Искам да добавя нещо към описанието на рецептата:
След като приготвите сместа ще е с рядка консистенция, но не слагайте повече брашно. Оставете я в хладилник за около 30 минути и се сгъстява. Чак тогава започнете да печете палачинките.
Здравейте. Аз съм автора на рецептата и ви уверявам, че това на снимката не е яйце макар наистина да прилича :) Просто сирената като се запекат и почервеняват, а на гъбката на заглавната снимка се е получило точно в центъра и затова така се вижда. Разгледайте другите снимки към рецептата и ще видите, че на другите гъби зачервено то е отстрани и там си личи ,че са си сирена.
Всъщност и с яйчице би се получило супер, но в случая няма такова.
Количествата са много за едно нанасяне, направих наполовина и пак ми остана повечето. Заради зехтина, няма измиване. Трябва да се ползва след това измиващ гел или мек сапун, който да отстрани мазното и полепналата по него сода.
Здравейте. Може ли да обясните малко по-ясно как режете блата на "6 парчета и после ги навивате". Надлъжно ли, напречно ли...Къде и как после да ги наредим рулата след като ги навием? Да се предполага, че е в кръгла форма, но плътно ли, как..?
Моите коментари