Gotvach.bg»Статии»Животински Мазнини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Животински Мазнини

Търсиш информация за Животински Мазнини? Разгледай последните ни публикации и статии за Животински Мазнини.
Животинските мазнини, които ядемЖивотинските мазнини, които ядем
Животинските мазнини са често използвани продукти в кулинарната практика, макар че по отношение на тях се чуват доста спорове. Млечни мазнини На първо място доста обсъждани са млечните мазнини....
Животинските мазнини не са толкова вредниЖивотинските мазнини не са толкова вредни
Вероятно и вие считате, че растителните мазнини са полезни, а животинските мазнини - обратното, вредни....
Лупина - пълноценен заместител на животинските мазниниЛупина - пълноценен заместител на животинските мазнини
Те са добър източник на протеини, което ги прави пълноценен заместител на животинските мазнини. Използват се като заместител на соята, както и за направата на протеинови шейкове....
Животинска или растителна мазнина да използвамеЖивотинска или растителна мазнина да използваме
Те се съдържат в животинските мазнини, като в свинската, кокошата, патешката и гъшата мас, кравето масло и всички останали мазнини с животински произход....
Растителните или животинските мазнини са по-полезни?Растителните или животинските мазнини са по-полезни?
Досега общоприето бе мнението, че растителните мазнини са по-полезни от мазнините с животински произход, каквото, например, е маслото. В крайна сметка това схващане е на път да се окаже напълно погрешно....
Любимите ви храни, които са бомба от мазниниЛюбимите ви храни, които са бомба от мазнини
Животинска сметана Обичате животинска сметана? Полезна е, хапвайте на воля. Трябва обаче да се ограничавате в случая от всякакви други продукти, които не съдържат животинска мазнина....
Не се отказвайте от мазнините! Вижте защоНе се отказвайте от мазнините! Вижте защо
Мазнините биват от животински и растителен произход. Мазнини от животински произход са кравето масло, сланината, лойта, а от растителен произход - растителните масла и маргаринът....
Кои мазнини имат място в здравословното хранене?Кои мазнини имат място в здравословното хранене?
1
Особено богати на холестерин са животинските вътрешности (мозък, момици, ядки и др.), жълтъкът на яйцето, животинските мазнини, какаото и др....
Най-подходящите за пържене маслаНай-подходящите за пържене масла
Съчетаването между животинска и растителна мазнина е едновременно приемлив вариант, но и достъпен такъв....
Здравословни продукти за зиматаЗдравословни продукти за зимата
През зимата са важни и полезни мазнините, но потреблението им трябва да е умерено. За нормалното функциониране на организма той има нужда от 10 грама животински мазнини и 20 грама растителни мазнини....
Кои мазнини са наистина нездравословниКои мазнини са наистина нездравословни
Мазнините в природата са животински и растителни - наситени и ненаситени мазнини. Те са един от основните компоненти, присъстващ във всички храни. Съставени са предимно от въглерод, водород и кислород....
Готвенето с гъша мас стана хитГотвенето с гъша мас стана хит
Според експерти този вид животинска мазнина е много по-полезен от свинската. Причината е, че в сравнение с останалите видове животински мазнини гъшата мас има ниска точка на топене – 14 градуса по Целзий....
Ползите от свинската масПолзите от свинската мас
Тази животинска мазнина има благоприятен ефект върху нервната система, спокойно може да се нарече антидепресант, освен това е с естествен произход; Въпреки небезизвестната вреда на мазнините за тялото като хранителен продукт...
ТрансмазниниТрансмазнини
1
Приемът на мазнини от животински произход трябва да се намали....
Храни без целулозаХрани без целулоза
Мазнини и масла: Маслото, зехтинът и другите мазнини и масла не съдържат целулоза, тъй като са получени от животински или растителни източници, но не и частта от растението, която съдържа целулоза....