Дива къпина
Плодове

Дива къпина

Дивата къпина представлява многогодишен храст със силно растящо и пълзящо стебло, което е гъсто покрито с шипове. Дивата къпина е много добро медоносно растение.

1

Плодове

Плодовете с информация за тях техния състав. Съхранение, избор и консумация на различните видове плодове. Екзотични и тропически плодове.
Плодове - Ръката на БудаПлодове

Ръката на Буда

19.02.2014

Ръката на Буда е екзотичен цитрусов плод, който притежава странна форма. Ръката на Буда е един от плодовете с най-причудлива форма. Готвене на Ръката на Буда.

Плодове - Шоколадова ябълкаПлодове

Шоколадова ябълка

19.02.2014

Шоколадовата ябълка представлява красиво дръвче, разпространено от Гватемала до Мексико. Шоколадовата ябълка има приятен вкус на шоколад. Състав на шоколадова ябълка.

Плодове - Орехи колаПлодове

Орехи кола

19.02.2014

Орехите кола са плодовете на вечнозеленото дърво кола. Орехите кола съдържат голямо количество кофеин и белтъчини. Орехите кола основно се използват за производството на енергийни напитки.

Плодове - СапотеПлодове

Сапоте

19.02.2014

Сапоте е екзотичен и малко познат в нашата страна плод. Сапоте е отличен източник на витамини С, Е и В6. Сапоте дължи свойствата си на сквалана, който се съдържа в маслото му. Сапоте в козметиката.

Плодове - ТамариндПлодове

Тамаринд

19.02.2014

Тамаринд е тропическо вечнозелено дърво или храст, което достига височина 12-18 метра. Тамаринът е изключително полезен за здравето поради високото съдържание на витамин А и органичните киселини. Готвене на тамаринд.