Gotvach.bg»Статии»Видове сарми
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лозовите сарми – вкусни и полезни
Сармите са едни от най-вкусните ястия, които изискват сръчност, независимо дали са приготвени със зехтин, с месо или с кайма. Различните видове сарми се приготвят по различен и специфичен начин....
Сармите - вкусът на зимата и Коледа
Не е възможно да се изброят всички видове рецепти за сарми. В Турция например сармите се правят освен от лозови и зелеви листа, и от листа от тиквички, патладжан и тиква....
Пет начина да си направим бързи и вкусни сармички
Популярни са и сармите, увивани в лапад и лозови листа, но главната разлика между всички видове сарми е тяхната плънка....
Кои са любимите ястия на румънците?
Така например за Коледа, съгласно народния обичай, всяко семейство на село коли прасе, от което се приготвят много и разнообразни месни ястия като: кърнаци, калтабоши, лебър, пихтия (или пача), сарми, различни видове...
Най-популярните ястия от турската кухняСарми
Най-известни са сармите от лозови листа, но те могат да се приготвят и от цвекло, лапад или зеле. Те са тънки и продълговати, най–често дебели колкото човешки пръст....
1
20 емблематични ястия от българската кухня
Тайната на вкусната капама е от комбинацията на кисело зеле с различни видове месо. Най-прочутата е разбира се Банската капама....
Осем български ястия, без които не можемСарми
Сармите биват различни видове спрямо листата, които се използват за обвиване на плънката. Но както зелевите, така и лозовите сарми могат да се напълнят с какво ли не, за да се превърнат в страхотно ястие....
3
Подправките: Душата на всяко ястие
Джоджен
Листата му се използват в супи, курбан чорба, спаначена супа, ястия, дроб сарма и месни пълнежи за птици и меса....
Най-вкусната виртуална обиколка из кулинарното богатство на Турция
Сармите също заемат специален сектор в турската национална кухня. Освен със зелеви и лозови листа в Турция правят сармите и с лапад, цвекло и други листни зеленчуци....
Най-добрите рецепти със смилянски боб
Първенец сред видовете зрял боб в България безспорно е Смилянският боб. Ако сте напълно сигурни, че той наистина е от село Смилян, дори не е необходимо да го накисвате от предходната нощ....
Среднозърнест Ориз
Мнозина не знаят каква е разликата между различните видове ориз според вида на зърната. Тук ще ви представим особеностите на среднозърнестия ориз....
Ароматите, без които турската кухня няма да е същата
Кимион
Използва се в ястия със смляно говеждо, в различните видове сарми, в кюфтета и зеленчуци на скара. Задължителна част е и поръсен върху супи от месо.
7....
Разликата между дългозърнест, късозърнест и среднозърнест ориз
От него се приготвят почти всички български ястия - сарми, пълнени чушки с ориз, пиле с ориз, ориз със зеленчуци, винен кебап и много други....
Долма и Сарма - каква е разликата?
Това важи и за топлите и студени видове сарма. Например ароматизираният пълнеж от ориз, използван за приготвяне на лозови листа в зехтин, е същият пълнеж, който се използва в рецептата за пълнени миди....