Gotvach.bg»Статии»Готвене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Готвене

Търсиш информация за Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене.
Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на пара
Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така, или готвенето на пара си има своите тънкости?...
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъкло
Йенското стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно....
Нисковъглехидратно готвене с тикваНисковъглехидратно готвене с тиква
Избор За готвене е най-добре за вземете тиква тежка за размера си. По-светлите са по-сухи, с по-голяма дупка по средата....
Японски методи за готвенеЯпонски методи за готвене
За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки....
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски боб
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
Здравословно готвене със зърнаЗдравословно готвене със зърна
Цялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката....
Готвене на боб МунгГотвене на боб Мунг
Боб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
Здравословно готвене в глинени съдовеЗдравословно готвене в глинени съдове
На първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре....
Здравословно готвене в керамични съдовеЗдравословно готвене в керамични съдове
Температурата на готвене може да достигне до 250 градуса и готвенето може да продължи около час. След като е готово, ястието се вади от фурната и се сервира....
Готвене на месо с плодовеГотвене на месо с плодове
2
Добави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
Уреди за готвене на параУреди за готвене на пара
1
Когато го избирате, разгледайте го внимателно и задайте всички въпроси, които ви вълнуват за уреда и начина на готвене, защото готвенето на пара също има своите тънкости....
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
1
Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я измиете с вода – отвътре и отвън; 2....
Рецепти за готвене на параРецепти за готвене на пара
Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо....
Пяната при готвене на манджаПяната при готвене на манджа
13
По същия начин може да бъде отстранена и пяна при готвенето на някои варива като боб, леща, нахут....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....