Gotvach.bg»Статии»Употреба на чубрица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Употреба на чубрица

Търсиш информация за Употреба на чубрица? Разгледай последните ни публикации и статии за Употреба на чубрица.
ЧубрицаЧубрица
2
Кулинарна употреба на чубрицата За кулинарни цели може да се употребява както прясна, така и сушена чубрица. Ако разполагате с прясната подправка, смело я използвайте, защото ароматът ѝ е ненадминат....
Какво трябва да знаем за чубрицата?Какво трябва да знаем за чубрицата?
11
Начин на употреба: 2 супени лъжици от билката се заливат с 400 мл вряла вода и киснат 1 час. Пие се по една винена чаша преди ядене 3 пъти дневно. Чубрицата е едногодишно растение от сем. Устоцветни....
Тези подправки не трябва да попадат в едно и също ястиеТези подправки не трябва да попадат в едно и също ястие
Чубрица Чубрицата, която от незапомнено време е най-използваната българска подправка, може да бъде поръсена на всички видове месо, да се сложи в плънката на пълнени чушки или сарми и да се използва за подправяне на супи...
Кои подправки дават почерка на българската традиционна кухняКои подправки дават почерка на българската традиционна кухня
България е страната на чубрицата! Тази подправка я откриваме в рецепти дори на френската и грузинската кухня, но там е по-скоро изключение, а при нас тя е царицата....
Подходящи подправки за зелен фасулПодходящи подправки за зелен фасул
2
Вместо чубрица може да добавите 2–3 щипки мащерка....
Зарадвайте гостите със зелено маслоЗарадвайте гостите със зелено масло
Смесете листенца розмарин с градинска чубрица, копър, мента и ги измийте добре. След това подсушете върху хартиена салфетка. Изсипете подправките в чиста бутилка....
Хранене при болестите на сърцето и високо кръвноХранене при болестите на сърцето и високо кръвно
Вредни храни при болести на сърцето Да се избягват употребата на остри подправки. Препоръчват се сладък червен пипер, чубрица, магданоз, лимонов сок, зеленчукови сокове. Ограничава се готварската сол....
Дяволската уста понижава кръвното наляганеДяволската уста понижава кръвното налягане
Можете да си направите и отвара с няколко билки – смесете равни количества дяволска уста, чубрица, черен бъз, глог, маточина, бял имел, бреза, дилянка....
Здравословни ползи от употребата на сумакЗдравословни ползи от употребата на сумак
Някои от тях като магданоз, копър, босилек, розмарин, чубрица, мащерка и други, се използват почти във всички държави, но има и такива, които нямат такава широка популярност....
Подправките: Душата на всяко ястиеПодправките: Душата на всяко ястие
Чубрица Клончетата и листата й са подходящи при ястия от леща и зрял фасул, при пълнежи за печени меса, зеленчуци и сарми с ориз и др. Стритата чубрица е вкусна прибавка към пастети и сандвичи с масло....
Как да изсушим магданоз, копър и риганКак да изсушим магданоз, копър и риган
Градински чай, мащерка, лятна чубрица, копър, дафинов лист, риган, розмарин и магданоза не са толкова трудни за сушене, поради ниска влага, която те съдържат в листата си, която лесно може да изсъхне или да...
Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?Коя подправка и билка с кои продукти си пасва?
Вкусът на босилек, естрагон и чубрица се запазва по-дълго, ако бъдат съхранявани с масло и сол....
Характерни черти на унгарската кухняХарактерни черти на унгарската кухня
Освен различни видове пипер и лук, за аромат се използват чесън, магданоз, копър, кимион (семена или корени), риган, мащерка, горчица (готова), естрагон, оцет, чубрица, керевиз, лимонов сок, бадеми...
Диетично хранене при исхемична болест на сърцетоДиетично хранене при исхемична болест на сърцето
кимион 1/2 ч.л. чубрица сол Начин на приготвяне: Шницелите се начукват, поръсват се и от двете страни с подправките и се редят в намаслена тава....