Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Оригиналната рецепта е: 200гр. Овче шкембе 200гр. Телешко шкембе 250гр. Свинско шкембе 3 средно големи моркова 2 глави лук 10 скилидки чесън вода 2 ч.л. сол Шкембета врът минимум 3 ч. Вадят се и се нарязват на кубчета. Больона се прецежда / не е задължително/. Морковите и лука се рендосват и се пържат в 100 мл. олио, докато омекнат добре. Прецежда се хубаво и се добавя към шкембето. Ври още един час. Истинската шкембе чорба е с жълт цвят. Чесана се пасира със солта и се добавя 100 мл. оцет. Слагаш в шкембе чорбата колкото желаеш. Може и лют червен пипер ! ДА ВИ СЛАДКО. / ДОБРЕ Е С БИРИЧКА /