Ужас, господине моля ви пазарувайте чисто българско месо от утвърдени месарски магазини. Като купувате месо за 5 лв на промоция от близкия супермаркет, внесено от Румъния,Испания и Полша, и без да го варите ще ви става на подметка, какво остава след варене цяла нощ.
Вили, пропуснала си брашното и в описанието под заглавието е написано:
За празничната трапеза, по специален повод или просто за да зарадвате близките си - пухкава пита със сирене и сметана " , аз сметана не виждам, а прясно и кисело мляко
Да, трябва да се охлади много добре, когато постои малко в хладилник започва да се стяга, става като гъст течен шоколад и лесно се разнася по тортата, аз толкова бързах че го изсипах течен и се разля, както се вижда отстрани, половината ми изтече в тавичката отдолу.
Тази торта беше една от първите ми торти, които преди години направих и за жалост нямам снимки в разрез, бях я првила за един мой рожден ден, но наистина беше много вкусна. Малко не изпипах ганаша и го сипах още докато беше течен, ама си се изяде де :)
Прекрасно изглежда, спор няма, но съм съгласна с Мари. Специално за ризото, всеки би си сложил колкото прецени, ако знае и е го готвил преди това. Ако си начинаещ, няма как да го приготвиш само по изброени съставки без количество, бульона е от особена важност и това което е описано: "сипвате бульона докато свърши", дано някой не си е приготвил литри, че ще има да си бърка, докато свят му се извие и в крайна сметка ще получи не ризото, а каша.
Моите коментари