Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния с лападРазбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като разбърквате регулярно, за да не загори. Накрая добавете подправките и накълцания магданоз.
Оставете на котлона за минута и оттеглете....
26 Май
Ризото за гарнитураБъркайте регулярно. Финално разбъркайте с доматеното пюре и настъргания кашкавал....
05 Ноем.
Яхния с лападРазбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като разбърквате регулярно, за да не загори. Накрая добавете подправките и накълцания магданоз.
Оставете на котлона за минута и оттеглете....
26 Май
Сладко от червена боровинкаБъркайте регулярно и сварете до необходимата гъстота. Още горещо се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачки....
02 Септ.
Берлински сосБъркайте регулярно през това време.
Накрая разбъркайте с морската сол, лука, червения пипер и кърито. Така приготвения сос обикновено се поднася към къри наденички....
28 Окт.
Пилешки дробчета с чушкиСложете капак на съда и оставете да се задушават до омекване на дробчетата, като разбърквате регулярно.
Накрая махнете капака, за да се изпари течността и овкусете със сол и черен пипер....
31 Август
Пържено китайско зелеБъркайте регулярно, за да не загори никоя от съставките.
Когато видите, че зелето също е сготвено, поръсете с подправките и махнете от котлона....
17 Окт.
Полента с мариновани доматиНамалете котлона, добавете маслото и варете около 30 минути, като бъркате регулярно.
Снемете готовата полента от котлона и объркайте със заквасената сметана, която може да замените с Маскарпоне или крема сирене....
08 Септ.
Здравословен булгур с гъбиОставете ястието да се готви на слаб котлон за около 20 минути , като регулярно разбърквате.
Булгурът с гъби трябва да остане само на мазнина. Добавете ригана и сервирайте....
27 Ноем.
Яйчен пунш с ромИзсипете в подходящ съд и сложете на тих огън да се посгъсти, като го бъркате регулярно.
След като пуншът започне да залепва по лъжицата, е готов за сваляне от котлона....
26 Януари
Висменка с празГответе, като бъркате регулярно и добавете малко бяло или червено вино, пак на око и червен пипер, черен пипер и сол....
12 Юли
Бийф стекСложете пържолите и гответе от всяка страна около 5 минути, като регулярно раздрусвате леко тигана....
15 Ноем.
Бирена супа със свинскоРазбърквайте регулярно за около 8 минути или докато лукът напълно омекне и месото се запържи отвсякъде.
Долейте бирата и бульона и оставете да къкри с полузатворен капак за около 60 минути....
23 Ноем.
Шоколадов хляб без печенеБъркайте регулярно с дървена лъжица.
Продължавайте да бъркате и добавете в шоколадовата смес натрошените бисквити и бадеми, кайсии и канела....
25 Юли
Механджийски омлетРазбърквайте регулярно и обръщайте картофите.
Щом картофите омекнат, излейте отгоре половината разбити яйца с малко сол, горчица, чесъна и 1 с.л. вода.
Изпържете омлета до готовност и го прехвърлете в чиния....
15 Март
2
Картофи на тиган със сиренеЗагрявате олио на дъното на тигана сипвате картофите и ги запържвате до готовност, като раздрусате тигана регулярно и ги овкусите с малко сол. По желание може да добавите любимите си подправки....
10 Юни
6
Картофи на халогенна фурнаДокато картофите се готвят, се разбъркват регулярно, за да не загорят. Изпечените картофки могат да се поднесат като мезе към бира....
01 Ноем.
Пюре от спанакОставете да къкри на тих огън, като разбърквате регулярно.
За да стане пюрето по-вкусно, може да добавите разбитите жълтъци, докато пюрето е горещо.
Бъркайте и внимавайте да не се пресекат....
22 Януари
Крем от грис и сладкоГрисът се смесва с 1 1/2 ч.ч. вода, подсладеното със захар мляко и се оставя да заври, като се бърка регулярно, за да не загори....
30 Септ.
Крем от грис и сладкоГрисът се смесва с 1 1/2 ч.ч. вода, подсладеното със захар мляко и се оставя да заври, като се бърка регулярно, за да не загори....
30 Септ.