Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Ето нещо с патладжан: нарежете го на ситни кубчета, изпържете го на зехтин ама само да стане малко увехнал и не много зехтин толкова да се покрие дъното на тигана. свалете го от огъня, добавете една консерва оцеден варен боб, х„натрошете към 100 г сирене, разбъркайте всичко и без дя солите с тази смес напълнете чушки. Наредете ги в тавичка, попръскайте ги със зехшсн и сложете да се пекат във фурната на 220 градуса. Като се изпекат чушките и яденето е готово. Яжте го топло или студено, супер е!!
Анонимен коментира:
Патладжанът сваля високия холестерол - онзи лошия ЛДЛ. От сушената му кора се прави чай със същата функция.
Анонимен коментира:
В чая нама кофеин, има теин.
Анонимен коментира:
Какво ли не пишат в тия рецепти... а още и стафиди?
Анонимен коментира:
На коя температура? Колко броя излизат, каква им е енергийната стойност?
Анонимен коментира:
Ауууууу, какви са цените на съдината таджин, като злато.....
Анонимен коментира:
И не само в България. И по-на запад , където бобът е с много стара традиция е същото. Боб в пакети - внос от тук и там няма да покълне колкото и да го чакате. Казват, че е облъчван за да не се сее който иска. Това е мъртва храна. Който може да си сее боб в двора, че да яде жива храна.
Анонимен коментира:
Изпробах нахут, леща и боб (сорт "канадски") заедно варени с морков !!!!!!!!!!!
Анонимен коментира:
Защо пък не? Как мислиш, че са станали рецептите - някой се събудил сутринта и викнал: открих как се вари боб!!! Колкото хора толкова рецепти и много видове боб. Валентина, зар всички варени бобове трябва да са еднакви? Кой боб е варен "по български" ма нямаш представа...
Анонимен коментира:
защо не сте дали и по някоя рецепта?
Анонимен коментира:
Картинката е на риби, които миришат от монитора и тука всичко е на ред.Ама кюфтетата са катастрофа.
Анонимен коментира:
С тази рецепта някой се е пошегувал с диабетиците. 600 г месо и то толкова свенско-200 г, а да не броим другите продукти и техните калории е обяд за 10 души или з 4 човека за 3 дни. А още и пържене...
Анонимен коментира:
Каква захар, ако е за диабетшци? А 7 яйца?
Анонимен коментира:
Къде може да се купи?
Анонимен коментира:
Неотдавна налетях на чудесна рецепта за варене на ориз (кафяв, разбира се) В тенджерата наливате вода два пъти повече от обема на ориза (1:2). Добавяте 5-6 резанчета джинджифил, 5-7 скилитки чесън и 3 с.л. соя сос. Загрявате до врене и добавяте добре измития ориз в поне 3 води. Като заври посолявате водата и намалявате температурата й до къкрене. Тогава слагате капака и нека къкри до омекване на ориза. И нищо повече не му трябва. Така става добра гарнитура към зеленчуси на скара или печени капии или паниран патладжан или някое месо....
Анонимен коментира:
Браво за тази статия!!!!
Анонимен коментира:
Това за ориза е точно, но трябва да се знае, че белият ориз е лишен от полезни съставки, за сметка на нишестето, което си е захар. Но друго е КАФЯВИЯТ ориз, пълен с витамини, а и страшно е вкусен. Виждам, че тук вляво е сайт с рецепта за кафяв ориз. Отивам да го видя. Аз иначе готвя само с него или с басмати.
Анонимен коментира:
Браво! Най-после и у нас да се проговори за това, което по света се прилага вече отдавна.