Така е,въпрос на вкус,изказвам мнение от личен опит,когато за пръв път правих пай и аз не го запекох,вследствие не се опече отдолу и стоеше мокро,от тогава винаги запичам основата и резултата е много по задоволяващ
Пайът на снимката изглежда много добре,но аз лично бих запекла основата от тестото предварително и след това ще сложа черешите.Така приготвен отдолу става мокро тесто,черешите си пускат сока и не може да се изпече добре,вследствие се вглетява и вместо да се отреже хубаво парче,ще трябва да се куса с лъжица
Лесно,практично и много ефектно,кексовата форма стана голям хит в домакинските съдове и е с широко приложение.
Май вече в нея правим всичко друго,но не и кекс :)
е как няма да ги слепи..има се в предвид сандвич тостер,в който е достатъчно само да се притиснат,колкото да се намали обема им,след това си се панират идеално,а относно плънката като ти се иска сладка,намажи си ги с шоколад,сложи няколко колелца банан и си ги панирай
То сметаната ще поеме сладостта,но и за нея си има достатъчно захар.
Питам,защото ми е любопитно за консистенцията на блата,при условие,че захарта е почти двойно повече от брашното.На снимките блата изглежда разкошен,но от описание продукти се опасявам да не стане някак лепкав и захарен
Хубавото на гигантските печурки е това,че няма как да ги объркаш,защото те са уникални и нямат отровен двойник.Добре е да се каже и че рецептата става и с обикновените печурки,ако някой не може да си намери от бозалък гъбата
По снимките личи,че тортата е много сочна,а визията и привлича внимание :)
Само ме притеснява захарта за блата не е ли много,предвид това че се слага почти 1:1 бяла и кафява?
Моите коментари