Потребител#165452
Потребител#165452
Чирак

Моите коментари

Потребител#165452 коментира:
Благодаря. Просто трябва да се остави първо тестото добре да втаса, а след това и наредените милинки.И самите топчета да се намазняват добре.
Потребител#165452 коментира:
Тъй като живея в чужбина аз също сама си правя бабековата кайма, но в България съм купувала. Мога да ви дам моята рецепта, ако ви хареса я пробвайте. Стават и страхотни кюфтета. Премилам леко прошарено свинско месо на едрата решетка. На 1 кг кайма слагам 15 гр сол,1 с.л. смлени или счукани семена от копър, 2с.л червен пипер, половин чаена лъжичка черен пипер, половин чаена лъжичка кимион и 2 ч.л. мащерка. Солта може да се намали или увеличи според вкуса, но когато се изпече тази кайма става по- солена. Понякога слагам и половин лъжичка лют червен пипер, когато искам да е леко пикантна. Каймата се измесва добре, притиска се хубаво и се покрива с найлон. Така престоява 24 часа в хладилника преди да се употребява.
Потребител#165452 коментира:
А за гъбите си пише, че са задушени с лук.
Потребител#165452 коментира:
Бабековата кайма е по- едро смляна, освен това е овкусена с подправки за бабек. В различните региони подправките, които се слагат вътре варират, но като цяло навсякъде се слага червен пипер, черен , семена от копър и мащерка. Някъде добавят и кимион, а мащерката е заменена с чубрица. Тази е купена готова. Продават я в месарски магазини и някои от големите вериги. Гъбите са задушени с лука и малко мазнина. Именно, защото каймата е осолена и овкусена не съм слагала допълнителни подправки- не са необходими.
Потребител#165452 коментира:
Разбира се, че може. Аз също така съм ги правила и с накърцано на ситно месо, останало от печено пиле. Може да се сложи и наситнена печена чушка. Важното е да има кашкавал за спояване, когато се запича прихлупена.
Потребител#165452 коментира:
Аз за по- бързо натрошавам хляба и го заливам с останалите продукти.
Потребител#165452 коментира:
Благодаря. Довечера ще кача снимка и на разрез.
Потребител#165452 коментира:
Аз мажа с каквото " хвана за ушите". В този случай беше мармалад от кайсии с кафява захар. А най- много я обичаме с конфитюр от смлени белени смокини. Много ароматна става.
Потребител#165452 коментира:
И аз така ги обичам най- много, а за мъжа ми бодвам и едно люто чушле.
Потребител#165452 коментира:
В момента, в който ми свърши диетата и ще ги метна във фурната!
Потребител#165452 коментира:
Този тутманик ни е любим. Щом седна на компютъра, ще кача и снимки.
Потребител#165452 коментира:
Непременно ще опитам. Още в събота.
Потребител#165452 коментира:
Аз обичам тиква в солени рецепти.
Потребител#165452 коментира:
Марти, има ли значение сорта тиква или може с каквато имам?
Потребител#165452 коментира:
Надявам се да Ви хареса. На нас ни е любим.
Потребител#165452 коментира:
Този си го купих от Турция. Иначе у нас се намира трудно. Има го в някои арабски магазинчета в София или по интернет.
Потребител#165452 коментира:
Крем карамела е класичесйи флан. Разликата тук е, че се използва кокосово мляко и кондензирано мкяко, което му придава характерен вкус на кокос и плътност