Приготвяне на картофи

Търсиш информация за Приготвяне на картофи? Разгледай последните ни публикации и статии за Приготвяне на картофи.
Не правете това, когато приготвяте картофено пюре!Не правете това, когато приготвяте картофено пюре!постоянно. 1. Използвате грешния сорт картофи Не всеки вид картофи е подходящ за пюре. Трябва да изберете този сорт, който е с по-високо съдържание на нишесте, защото с него пюрето ви ще стане пухкаво и гладко. Освен...
Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?трябва не само да се запасите с органични продукти, но и да обърнете внимание на точните рецепти за тяхното приготвяне. Ето ви няколко примера за подобни храни. Когато се готвят картофи при температура по-висока от...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
Безценните съвети на Петър Дънов за правилното приготвяне на хранитеБезценните съвети на Петър Дънов за правилното приготвяне на хранитеотделял не само на това кои продукти трябва да бъдат включени в ежедневното меню и кои не, но и как правилно да бъдат приготвяни самите храни. Ето някои от безценните съвети на Петър Дънов по отношение на храната и...
Торта Три шоколада: Тайната рецепта и тънкости при приготвянеТорта Три шоколада: Тайната рецепта и тънкости при приготвянеИзвестната торта Три Шоколада е нежна, лека и ефирна. Тя всъщност е трицветен мус, направен от тъмен, млечен и бял шоколад. Този десерт се счита за доста скъп и труден за приготвяне, но при желание може да се...
Тайните на правилното желиране и приготвяне на аспикТайните на правилното желиране и приготвяне на аспиксе помни - количеството желатин зависи както от неговото качество, така и от течността, която ще желирате. Аспик с пиле или риба се прави с по-малко желатин от аспик със зеленчуци. Ако приготвяте желираща смес със...
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни. Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина. Млечните желета се приготвят от...
Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартТънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартКак се приготвя тарт? Ето някои тънкости, които ще ви бъдат много полезни: 1. Когато се приготвя тарт продуктите трябва да се използват охладени и студени - например маслото, яйцата и водата. Най-добре е...
Тайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийкиТайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийкизнаете за него и как да си го приготвяте: 1. Винаги използвайте пресни продукти при приготвянето на тесто за курабийки; 2. Винаги пресявайте брашното по няколко пъти, за да станат курабийките по-пухкави; 3...
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробМалко са любителите на месото и на месните деликатеси, които да не обичат топъл и ароматно ухаещ черен дроб. В същото време са мнозина тези, които все още не са разбрали как да си го приготвят така, че той да е...
Шведско яйчено кафе - съвети и начини на приготвянеШведско яйчено кафе - съвети и начини на приготвянеСпоред легендата уникалният начин за приготвяне на кафе с яйце започва от Швеция в края на 1800-та година. То се е превърнало в традиция за лютеранските църковни събрания на скандинавските американци в Средния Запад...
Подходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаПодходящи буркани при приготвяне на сладка, мармалади и желетаТрябва да се насочи особено внимание към бурканите, когато правите зимнина. Нито бурканите, нито капачките трябва да имат нащърбено място, иначе може да не се затворят херметически. Гумените пръстени на бурканите за...