Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Яхния с лападЯхния с лапад
26 Май
Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като разбърквате регулярно, за да не загори. Накрая добавете подправките и накълцания магданоз. Оставете на котлона за минута и оттеглете....
Ризото за гарнитураРизото за гарнитура
05 Ноем.
Бъркайте регулярно. Финално разбъркайте с доматеното пюре и настъргания кашкавал....
Яхния с лападЯхния с лапад
26 Май
Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като разбърквате регулярно, за да не загори. Накрая добавете подправките и накълцания магданоз. Оставете на котлона за минута и оттеглете....
Сладко от червена боровинкаСладко от червена боровинка
02 Септ.
Бъркайте регулярно и сварете до необходимата гъстота. Още горещо се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачки....
Берлински сосБерлински сос
28 Окт.
Бъркайте регулярно през това време. Накрая разбъркайте с морската сол, лука, червения пипер и кърито. Така приготвения сос обикновено се поднася към къри наденички....
Пилешки дробчета с чушкиПилешки дробчета с чушки
31 Август
Сложете капак на съда и оставете да се задушават до омекване на дробчетата, като разбърквате регулярно. Накрая махнете капака, за да се изпари течността и овкусете със сол и черен пипер....
Друсан свински дробДрусан свински дроб
07 Юни
Пържат се до готовност, като се раздрусват регулярно....
Пържено китайско зелеПържено китайско зеле
17 Окт.
Бъркайте регулярно, за да не загори никоя от съставките. Когато видите, че зелето също е сготвено, поръсете с подправките и махнете от котлона....
Полента с мариновани доматиПолента с мариновани домати
08 Септ.
Намалете котлона, добавете маслото и варете около 30 минути, като бъркате регулярно. Снемете готовата полента от котлона и объркайте със заквасената сметана, която може да замените с Маскарпоне или крема сирене....
Здравословен булгур с гъбиЗдравословен булгур с гъби
27 Ноем.
Оставете ястието да се готви на слаб котлон за около 20 минути , като регулярно разбърквате. Булгурът с гъби трябва да остане само на мазнина. Добавете ригана и сервирайте....
Яйчен пунш с ромЯйчен пунш с ром
26 Януари
Изсипете в подходящ съд и сложете на тих огън да се посгъсти, като го бъркате регулярно. След като пуншът започне да залепва по лъжицата, е готов за сваляне от котлона....
Висменка с празВисменка с праз
12 Юли
Гответе, като бъркате регулярно и добавете малко бяло или червено вино, пак на око и червен пипер, черен пипер и сол....
Бийф стекБийф стек
15 Ноем.
Сложете пържолите и гответе от всяка страна около 5 минути, като регулярно раздрусвате леко тигана....
Бирена супа със свинскоБирена супа със свинско
23 Ноем.
Разбърквайте регулярно за около 8 минути или докато лукът напълно омекне и месото се запържи отвсякъде. Долейте бирата и бульона и оставете да къкри с полузатворен капак за около 60 минути....
Шоколадов хляб без печенеШоколадов хляб без печене
25 Юли
Бъркайте регулярно с дървена лъжица. Продължавайте да бъркате и добавете в шоколадовата смес натрошените бисквити и бадеми, кайсии и канела....
КаруруКаруру
14 Юни
Разбърквайте регулярно по време на готвенето....
Механджийски омлетМеханджийски омлет
15 Март
2
Разбърквайте регулярно и обръщайте картофите. Щом картофите омекнат, излейте отгоре половината разбити яйца с малко сол, горчица, чесъна и 1 с.л. вода. Изпържете омлета до готовност и го прехвърлете в чиния....
Картофи на тиган със сиренеКартофи на тиган със сирене
10 Юни
6
Загрявате олио на дъното на тигана сипвате картофите и ги запържвате до готовност, като раздрусате тигана регулярно и ги овкусите с малко сол. По желание може да добавите любимите си подправки....
Картофи на халогенна фурнаКартофи на халогенна фурна
01 Ноем.
Докато картофите се готвят, се разбъркват регулярно, за да не загорят. Изпечените картофки могат да се поднесат като мезе към бира....
Пюре от спанакПюре от спанак
22 Януари
Оставете да къкри на тих огън, като разбърквате регулярно. За да стане пюрето по-вкусно, може да добавите разбитите жълтъци, докато пюрето е горещо. Бъркайте и внимавайте да не се пресекат....
Крем от грис и сладкоКрем от грис и сладко
30 Септ.
Грисът се смесва с 1 1/2 ч.ч. вода, подсладеното със захар мляко и се оставя да заври, като се бърка регулярно, за да не загори....
Прасе, пълнено с оризПрасе, пълнено с ориз
15 Ноем.
2
По време на печенето го мажете регулярно с масло. Наздраве!...
Пълнени чушки с рибаПълнени чушки с риба
06 Септ.
През това време в тавата регулярно се прибавя по малко гореща вода....
Задушен кебап от заешкоЗадушен кебап от заешко
24 Дек.
Набодете го на шишчета и го печете, като мажете с масло регулярно....
Крем от грис и сладкоКрем от грис и сладко
30 Септ.
Грисът се смесва с 1 1/2 ч.ч. вода, подсладеното със захар мляко и се оставя да заври, като се бърка регулярно, за да не загори....