Gotvach.bg»Статии»Видове сарми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видове сарми

Търсиш информация за Видове сарми? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове сарми.
Лозовите сарми – вкусни и полезниЛозовите сарми – вкусни и полезни
Сармите са едни от най-вкусните ястия, които изискват сръчност, независимо дали са приготвени със зехтин, с месо или с кайма. Различните видове сарми се приготвят по различен и специфичен начин....
Сармите - вкусът на зимата и КоледаСармите - вкусът на зимата и Коледа
Не е възможно да се изброят всички видове рецепти за сарми. В Турция например сармите се правят освен от лозови и зелеви листа, и от листа от тиквички, патладжан и тиква....
Пет начина да си направим бързи и вкусни сармичкиПет начина да си направим бързи и вкусни сармички
Популярни са и сармите, увивани в лапад и лозови листа, но главната разлика между всички видове сарми е тяхната плънка....
Кои са любимите ястия на румънците?Кои са любимите ястия на румънците?
Така например за Коледа, съгласно народния обичай, всяко семейство на село коли прасе, от което се приготвят много и разнообразни месни ястия като: кърнаци, калтабоши, лебър, пихтия (или пача), сарми, различни видове...
Най-популярните ястия от турската кухняНай-популярните ястия от турската кухня
1
Сарми Най-известни са сармите от лозови листа, но те могат да се приготвят и от цвекло, лапад или зеле. Те са тънки и продълговати, най–често дебели колкото човешки пръст....
20 емблематични ястия от българската кухня20 емблематични ястия от българската кухня
Тайната на вкусната капама е от комбинацията на кисело зеле с различни видове месо. Най-прочутата е разбира се Банската капама....
Осем български ястия, без които не можемОсем български ястия, без които не можем
3
Сарми Сармите биват различни видове спрямо листата, които се използват за обвиване на плънката. Но както зелевите, така и лозовите сарми могат да се напълнят с какво ли не, за да се превърнат в страхотно ястие....
Подправките: Душата на всяко ястиеПодправките: Душата на всяко ястие
Джоджен Листата му се използват в супи, курбан чорба, спаначена супа, ястия, дроб сарма и месни пълнежи за птици и меса....
Дванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечерДванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечер
11
леща, различни видове салати и ядки....
Най-вкусната виртуална обиколка из кулинарното богатство на ТурцияНай-вкусната виртуална обиколка из кулинарното богатство на Турция
Сармите също заемат специален сектор в турската национална кухня. Освен със зелеви и лозови листа в Турция правят сармите и с лапад, цвекло и други листни зеленчуци....
Най-добрите рецепти със смилянски бобНай-добрите рецепти със смилянски боб
Първенец сред видовете зрял боб в България безспорно е Смилянският боб. Ако сте напълно сигурни, че той наистина е от село Смилян, дори не е необходимо да го накисвате от предходната нощ....
Среднозърнест ОризСреднозърнест Ориз
Мнозина не знаят каква е разликата между различните видове ориз според вида на зърната. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз....
Ароматите, без които турската кухня няма да е същатаАроматите, без които турската кухня няма да е същата
Кимион Използва се в ястия със смляно говеждо, в различните видове сарми, в кюфтета и зеленчуци на скара. Задължителна част е и поръсен върху супи от месо. 7....
Разликата между дългозърнест, късозърнест и среднозърнест оризРазликата между дългозърнест, късозърнест и среднозърнест ориз
От него се приготвят почти всички български ястия - сарми, пълнени чушки с ориз, пиле с ориз, ориз със зеленчуци, винен кебап и много други....
Долма и Сарма - каква е разликата?Долма и Сарма - каква е разликата?
Това важи и за топлите и студени видове сарма. Например ароматизираният пълнеж от ориз, използван за приготвяне на лозови листа в зехтин, е същият пълнеж, който се използва в рецептата за пълнени миди....