Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Персийски кебап с оризПерсийски кебап с ориз
28 Дек.
Започваме да месим каймата, като настъргваме 1 глава кромид, 250 грама кайма, добавяме сол, черен пипер, куркума и накрая персийския микс. Омесваме добре каймата....
Десертът на лятото! Три желета, в които ще се влюбишДесертът на лятото! Три желета, в които ще се влюбиш
25 Май
Докато това се случва, останалите ягоди се смесват с останалата захар и се изсипват върху купичките с желето, като най-накрая се слага и разбитият с ванилията каймак....
Вкусна мусака с макарониВкусна мусака с макарони
13 Окт.
В тава се редят от макароните и сместа от каймата, докато свършат макароните и каймата. Поръсваме различната мусака с люспи пармезан и настърганата моцарела. Запичаме в загрята фурна на 200 °C за 30 минути....
Руло Стефани с хрупкава коричкаРуло Стефани с хрупкава коричка
03 Юли
После от каймата се отделя една шепа, а по-голямото количество се прави на руло, като по средата се оформя на лодка. Нареждат се сварените яйца, а с отделената кайма се покриват....
Мини парти кюфтетаМини парти кюфтета
22 Август
Сложете в дълбока купа каймата. Прибавете настъргания лук, яйцето и галетата. Овкусете каймата с подправките - чубрица, кимион, черен и червен пипер, горчица. Ако използвате безсолна кайма, овкусете и със сол....
Пълнени кюфтета с гарнитураПълнени кюфтета с гарнитура
26 Окт.
В чиния се разстила топче кайма, в средата поставяме парчета от плънката и оформяме като кебапче с леко заострен връх. Освен галета в каймата отгоре отново се поръсват с нея....
Биволски КебапчетаБиволски Кебапчета
06 Май
Минаваме сланината от машина за смилане на кайма, след което смиламе и биволското месо....
Агнешки Кюфтета със Спанак и КартофкиАгнешки Кюфтета със Спанак и Картофки
02 Април
От каймата и подправките омесваме кайма и я прибираме за 30 минути в хладилника. След това от каймата оформяме малки кюфтенца и ги запържваме в тефлонов тиган с олиото, само колкото да се стегнат....
Мититеи - Румънски КебапчетаМититеи - Румънски Кебапчета
18 Август
Когато дойде ред да приготвите мититеите, омесете отново каймата и оформете малки кебапчета. Може да ги изпържите или изпечете на скара....
Бабекови кюфтета с гарнитура печени картофи на фурнаБабекови кюфтета с гарнитура печени картофи на фурна
26 Февр.
От каймата си правим кюфтета. Аз използвам чашка за мярка. Пълна я с кайма, след което изваждам каймата и оформям кюфте. Така кюфтетата стават еднакви на грамаж....
Мини рулца с топено сирене, яйца и зеленчуциМини рулца с топено сирене, яйца и зеленчуци
12 Окт.
Лука нарежете на много дребно и го добавете към каймата. Добавете яйцето, подправките и галетата. Разделете каймата на 6 еднакви части. Сварете яйцата и ги нарежете. Моркова нарежете на лентички....
Турски адана кебапТурски адана кебап
06 Май
Сложете при каймата заедно със солта, маслото и подправките и омесете хубаво. Оставете овкусената кайма в хладилник за 2-3 часа минимум, а най-добре до следващия ден....
Пълнени кюфтета по шотландскиПълнени кюфтета по шотландски
16 Юли
Омесете каймата и я разделете на 5 равни части. Разстелете едната част на тънък пласт, оваляйте яйцето в брашното и го сложете в средата на пласта кайма. Покрийте го изцяло в каймата....
Коктейлни парти кюфтенцаКоктейлни парти кюфтенца
15 Септ.
Ако каймата е безсолна, се прибавя сол на вкус. Омесва се хубаво и се оставя в хладилник за около три-четири часа....
Долма - пълнени зеленчуциДолма - пълнени зеленчуци
13 Май
Лукът се запържва в малка тенджерка до светлозлатисто и се добавя каймата. Когато каймата е готова, се добавят подправките и ориза. Наливат се 2 ч.ч. вода, бърка се постоянно, докато водата не се изпари....
Кюфтета по албанскиКюфтета по албански
01 Юли
Захлупете купата и оставете „каймата“ да отлежи минимум час, след това отново я разбъркайте....
Кюфтета на фурна с топено сирене и гъбиКюфтета на фурна с топено сирене и гъби
16 Януари
Към тях прибавяме каймата и всички останали продукти. Омесваме много добре. Готовата кайма за кюфтета оставяме в хладилник да почине за около 15 минути. В тава постиламе хартия за печене и нареждаме кюфтетата....
Поамериканчено Руло СтефаниПоамериканчено Руло Стефани
23 Април
Първо сложих бекона в тавичката, отгоре поставих половината от овкусената като за кюфтета кайма....
Домашни свински наденичкиДомашни свински наденички
07 Февр.
След това смелете месото на кайма и оставете в хладилник за още 24 часа....
Панирани пуешки шницелиПанирани пуешки шницели
09 Дек.
1
Нарежете месото на малки парчета и го смелете на кайма. Поставете го в голяма купа и счупете яйцата вътре. Добавете подправките и омесете каймата, докато стане на парцали....
Веган сос БолонезеВеган сос Болонезе
15 Ноем.
Когато заври, се намалява котлонът и се оставя до готовност на соевата каймата и докато се посгъсти веган сос Болонезе....
Бързи шницели с кюфтенцаБързи шницели с кюфтенца
23 Дек.
Вземете кюфтета и ги намачкайте до получаването на кайма, добавете смляната червена чушка и яйцето, оставете за час в хладилника. Разбийте яйцата до течно състояние и добавете малко сол....
Ароматни мини наденичкиАроматни мини наденички
02 Юни
Двата вида кайма се смесват в голяма тава и към тях се прибавят подправките и нарязаната на малки парченца сланина. Чесънът се обелва и рендосва, също се прибавя към каймата....
Печени кюфтета на фурнаПечени кюфтета на фурна
28 Март
Към овкусената кайма за кюфтета добавяме останалите продукти, омесваме хубаво каймата и оставяме да престои 2-3 часа, за да си поеме от другите аромати....
Кюфтета от пуешко с галетаКюфтета от пуешко с галета
18 Януари
Първо смелете пуешкото месо до получаване на кайма. Прехвърлете я в купа и добавете всички посочни продукти (без моцарелата и галетата)....