Сача на снимката изглежда професионално направен, но по рецепта не изглежда толкова професионално. Тук ястието не е приготвено в сач, а е поднесено в него, аз лично предпочитам всичко да е сготвено в сача, така се придобива характерния вкус, в противен случай той е излишен. Това е все едно да сготвя гювеч в тенджера и после преди поднасяне да го разбъркам в глинения съд.
Ваня, вкуса не се променя много, слагам ги защото са много полезни.
Хората отслабват с трици, а аз ги слагам в хляб :)
Мари, има и овесени, аз ползвам пшеничени трици, взимам ги заради сина ми, той е боксьор и заради него купувам иначе хляб не иска да яде, като кажа:
"маме, хляба е пълнозърнест с трици" и яде :))
Благодаря,Ваня, ленено брашно взимам на Балчо и съм доволна, относно пълнозърнестото и аз съм засичала големи боклуци, веднъж дори купих едно и то беше по бяло от бялото брашно. Препоръчвам ти черното брашно на Ла Гранде Фамилия тип 1250, страхотно е или типово тип 1150.
Кифличките са разкошни, Нина. Не мисля, че е проблем когато някой от семейството помага в приготовленията на дадено ястие.Какво по хубаво от това цялото семейство да се включва, хем е забавно, хем е вкусно. Аз също имам публикувана рецепта на пица, която моят син направи за мен.Против съм да се публикуват снимки на купени от магазина баници, рула, масленки и какво ли още не видях тук или снимки които се крадат от готварските групи във фейса и си ги приписват за свои.
Киселината се добавя, за да бъде по еластично тестото и да се разточва по лесно.Не е от значение дали е оцет или лимон, аз добавям понякога портокалов сак. Питката е страхотна, Веси, но Ваня според мен пита защо оцета го има два пъти в продуктите, дали не е дублиран
Страхотни са се получили, правих ги преди време по една рецепта, нещо не можаха да ми се получат. Няма да ти казвам на какво станаха като ги махнах от водата, разтеглиха се, изгубиха форма и стояха като смити.
Страхотен турски десерт, знам го като кескул, опитвала съм го и наистина си заслужава, интересна ти е рецептата с използване на оризово и бадемово брашно, вероятно и вкуса ще е малко по различен, но си я записвам и ще опитам :)
Благодаря,Соня :) Баклавата се реже в тавата, подрежда се кора,орехи,пак кора и орехи и отгоре последната кора.След това се разрязва, задължително с остър нож :)
Чудесно са поднесени,много ми хареса, виждам че си пекла в глинени купички, трябва ли да им слагаме капачетата докато печем, защото на 200градуса за час и половина ми се струва че отгоре ще се запекът много
Изглежда много вкусен,но аз обичам боба наситен с подправки,бих добавила задължително джоджен и наденицата я запичам предварително и я добавям в края на печенето :)
С риск да обидя Марияна ще кажа моето мнение..тези закуски на снимката са купени или правени в баничарница както каза Соня.Ще обясня и защо мисля така: тези закуски на 180градуса ще се пекът средно между 50-60минути. В рецептата е обяснено че тестото се оформя на овал и се поръсва с кашкавал.Ако се поръсят в началото кашкавалът ще изгори за това време. на снимката обаче ясно се вижда че тестото под кашкавала е добре запечено,следователно тестото на снимката първо е печено и в края е добавен кашкавала. По моя преценка снимката не отговаря на рецептата. Няма как да сложиш кашкавал в началото на печенето и той да изглежда разтопен в средата и приятно запечен от страни, по скоро ще е овъглен. Но все пак Марияна си знае как ги е приготвила и ако това на снимката е направила по тази рецепта тогава браво за способностите,има вълшебна фурна :)
Моите коментари