Страхотна е, със сигурност ще е много вкусна, но не съм съгласна със заглавието :) Къпаната баница е с ръчно точени кори, които се топят във вряща вода, след това в студена и се редят на пластове в тава :)
Много интересно предложение, записвам я в любими и ще опитам да я приготвя, вкъщи много обичат кокос и стафиди и ще ги изненадам :)
Доби, с домашна юфка дали ще се получи, от тази препечената в пакетите или да си взема кори?
Да, Веси, това е питката ми от Бъдни вечер, оформям я на топки, колкото хора ще бъдем на масата и две допълнителни, които наричам едното на Богородица, другото на Младенеца. В тези парчета слагам паричката, дрян и бобче. Всеки на масата си харесва парче и го маркира с някакъв предмет (пръстени), след това я въртим три пъти и всеки си взима парчето и проверява дали му се е паднал късмет.
Филийките може да се пържат в маслото, след като им се добави и малко олио, защото иначе загаря маслото. Сместа се приготвя от всички съставки, след като се смесят се топи хляба и се пържи.
Какво е креп? Нещо като палачинките Сюзет ли? Странна е рецептата, на снимката изглеждат като пърленки, а в рецептата има ванилия и пише че са пържени, а всъщност са като печени на пещ
Моите коментари