Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Елена»Моите коментари
Елена
Елена
Чирак

Моите коментари

Елена коментира:
Ще се радвам някой от вас ако сподели с мнение някоя от моите рецепти .
Елена коментира:
Овесените ядки са бедни на глутен , но имат такъв , да . В случая продават такива , на които пише , че не съдържат глутен . В магазини DM ги има , както и в биомагазините . По-евтина алтернатива са на безглутеновите смеси , базирани на оризово брашно , което аз не обичам . Честно да си призная разлика голяма няма . :)
Елена коментира:
Подправих го с бяло вино , риган и мащерка , освен многото чесън и магданоз . Ако имах и босилек щеше да стане трепач . Не се сетих да му сложа малко и къри . Щеше да загуби националността си , но пък щеше да се окъпе в международна слава . Благодаря за рецептата ! ;)
Елена коментира:
При печене този козунак го сложих в тава с махащо дъно , а по средата сложих купичка за крем карамел , като я намазах с олио , така , че да се получи дупка . Идея давам , в случай , че нямате подходяща форма .
Елена коментира:
Направих го с тази разлика , че добавих портокалова кора , намалих брашното на чаша и половина , сложих почти 1 ч.ч. олио и накрая го сиропирах със сока от компота . Стана прекрасен ! Благодаря ! ;)
Елена коментира:
Много вкусни станаха ! Аз смесих пълнозърнесто с бяло брашно . Само ще добавя , че за доомесване отидоха още някъде 2 ч.ч. бяло брашно . Отгоре хууубаво ги полях с олио . Браво , много хубава рецепта ! ;)
Елена коментира:
Въобще не е евтин , но знам , че едно време хорицата , които са нямали пшеница са приготвяли хляб от лимец . Пък и вида и напомня малко онова време . Да ви е сладка ! Рецептата става и с пълнозърнесто брашно , а защо не и с бяло . ;)
Елена коментира:
Здравейте ! Този на снимката наистина го направих с една чаена чаша брашно . Разбирам , че може да ви се е получил по-рядък и да , решението е да добавите още брашно . Проблемът е , че сякаш няма стандарт в чаените чаши . В едни може да побереш 250 гр брашно , в други 300 гр и тн , така че добавайте смело . Кексовата смес по принцип тук е по-рядка , така , че не прекалявайте . Повече от чаша и половина , да речем , не трябва да се слага . :)