХляб Маца
11 Юни
В купа пресяваме брашното, към него добавяме студената вода и бързо (за около 5 минути) омесваме стегнато тесто с ръце. Веднага го разделяме на 3-4 еднакви парчета. Вземаме едното парче и го разточваме възможно най-тънко...
Бъркан хлябБъркан хляб
05 Май
1
В голяма купа и тава се пресява брашното. Към него в купата се прибавят сухата мая, солта и топлата вода. Всички съставки се разбъркват с помощта на дървена лъжица и шпатула. Получава се тесто за хляб с рядка...
Маслинов хлябМаслинов хляб
22 Дек.
Запържете лука в зехтина. Нарежете маслините. Сипете брашното, солта, маята и магданоза в дълбока купа заедно с малините и лука. Сипете около 450 мл топла вода. Разбъркайте добре с дървена лъжица. Прехвърлете на набрашнена...
Ръжен хлябРъжен хляб
01 Дек.
Разтворете маята в леко топлото прясно мляко заедно със захарта. Оставете да втаса на топло. След това я добавете към брашната в голяма тава и долейте разбитото кисело мляко, солта, олиото. Замесете гладко тесто и го...