Изглеждат добре,но този девесил незнам доколко си пасва с мидите.Приготвям ги горе долу по същия начин,но за това количество миди слагам малко повечко масло,добавям виното,чесън,черен пипер и копър или магданоз.Получава се нещо като сосче с което при поднасяне ги поливам и са страхотни,но въпрос на вкус :) Задължително за тези които никога не са готвили миди е да знаят че се почистват много добре под течаща вода и се готвят само затворените миди,отворените не са живи,а след кулинарна обработка се консумират само отворените,ако има затворени те не са готови и се изхвърлят
Месото на снимката ми изглежда супер странно за контра филе.Контра филето е дълго и тясно парче,това парче е супер дебело и широко.Другото което е времето за печене е много ако е филе,а високите градуси,с които е печено изсушават това крехко и сочно месо,което си личи и на снимката.Задушаването под фолио ок,но на ниски градуси и после като се махне фолиото се доизпича само няколко минути,абсурд е контра филе да се пече после още час и половина,освен ако целта не е да стане на подметка.Също препоръчвам да не се реже месото така отгоре,това с каква цел го правите? Така само съсипвате месото.
Люси,няма нормален ресторант в който да предлагат Бьоф Строганов с пиле,свинско или патешко.В Русия в домашни условия си го приготвят ,но не съм посещавала ресторант в който да го предлагат.Това е все едно да направя "Chicken Cacciatore" и да му напиша заглавие "Пиле Качаторе от телешко...Следя много руски кулинарни сайтове и никъде не съм срещала да има рецепта със свинско или с кисело мляко.Рецептата се състои от два основни етапа-готвенето на месото,което трябва да е крехко филе,нарязано на ивици или по големи парчета,овалва се в брашно и се запържва,другата част е соса със сметаната,добавят се лук,гъби,доматено пюре,а в някои части и горчица.Месото стои като с гланц.Това което си приготвила със сигурност е много вкусно,но аз лично не бих му сложила това заглавие.Бих добавила за известните сайтове и ресторанти,че лично съм виждала всякакви абсурди,че не би ме изумило,ако предлагат и Бьоф Строганов без месо за вегетарианци :)
Както бях писала за една друга рецепта Бьоф означава говедо-тоест няма как Говедото да е свинско,това е уникална рецепта,която се приготвя само и единствено с телешко или говеждо месо,ползва се заквасена сметана и на вид по никакъв начин не изглежда така.Това за мен е свинско с домати,има много рецепти с които може да се импровизира,но тук в тази основния продукт е месото,и ако не е бьоф,значи не е Строганов..
На външен вид изглежда много добре,но на снимката тестото ти изглежда някак сбито и недопечено,което забелязвам и на повечето ти тестени рецепти.Според мен слагаш повече брашно и сухи съставки и течността ти е малко,от това следва твърдо и недоомесено тесто и резултата е като снимката ти в разрез.
Моите малко ги попрепекох умишлено,с цел да са по хрупкави,но си останаха меки.Пекох ги на уреда за палачинки,бързо стават,но е добре да се хапват веднага,изстинат ли изпръхват и стават някак жилави,содата трябва да се намали според мен,много е супена лъжица за кафеена чашка мляко,даже следващия път бих я изключила
Само като чета диетите ми става ясно колко абсурдни са,да не говорим за нездравословни.Това са известни личности и е нормално да се стремят да изглеждат добре,но за мен лично са ходещи скелети.Не съм привърженичка и на затлъстелите дами,но моето мнение,че една жена трябва да е с пищни форми,бедра,седалище,гърди,да излъчва сексапил и чар,а не като я погледнеш да се чудиш да я храниш ли или да я ...
Моите коментари