Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
По-здравословна баклаваТо трябва да е завряло. Във всяка розичка се сипва по малко, за да се разтвори.
Подредената баклава се слага във фурната. Пече се около 10-тина минути, да се зачерви леко.
Оставя се да изстине хубаво....
01 Януари
По-здравословни пълнени чушкиИдеята е да се получат лодки за напълване. Почистваме добре от семките и жилите, след което започваме да пълним със сместа.
Печем чушките на 180 градуса, като трябва да се сложи малко вода в тавичката....
29 Май
Малко по-здравословни скаличкиОформете скалички с желаната от вас големина и ги подредете в съд, който е покрит с хартия за печене, за да не залепват.
Залейте оформените скалички с шоколада и поръсете с кокосовите стърготини....
02 Август
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
По-здравословни тиквички с чеснов сосИзмийте и нарежете тиквичките на филийки с дебелина 0.5 см, поръсете със сол на вкус и разбъркайте.
Смесете червения пипер и галетата, разбъркайте и оваляйте тиквичките една по една в сместа, подредете ги в тава, постлана...
05 Юли
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Малко по-здравословен сладък саламИ в двата случая трябва хубаво да притиснете тестото за да стане плътно и да няма шупли....
16 Август
4
По-здравословен сладкиш с черешиХапваме сладкиша с череши, без да се тревожим за диетата си!...
09 Юни
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да готвим амарантЗа целта се готви подобно на ориза, като търпи комбинция с всякакви продукти по избор. Така например с една част кафяв ориз и една част киноа може да се свари половин част амарант, заедно с шест части вода....
05 Дек.
1
Как да готвим бамбукГотви се на пара за 8 мин. Съставките за соса се смесват с 2 с.л. от течността, получена при готвенето на пара....
15 Ноем.
Как да готвим зелеЗелето се готви лесно и дори домакиня без много опит може да направи истински кулинарни шедьоври от една зелка.
Много е вкусна салатата от варено зеле....
20 Август
Как да готвим броколиНай-добре е броколите да се готвят на пара. Предварително се почистват и се разделят на съцветия. След това се готвят на пара за около 5 минути....
23 Юни
Как да готвим манатаркиМанатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след ненадминатите трюфели. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
Уханието...
19 Юни