Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Боряна»Моите коментари
Боряна
Боряна
Новак

Моите коментари

Боряна коментира:
всъщност направих тази баница в мултикукър със запичащ капак, а не в "еър фрайър" както са били редактирани от администрацията заглавието и съдържанието на рецептата ми по непонятни за мен причини и без никакво обяснение. мултикукъра, в който направих баницата - и го бях упоменала в заглавието на рецептата - е Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER 8L, който отскоро се продава в България от официален представител на фирмата Instant Pot . друг подобен мултикукър със запичащ капак, в който може да се изпълни тази рецепта, а както и по отдавна на пазара в Европа, е Ninja Foodi. така редактирани заглавието и съдържанието са компрометирани до в известна степен неразбираемост, а както и на рецептата е отнета възможността да бъде намерена с търсачката на сайта от потребителите на , които имат новички такива уреди и биха искали да опитат как се прави баница с тях. което е жалко. защото това тук, така или иначе, е първата рецепта с подробни указания за това как може да бъде направена такава баница сполучливо. и като казвам "първата рецепта" нямам предвид само този сайт, нито дори само България. не ми е ясно защо се е наложило да "редактирате" рецептата ми. по този начин не е постигнато нищо положително, а само объркване и тя е доведена до безсмисленост и почти пълна безполезност. жалко за това.
Боряна коментира:
здравейте, манджичката наистина си я бива :) втория път промених само малко от съставките и технологията, за да се получи превъзходно балансиран вкус. ето как: ако в изходните продукти гъбите са били сурови те трябва да се сготвят предварително. инак остават жилави в сравнение със съвременния бройлер, който си купуваме и готвим, и който става напълно сготвен за 0 време. аз ги задуших в малко вода с няколко зрънца чер пипер и чаена лъжичка масло, в захлупена тенджерка, докато станаха напълно готови. това масло впрочем беше и единствената добавка на друга мазнина, освен съдържащата се в топеното сирене и в майонезата - и двете последни са доста мазни сами по себе си; няма нужда от повече мазност в блюдото. докато гъбите се готвеха, парчетата пиле (използвах бутчета и гърди) седяха захлупени в купа на масата, да се мариноват в 2 суп. лъжици бяло вино, 2 суп. лъжици сушен лук на парченца, ~1 чаена лъжица много ситно накълцано листо от целина и 1 чаена лъжичка соев сос. след като гъбите бяха готови и пилето мариновано - забърках майонезата с топеното сирене с половин чаена лъжичка бял пипер и изпълних по-нататък рецептата както е написана. но без добавката на кашкавал! - той също е твърде мазен, а и би се вмъкнал по-грубичко в чудесния баланс на вкусове и аромати. и едно последно, може би излишно напомняне :) - виното, което употребявате трябва да е наистина добро! благодаря за рецептата :)