Много интересни рецепти предлагате,обаче къде са количествата,трябва да гадаем ли?
Описанието е твърде кратко,за да се разбере как точно се приготвя,тази киноа как,колко се вари,с течност ли,колко време?
Чудна баница! Не съм почитателка на изварата,някак ми е безвкусна,бих я направила с тази кашкавалената извара,продават я в по големите магазини или само със сирене
Благодаря,Мариянка.Да може да се добавят и домати от тези в зехтин,но както съм написала може и да се пропуснат.Не пуснаха чак толкова аромат,колкото си мислех и напълно може да се изключат.
Така приготвен боба става наистина вкусен,само че би било добре да бяха описани какви точно подправки се слагат,има много начинаещи кулинари,които не са запознати с използването и приложението на различните подправки и това че те са "по избор" вероятно ще трябва да гадаят какво точно да сложат.
Здравейте,Ани.Тази рецепта я приготвям много често вкъщи и определено е много харесвана от моето семейство.Изключително важно е да се използва качествено вино,което да е ароматно и придава неповторим вкус на ястието,ако се използва безвкусно и некачествено вино няма как соса да се получи,също бих препоръчала да се остави ястието да се посгъсти,ако ви е било блудкаво,не сте го готвили правилно.Това е молдовска рецепта,изключително харесвана и приготвяна,но все пак е и въпрос на вкус.
Поздрави! :)
Здравейте Диана,нормално е топеното сирене и сметаната да отделят мазнина,и на мен ми се е случвало.Тук за тази рецепта намазах всяко парче месо със смес от майонезата и топено сирене,от тези в кутийките за мазане.Спокойно може да си изпечете пилето с майонеза,тя търпи термична обработка,колкото и странно да ви звучи :)И двата продукта,пак ще отделят мазнина,но няма да останат на буци,в края на печенето се поръсва кашкавал,който се разтича върху останалата течност в тавата и се образува невероятно вкусен сос.
Прекрасна питка,не съм почитателка на сухата мая,имам няколко провала с нея и предпочитам прясна мая,вероятно защото не я активирам,забелязвам че ти я разтваряш и оставяш да шупне като прясната,аз си я добавям направо към брашното и ми се е случвало да не бухва тестото,затова напоследък избягвам да я ползвам
Страхотна рецепта,обожавам турската кухня,а и винаги съм готова да опитам нещо със сложно и не дотам звучно име :)Предложението ти е много добро и интересно,което с удоволствие ще добавя в любими,и когато си намеря агнешко месо непременно ще опитам и ще споделя впечатления.
Рулото е супер,бих пропуснала кренвирша,не че не ги ядем,но в присъствието на прекрасен салам като чоризо,добавянето на кренвиршите се обезсмисля. Този салам е страхотно вкусен,един от любимите ми колбаси,и ако е с добро качество е истинско бижу,напълно достатъчно да даде чудесен вкус и аромат на рулото.
Охх лелееее,разтуптя ми се сърцето :) Страхотно апетитно и вкусно изглежда!
Идеята с картофките е много добра,единствено бих сменила месото с парче врат,по сочно е,шола е малко по сухичък
Интересен вид има този сладкиш :)
Джеми,само нишесте ли слагаш,защото в продуктите е само то,а в начина на приготвяне пишеш че се добавят нишестето и брашно?
Содата не се ли гаси в нещо-кисело мляко,оцет?
Опитвала съм Хюнкяр Беенди в един турски ресторант,беше приготвено с агнешко месо,соса беше смесица между Бешамел и патладжани,невероятна вкусотия! Не съм го приготвяла досега защото ми беше трудно да разгадая точно съставките в рецептата,но ще си запиша твоето предложение и ще опитам :)
Препоръчвам го на всички,не случайно на "султана му е харесало" :))
Моите коментари