Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оссо буко - перфектно задушен телешки джоланПарчетата джолан се връщат при зеленчуците и се поливат с бульона. Ястието се оставя да се задуши на умерен огън за около 1 час и 15 минути. При необходимост се добавя още бульон....
03 Август
Картофени супички на микровълноваСлед това време към купата се долива и останалия бульон. Вари се още за 6 минути. По желание след изваждане супа може да се пасира....
14 Юли
1
Основни правила при приготвянето на месоПоради тази причина когато правите супи например, осолявайте бульона едва след като месото е кипнало, а когато го печете или задушавате слагайте солта непосредствено преди то да е готово, или поне след като сте видели...
28 Февр.
2
Как да сготвим супа от гъбиСипете 1 литър зеленчуков или пилешки бульон и оставете да кипи 15 минути на среден огън.
Пет минути преди сваляне от котлона добавете 2 супени лъжици нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус....
07 Май
Класически сосове за дивечСлед това се смесва с готовия червен сос и бульона и всичко се вари още 10-12 минути. Овкусява се със зехтина и подправки на вкус....
20 Февр.
Как се приготвят японски яйца на параГъбите се слагат в останалия бульон Даши заедно с 2 с.л. соев сос и захарта за 5 мин, колкото да се задушат....
29 Май
Идеи за бърз обяд с оризОт каймата оформяме малки топчета, които пускаме в бульона. След около 10-тина минути слагаме и ориза, Когато всички продукти са готови добавяме чубрица, черен пипер и ако е необходимо още сол....
03 Юли
Есенно менюДобавете три чаени чаши бульон и сварете до омекване. Посолете, добавете подправки по вкус. Пасирайте зеленчуците до пюре и ги върнете в бульона. Добавете две супени лъжици сметана и поръсете с магданоз....
27 Септ.
Лесни ястия от Румънската КухняМного популярен и лесен за приготвяне е бульонът с картофени топчета....
06 Август
Как да желирам пача?Костите трябва да се натрошат и да се върнат обратно в бульона да се доварят....
19 Ноем.
Панирани пилешки бутчета с гарнитура оризПилешкото се вари в тенджера под налягане 10 минути с пилешкия бульон.
След като е готово, се изцежда от бульона и се панира - яйце брашно - яйце галета. Запържва се панираните пилешки бутчета в тиган....
05 Януари
Бяла риба с хрянКипва се водата, слагат се продуктите за бульона и всичко ври на слаб огън за половин час. Така бульонът се получава силен.
Рибата се почиства, измива се и се посолява....
17 Март
Какво да приготвим с рибешки главиКогато рибата е готова, се изважда с решетъчна лъжица от бульона. Самият бульон се прецежда през ситна цедка. Когато главите и опашките изстинат, се почистват старателно от костите....
07 Дек.
Опознайте кухнята на Кувейт с тези две апетитни ястияДобавят се бульонът, доматите и всички останали продукти и подправки. Ястието се оставя да къкри на слаб огън, като периодично се разбърква. Ако е необходимо, се долива и вода....
12 Септ.
Три вкусни и лесни рецепти за рибена чорбаКогато рибата е готова тя се изважда и обезкостява, а бульонът се прецежда и в него се слагат претритите през цедка зеленчуци....
11 Август
Колко месо събира един буркан?Съединителната тъкан и кокалите дават хранителното желе на бульона. От три килограма месо можете да напълните 3 буркана по 720 милилитра с бульон и чисто варено месо без кости....
28 Март
Какво знаете за шотландската кухня?Национални ястия са бульонът „Кок-а-лики“, пилешкият бульон с праз, сини сливи и ечемик, прочутият шотландски бульон- овнешки бульон с грах, моркови, праз и ряпа, саздърмата от агнешки дреболии и рибената...
23 Май
Новите суперхрани на пазара забавят стареенето и пазят здраветоБульон от телешки кости
Последният от суперпродуктите е сварен бульон от телешки кости, за който самата Салма Хайкек твърди, че поддържа кожата ѝ млада и без бръчки....
23 Ноем.
Патешка супа с картофи и фидеСлед като са готови, прецеждаме бульона.
Месото го накъсваме.
Връщаме бульон в дълбока тенджера и поставяме на котлона.
Можем да сложим олио, въпреки че бульонът е достатъчно мазен....
10 Март
Арабска супа с коприваПилешки гърди се варят в бульона, оставят се врат около 10 минути. Месото се изважда, а бульонът се прецежда.
Лукът и чесънът се наситняват. Морковите и целината се режат на пръчици....
25 Юли
Рибена пачаПрецедете получения бульон и го върнете на огъня да кипне още веднъж.
Оставете бульона да се охлади и ако е достатъчно концентриран ще се желира....
10 Дек.