Моите коментари

Сия Рибагина коментира:
Тези гофрети съм опитвала отдавна в сладоледената къща Афредо и са страхотни. Снимката е точно от там, и аз ги бях снимала, даже си помислих че е моята снимка. Не знам посочената рецепта до колко е същата като за гофретите от снимката, но ако е оригиналната рецепта браво, много са вкусни. Аз лично не можах да ги изям, чинията бълваше от гофрети, сладолед и шоколад:)
Сия Рибагина коментира:
Здравейте, честно казано мислех скоро да пробвам със свинско месо, но все още не съм и не знам какво ще се получи. Ястието е доста мазничко с пилешкото, майонезата и кашкавала, затова ако пробвате със свинско ви препоръчвам да е по чисто месо, например контра филе или бон филе, за да не стане прекалено тежко.
Сия Рибагина коментира:
Изглеждат много вкусно, но не разбрах какъв е този качамак- готов направен ли или качамак наричаш царевичното брашно(грис)?
Сия Рибагина коментира:
Правила съм преди години подобно пълнено цвекло, но първоначално не съм го пекла а го сварих до омекване, пак с кората и след това го пълних и запекох за кратко във фолио, така не се изсушава прекалено и остава сочно. Много вкусно става наистина :)
Сия Рибагина коментира:
Много добра рецепта, снимките са достатъчно показателни, че ястието е страхотно и перфектно приготвено :) Браво, Дани, рецептите ти са чудесни!
Сия Рибагина коментира:
Много се радвам, че ви е харесал :)
Сия Рибагина коментира:
Крема се получи много добре, моята форма се оказа по плитка и ми остана от крема, който разпределих в две чашки. Също малко трудно ми излезе от формата, но сложих формата за две минути в гореща вода и се отлепи. От желатина крема получава структура на парфе, ябълката ми беше уж сладка, но следващия път ще опитам с банани, струва ми се че ще е по добре. Всички, които го опитаха много го харесаха, така че правете го, заслужава си :)
Сия Рибагина коментира:
Страхотни са, много красиви :)
Сия Рибагина коментира:
За да не захванат от долу сармите се слагат няколко лозови листа на дъното на тенджерата. Попитах за реденето, защото помислих, че това им е родопското на тези сарми. За завирането на водата под ключ, вероятно имате предвид, че се готви на максимална температура, след което се намалява. Готвя ги по подобен начин, но малко неразбираемо е това- да завират с ключ..
Сия Рибагина коментира:
Аз нещо не разбрах края на тази рецепта.. какво значи "оставят се да заврат с ключ", и защо трябва да се редят прави, ако ги редим легнали няма ли да са родопски ?
Сия Рибагина коментира:
Бих се обърнала по име към теб, но като не си се представил(а) ще ти отговоря като на анонимен. Никъде не съм написала, че рецептата е от едно време. Рецептата е съвременна и моята баба( и много други баби и дядовци) сега си ползва фолио, както и хартия за печене и печка на ток и съвременни помощници в кухнята. Не бъдете толко черногледи и не търсете под вола теле, ами опитайте, защото си заслужава :)
Сия Рибагина коментира:
На мен може да ми го сервират и без пресните зеленчуци и салата, страхотна вкусотия, много ми е любимо :) Втората снимка е по подходяща за заглавна според мен, много хубава снимка!
Сия Рибагина коментира:
Много го уважавам това месо, изпечено е перфектно, направо получих обилно слюноотделяне :)
Сия Рибагина коментира:
Много фешън торта, страхотна е. Различна и ефектна :)
Сия Рибагина коментира:
Изглеждат страхотно, но бих пропуснала чубрицата, не ми допада за пържоли
Сия Рибагина коментира:
Здравйте, Гери, благодаря ви за споделеното мнение. Това е един от любимите ми сладкиши, и съм на мнение, че всеки, който обича сиропираните десерти трябва да го опита :) Радвам се, че ви е харесал, получил ви се е разкошно :) Поздрави!
Сия Рибагина коментира:
Тортата е страхотна, аз бих добавила и смокини в крема, а тези отгоре ще са акцент, на това което съдържа тортата, хареса ми и това, че е оставен шоколада да се стече, а не е цялата покрита с него, това придава по стилен вид на тортата. Блатовете ме заинтригуваха, пише че са купени. Харесаха ми, аз подобни блатове не съм виждала по магазините, обикновено са пандишпанови тънки платки, а твоите са плътни и дебели, което дава добра височина само с два блата. :) Поздрави!
Сия Рибагина коментира:
Крайно време е и у нас да направим същото..