Звучи страшно и гнусно,изумявам се какви глупости измислят вече.Може да е много скъпа и хубава тази бира ама само от мисълта за повръщано ми се отпива :)
Това роле е точно за мен,обожавам такива рецепти,бих изключила джинджифила,не съм фен на вкуса и аромата му,само не разбрах пече ли се,колко време,на какви градуси?
Много хубаво изглеждат,но това са пърленки със сирене и в никакъв случай не е хачапури :) Грузинските питки се правят с кисело мляко и сода,а сиренето в тях трябва да е повече от брашното :)
Моят сладкиш си го правих със купени ягоди от магазина,домашни нямам как да си набавям,със 180гр захар се балансираха идеално..имаше и шоколад,може и той да е дал сладост,незнам но не ми киселееха :)
Корите няма как да изглеждат изпържени отвътре,защото са покрити с панировка и те не се пържат а един вид се задушават под яйцето.Относно пърженото и мазното е въпрос на вкус и предпочитания.Тези банички на снимката вероятно са изцедени върху хартия и в никакъв случай не ми се струват мазни
Ягодите са кисели,когато са не добре узрели :) Имам подобна рецепта за сладкиш с шоколад и ягоди,само че аз не ги режа а ги слагам цели.В сладкиша поомекват,но в никакъв случай не губят сладостта си.Захарта в сладкиша се балансира с ягодите и те ако са узрели добре придават допълнителна сладост и аромат :)
Страхотни са тези орехчета,имам много записани рецепти за приготвянето им,но все още нямам преса :) Твоята рецепта,обаче ми се струва странна,тази мас,на мен лично ми е много,а и липсва брашно,тестото от какво се споява като няма брашно?
Салвията е една от най-любимите ми подправки.Предпочитам я в прясно състояние,листата са изключително ароматни и леко запържени в зехтин с парче месо,дава удивителен вкус и аромат.Не бях запозната със страничните и ефекти,но предполагам,че предозиране се има в предвид поемане на огромни количества от нея,което ми се струва невъзможно
Страхотен е,аз слагам тестото върху хартия за печене и после на скарата на фурната.Отдолу се изпича много добре.
Ванче,можеш да сложиш кашкавал и шунка,но както каза Наталия няма да е лахмаджун,а примерно "пица Ваня" :) Трябва да е с кайма и без кашкавал :)
Тавата с фолиото ти препоръчвам да я замениш с тава с 1водна чаша вода.Слагаш я под скарата и освен че ще се стичат соковете и няма да се омаже фурната,водата от нея ще се изпарява и ще направи месото по крехко
Ястието изглежда голяма вкусотия,но не се доближава до Бьоф Строганов.Името означава Телешко Строганов и заглавието на тази рецепта става нелогично..Телешко Строганов с пилешко. По скоро това е пиле със сметана и гъби,защото в тази рецепта общото с Бьоф Строганов е само гъбите,лука и донякъде сметаната,която тук е течна,а трябва да е заквасена.
Моите коментари