Gotvach.bg»Статии»Приготвяне на торти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Приготвяне на торти

Търсиш информация за Приготвяне на торти? Разгледай последните ни публикации и статии за Приготвяне на торти.
Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска тортаТънкости при приготвяне на неустоима френска селска торта
Какви са тънкостите при приготвянето на френска селска торта? Класическите блатове на френската селска торта се приготвят от брашно, прясно мляко, яйце, захар, мед, масло и сода....
Най-големите грешки в приготвянето на тортаНай-големите грешки в приготвянето на торта
И след като вече знаете какво може да се обърка, когато печете торта вкъщи, значи може би имате повече самоувереност да приготвите някоя вкусна пандишпанова торта....
Как се прави вкусна бисквитена торта?Как се прави вкусна бисквитена торта?
Бисквитена торта с банани Много вкусна торта! Съчетанието сметана и банани прави нейния вкус нежен, а приготвянето ѝ кратко....
Видове блатове за тортаВидове блатове за торта
Приготвя се от брашно, вода, масло и сол, като в някои рецепти се прибавя и оцет или друг вид киселина. От този блат се приготвят известни сладкиши като Милфьой и Торта Наполеон....
Днес е Националният ден на шоколадовата тортаДнес е Националният ден на шоколадовата торта
6
Първите торти са се приготвяли в Гърция, но те са били по-тежки и само в кръгла или квадратна форма. Първите торти задължително са се приготвяли в комбинация с ядки и мед....
Как да си направим крокан за тортаКак да си направим крокан за торта
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоКак се прави идеалното пандишпаново тесто
5
Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др....
Кулинарно приложение на маскарпонеКулинарно приложение на маскарпоне
1
То се използва предимно за приготвяне на различни видове кремове, а също така и за сладолед. С него се намазват блатове за торти, добавят го в плодови салати....
Три супер идеи за плодови кремове за тортиТри супер идеи за плодови кремове за торти
Този крем е сравнително лек и пасва чудесно на торти, приготвени от по-тежки блатове. Тъй като придобива характерен розов цвят е подходящ както към бели на цвят торти, така и към кафеникави....
Зеленчуците, подходящи за сладкишиЗеленчуците, подходящи за сладкиши
За приготвяне на десерти вече се използват и тиквички – близки роднини на тиквата. Те се настъргват и се добавят в шоколадови кексове и дори в торти....
Кулинарна техника за направа на торта ДобушКулинарна техника за направа на торта Добуш
Блатове за торта Добуш Класическата торта Добуш се приготвя от точно 6 блата, които се изпичат самостоятелно в отделни тавички....
Сладкиши без миксер за хитри домакиниСладкиши без миксер за хитри домакини
Независимо дали става въпрос за домашно приготвени бисквити, торти, кексове или други лакомства, те са посрещани с голямо нетърпение от малчуганите....
Вкусни рецепти за ретро тортиВкусни рецепти за ретро торти
1
В случая става въпрос за този вид торти, които с любов са приготвяли майките и бабите ни за най-тържествените поводи и които продължаваме да консумираме с удоволствие, стига да можем да си ги приготвим сами....
Позабравени сладкиши, които са винаги хитПозабравени сладкиши, които са винаги хит
Няма как да подминем обаче германската торта Шварцвалд торта, френската торта Наполеон, австрийския Сахер(може да я срещнете и като торта Захер), тортата Добуш (среща се и като Добош) и Гараш торта....
Как да направим перфектен ганашКак да направим перфектен ганаш
2
Ганашът е може би най-вкусният пълнеж и глазура, с който да приготвите каквито пожелаете торти и шоколадови сладкиши....