Gotvach.bg»Статии»Приготвяне на торти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска торта
Какви са тънкостите при приготвянето на френска селска торта?
Класическите блатове на френската селска торта се приготвят от брашно, прясно мляко, яйце, захар, мед, масло и сода....
Най-големите грешки в приготвянето на торта
И след като вече знаете какво може да се обърка, когато печете торта вкъщи, значи може би имате повече самоувереност да приготвите някоя вкусна пандишпанова торта....
Как се прави вкусна бисквитена торта?
Бисквитена торта с банани
Много вкусна торта! Съчетанието сметана и банани прави нейния вкус нежен, а приготвянето ѝ кратко....
Видове блатове за торта
Приготвя се от брашно, вода, масло и сол, като в някои рецепти се прибавя и оцет или друг вид киселина. От този блат се приготвят известни сладкиши като Милфьой и Торта Наполеон....
Днес е Националният ден на шоколадовата тортаПървите торти са се приготвяли в Гърция, но те са били по-тежки и само в кръгла или квадратна форма. Първите торти задължително са се приготвяли в комбинация с ядки и мед....
6
Как да си направим крокан за торта
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоПандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др....
5
Кулинарно приложение на маскарпонеТо се използва предимно за приготвяне на различни видове кремове, а също така и за сладолед. С него се намазват блатове за торти, добавят го в плодови салати....
1
Три супер идеи за плодови кремове за торти
Този крем е сравнително лек и пасва чудесно на торти, приготвени от по-тежки блатове. Тъй като придобива характерен розов цвят е подходящ както към бели на цвят торти, така и към кафеникави....
Зеленчуците, подходящи за сладкиши
За приготвяне на десерти вече се използват и тиквички – близки роднини на тиквата. Те се настъргват и се добавят в шоколадови кексове и дори в торти....
Кулинарна техника за направа на торта Добуш
Блатове за торта Добуш
Класическата торта Добуш се приготвя от точно 6 блата, които се изпичат самостоятелно в отделни тавички....
Сладкиши без миксер за хитри домакини
Независимо дали става въпрос за домашно приготвени бисквити, торти, кексове или други лакомства, те са посрещани с голямо нетърпение от малчуганите....
Вкусни рецепти за ретро тортиВ случая става въпрос за този вид торти, които с любов са приготвяли майките и бабите ни за най-тържествените поводи и които продължаваме да консумираме с удоволствие, стига да можем да си ги приготвим сами....
1
Позабравени сладкиши, които са винаги хит
Няма как да подминем обаче германската торта Шварцвалд торта, френската торта Наполеон, австрийския Сахер(може да я срещнете и като торта Захер), тортата Добуш (среща се и като Добош) и Гараш торта....
Как да направим перфектен ганашГанашът е може би най-вкусният пълнеж и глазура, с който да приготвите каквито пожелаете торти и шоколадови сладкиши....
2