Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Оссо буко - перфектно задушен телешки джоланОссо буко - перфектно задушен телешки джолан
03 Август
Парчетата джолан се връщат при зеленчуците и се поливат с бульона. Ястието се оставя да се задуши на умерен огън за около 1 час и 15 минути. При необходимост се добавя още бульон....
Картофени супички на микровълноваКартофени супички на микровълнова
14 Юли
1
След това време към купата се долива и останалия бульон. Вари се още за 6 минути. По желание след изваждане супа може да се пасира....
Основни правила при приготвянето на месоОсновни правила при приготвянето на месо
28 Февр.
2
Поради тази причина когато правите супи например, осолявайте бульона едва след като месото е кипнало, а когато го печете или задушавате слагайте солта непосредствено преди то да е готово, или поне след като сте видели...
Как да сготвим супа от гъбиКак да сготвим супа от гъби
07 Май
Сипете 1 литър зеленчуков или пилешки бульон и оставете да кипи 15 минути на среден огън. Пет минути преди сваляне от котлона добавете 2 супени лъжици нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус....
Класически сосове за дивечКласически сосове за дивеч
20 Февр.
След това се смесва с готовия червен сос и бульона и всичко се вари още 10-12 минути. Овкусява се със зехтина и подправки на вкус....
Как се приготвят японски яйца на параКак се приготвят японски яйца на пара
29 Май
Гъбите се слагат в останалия бульон Даши заедно с 2 с.л. соев сос и захарта за 5 мин, колкото да се задушат....
Идеи за бърз обяд с оризИдеи за бърз обяд с ориз
03 Юли
От каймата оформяме малки топчета, които пускаме в бульона. След около 10-тина минути слагаме и ориза, Когато всички продукти са готови добавяме чубрица, черен пипер и ако е необходимо още сол....
Есенно менюЕсенно меню
27 Септ.
Добавете три чаени чаши бульон и сварете до омекване. Посолете, добавете подправки по вкус. Пасирайте зеленчуците до пюре и ги върнете в бульона. Добавете две супени лъжици сметана и поръсете с магданоз....
Лесни ястия от Румънската КухняЛесни ястия от Румънската Кухня
06 Август
Много популярен и лесен за приготвяне е бульонът с картофени топчета....
Как да желирам пача?Как да желирам пача?
19 Ноем.
Костите трябва да се натрошат и да се върнат обратно в бульона да се доварят....
Намалете хвърлянето на храна с 5 рецептиНамалете хвърлянето на храна с 5 рецепти
06 Юли
Тя се прави с печени картофи и пилешки бульон....
Панирани пилешки бутчета с гарнитура оризПанирани пилешки бутчета с гарнитура ориз
05 Януари
Пилешкото се вари в тенджера под налягане 10 минути с пилешкия бульон. След като е готово, се изцежда от бульона и се панира - яйце брашно - яйце галета. Запържва се панираните пилешки бутчета в тиган....
Бяла риба с хрянБяла риба с хрян
17 Март
Кипва се водата, слагат се продуктите за бульона и всичко ври на слаб огън за половин час. Така бульонът се получава силен. Рибата се почиства, измива се и се посолява....
Комбу водораслиКомбу водорасли
08 Януари
направите този бульон)....
Какво да приготвим с рибешки главиКакво да приготвим с рибешки глави
07 Дек.
Когато рибата е готова, се изважда с решетъчна лъжица от бульона. Самият бульон се прецежда през ситна цедка. Когато главите и опашките изстинат, се почистват старателно от костите....
Опознайте кухнята на Кувейт с тези две апетитни ястияОпознайте кухнята на Кувейт с тези две апетитни ястия
12 Септ.
Добавят се бульонът, доматите и всички останали продукти и подправки. Ястието се оставя да къкри на слаб огън, като периодично се разбърква. Ако е необходимо, се долива и вода....
Три вкусни и лесни рецепти за рибена чорбаТри вкусни и лесни рецепти за рибена чорба
11 Август
Когато рибата е готова тя се изважда и обезкостява, а бульонът се прецежда и в него се слагат претритите през цедка зеленчуци....
Колко месо събира един буркан?Колко месо събира един буркан?
28 Март
Съединителната тъкан и кокалите дават хранителното желе на бульона. От три килограма месо можете да напълните 3 буркана по 720 милилитра с бульон и чисто варено месо без кости....
Какво знаете за шотландската кухня?Какво знаете за шотландската кухня?
23 Май
Национални ястия са бульонът „Кок-а-лики“, пилешкият бульон с праз, сини сливи и ечемик, прочутият шотландски бульон- овнешки бульон с грах, моркови, праз и ряпа, саздърмата от агнешки дреболии и рибената...
Новите суперхрани на пазара забавят стареенето и пазят здраветоНовите суперхрани на пазара забавят стареенето и пазят здравето
23 Ноем.
Бульон от телешки кости Последният от суперпродуктите е сварен бульон от телешки кости, за който самата Салма Хайкек твърди, че поддържа кожата ѝ млада и без бръчки....
Патешка супа с картофи и фидеПатешка супа с картофи и фиде
10 Март
След като са готови, прецеждаме бульона. Месото го накъсваме. Връщаме бульон в дълбока тенджера и поставяме на котлона. Можем да сложим олио, въпреки че бульонът е достатъчно мазен....
Желиран шаранЖелиран шаран
03 Юли
1
Прецедете бульона и облейте с него рибата....
Арабска супа с коприваАрабска супа с коприва
25 Юли
Пилешки гърди се варят в бульона, оставят се врат около 10 минути. Месото се изважда, а бульонът се прецежда. Лукът и чесънът се наситняват. Морковите и целината се режат на пръчици....
Рибена пачаРибена пача
10 Дек.
Прецедете получения бульон и го върнете на огъня да кипне още веднъж. Оставете бульона да се охлади и ако е достатъчно концентриран ще се желира....
Желиран шаранЖелиран шаран
03 Юли
1
Прецедете бульона и облейте с него рибата....