Gotvach.bg»Статии»Свойства на Подправките
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Свойства на Подправките

Търсиш информация за Свойства на Подправките? Разгледай последните ни публикации и статии за Свойства на Подправките.
Лечебните свойства на подправкитеЛечебните свойства на подправките
Подправките, които ползваме ежедневно в домакинството, притежават лечебни свойства. Те зареждат организма с полезни вещества. При недостиг на магнезий човек чувства умора и лесно се дразни....
Карамфилът подобрява храносмиланетоКарамфилът подобрява храносмилането
1
Антисептичните свойства на подправката ще помогнат при порезни рани, които не са много дълбоки, натъртване, изгаряне....
Подправки за по-добра паметПодправки за по-добра памет
Ето и кои са подправките, които можем да използваме: - Противовъзпалителните и антиоксидантните свойства в розмарина се справят с щетите, които причиняват свободните радикали в мозъка....
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетида е неизменна част от аюрведичната кухня
Различните подправки и техните лечебни свойства повлияват по различен начин на физиологичните процеси в организма, както и на органите....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
Подправката намира употреба дори и в сладкарството. Той притежава и лечебни свойства - повлиява позитивно храносмилателната и дихателната система....
Най-лековитите подправки, които можем да използваме!Най-лековитите подправки, които можем да използваме!
Поради тази причина тук ще Ви изброим някои от най-лековитите подправки, които могат лесно да бъдат намерени на българския пазар: Индийско орехче Познато е от най-дълбока древност заради лечебните си свойства и продължава...
За и против пикантинатаЗа и против пикантината
1
Полезни свойства на готовите миксове Пикантина Популярните и традиционни за кухнята ни подправки, които включва пикантина, са съобразени с вкусовите качества на българина, балансирани са като състав и дават възможност...
Щети и ползи от подправкитеЩети и ползи от подправките
Кардамонът има лечебни свойства при храносмилателни проблеми....
Какво да не правим, когато подправяме храната си?Какво да не правим, когато подправяме храната си?
Като много подправки, веднъж смлян, пиперът започва да губи свойствата и вкусовите си качества....
Кога, как и колко шафран да добавяме в ястиятаКога, как и колко шафран да добавяме в ястията
В тази си форма обаче той губи своя аромат и ценни свойства при съхранение. За да не се предозира с шафрана, е най-добре той да се добавя под формата на спиртен извлек....
Три много лечебни подправки, които ядете рядкоТри много лечебни подправки, които ядете рядко
Подправките са не само за овкусяване и подобряване вкуса на дадено ястие, но са и лечебни. Ето три подправки, които притежават незаменими лечебни свойства. 1. Семена от кимион Те са много ароматни....
Джинджифил с канела - мощна комбинация срещу вирусите!Джинджифил с канела - мощна комбинация срещу вирусите!
Взети поотделно двете подправки имат силни антивирусни и антибактериални свойства и могат да се употребяват и самостоятелно....
Яжте подправки, но в малки количестваЯжте подправки, но в малки количества
Отличава се с антимикробни свойства. Черният пипер трябва да се консумира в малки количества....
Съхранение на копър и магданозСъхранение на копър и магданоз
3
Но ако в продължение на няколко дни не сменяте водата и не отстранявате пожълтелите листенца, зелените подправки няма да запазят свойствата си. Копърът и магданозът могат да се замразят....
Защо да добавяме кардамон в кафето?Защо да добавяме кардамон в кафето?
Тогава вижте и нашата статия относно лечебните свойства на кардамона, заради които си заслужава да включите подправката в менюто си....