Вкусът на кашкавала е страхотен! Моята майка приготвяше по тази рецепта преди години и се получаваше отлично. Аз също се научих, но не съм го правила от години! Рецептата ме подканя да опитам отново!
Рецептата ми сподели една приятелка и аз веднага я приготвих. Станаха страхотни! Чаена чаша - имам в предвид обикновена ч.ч. с вместимост около 200 мл. Що се отнася до загрятата тава - просто фурната да е загрята, а тавата със сухо и топло дъно. Дъното на тавата, ако е залепващо е добре да се покрие с домакинска хартия за печене. Вместо петмез, съм използвала и вода със захар. В България се намира трудно по магазините, освен ако не си го приготвиш сама.
За тестото не се притеснявай - като пресееш брашното и добавиш останалите съставки, прибавяй по малки количества вода, до получаването на меко тесто.
Рецептата не е сложна, а ти имаш умения и мисля, че няма да имаш проблеми да я приготвиш!
Моите коментари