Тази риба определено има много имена :)За предпочитане е да е по изпържена :),преди години съм ходила на риболов на Марица,мъжете уловиха скобари и решиха че те ще я пържат,накрая на мен ми се стори че доста са я изсушили и това им беше извинението,че се ядяла поизпържена :)
Много мой любим соден хляб,получил се е уникално,характерно за него е точно тази твърда,напукана коричка.Може да се направи и с два вида брашно,типово и бяло или с овесени трици,но при всички случаи си заслужава да се опита.
Много интересен ми стана този фасул,чак ме е яд,че не публикува по рано тази рецепта,точно вчера сготвих със свинско моя фасул :)
Вкусно ли стана,хрупкав ли е?
Много ефектно направено,но за мен това е така наречения Food art-изкуство с храна,по никакъв начин не е ястие,предястие или салата.Лично мое мнение и въпрос на вкус
Добре изглежда,въпреки че на снимката се вижда само заливка.Гръцката мусака се различава от нашата освен по патладжана и по това,че при нея зеленчуците се режат на колелца,а не на кубчета.И още нещо,ако приемеш един съвет от мен,следващия път опитай да сложиш при каймата червено вино,в мусаката настърган кашкавал или друго меко сирене,а в бешамела настъргано твърдо сирене,сирената дават несравним вкус и така ще се доближи до гръцка мусака :)
Уауу,разкошен е,блата е невероятен,взе ми ума :) Със сигурност е и вкусен,но ме притеснява колата,това ми е най омразната напитка и съм върл противник на използването и.Натали,колата дава ли някакъв специфичен вкус на блата и може ли да я заменя с газирана вода?
Билянка,всеки може да си представи рецептата,който и както я вижда и си я приготвя.Моята рецепта за "Баница в кексова форма" стана хит преди две години,когато я направих и от тогава хиляди хора я правят и постват в интернет за тяхна без дори и да се знае,че рецептата е лично моя.Дали с плънка от сирене или са го заменили с локум идеята е една,а интерпретациите много.Същото е с много други рецепти,все едно италианец да ми каже"твоята лазаня прилича на моята.А относно кекса с кайма,това е толкова известна рецепта,която лично и аз съм приготвяла преди години и си имам също рецепта за нея,която много се доближава до твоята
Ваня,това е снимка на Диана,от нейния кулинарен блог "И да похапнем..". Мои снимки ако тръгнеш да гледаш ги има навсякъде в нета.Рецептата си е нейна и може да си слага снимките където пожелае :)
Гледала съм в едно рибарско селище на морето рибари приготвяха тарама хайвер и самите зърна като ги извадят,махат ципите и го осоляват,разбъркваха хубаво зърната със сол и слагат в съдове в хладилник.Така трябвал да престои,солта обирала ако има кръв.Престоява няколко дни след това го пасират,но не го миеха,затова питам
Моите коментари