Здравейте, Гергана! Благодаря ви, че се доверихте и приготвихте моята рецепта. Радвам се, че ви е харесал, и аз съм опитвала с компот от малини и също много ни хареса :) Поздрави!
Няма да коментирам как изглежда, защото вероятно ще ми се обидите, бих ви посъветвала да не правите никога повече така сос. С количествата от 100г масло, 300г брашно и 200мл мляко се прави кекс, не и сос. Месото добре го запичате в началото, за соса ще ви е необходимо 40г брашно, 40г масло, малко сол и пипер и половин литър мляко, в който може да си добавите топеното сирене, кашкавал или да си го оставите класически. Соса ще ви стане гладък, плътен и вкусен, може да полеете пилешкото с него или да сложите изпеченото месо директно в соса да клокне за минута и поднасяте.
В интерес на истината тази торта за пръв път я видях преди доста време, може би година и повече в друг сайт, изключително много ми хареса изработката, обикновено си записвам рецептите и източника, които са ме грабнали. Когато я видях тук публикувана, веднага се сетих за нея, това е торта с изключителна изработка, която се запомня, но тук беше с друга рецепта от тази, която бях записала. Пак казвам, че източника и снимката и в другия сайт беше посочено името на Деси, така съм я и записала, но недоумявах как тази уникална торта е с две различни рецепти. Разбирам, че от вън е една и съща на вид, но рецептата е съществена и в нея действително се обеснява как да се направи вътрешността на тортата а не декорацията, затова рецептата трябва да е една съществена, а не три различни
Аз лично за Бешамел използвам масло, както е по основна рецепта, с олио не съм правила и не знам какво се получава, също и защо е този лимонов сок. Сока на лимона е киселина, която като се прибави към млякото го пресича и ако се прави кашкавал или извара, да, може да се сложи, но за сос бешамел е абсолютно ненужна съставка, която ще развали и вида и вкуса на соса.
Не разбирам употребата на киселото мляко в тази рецепта, защо се слага, някакъв вкус ли придава, не ми става ясно.. ако беше направено с яйца подобно на сос или заливка ок, но в случая има нищо повече от кюфтета със сготвено пресечено кисело мляко
Тортата е страхотна, но защо тази торта е представена в друг сайт с различна рецепта от тази, с други продукти, други количества и съвсем различен метод на правене. Снимката и източника е един и същ, коя рецепта всъщност е за тази торта?
Майсторски направена, браво, поздравления, много е хубава. Голямо търпение и умение трябва при моделирането с фондан, аз не съм фен на подобни торти, но не мога да си крива душата, че стават много красиви.
Моите коментари