Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Вера»Моите коментари
Вера
Вера
Новак

Моите коментари

Вера коментира:
При добра техника на приготвянето на едно средно голямо яйце - 150 мл. олио. Много е важно да се ползва тесен и висок съд. Яйцата и олиото трябва да са напълно разделени преди да се започне разбиването. Аз наливам олиото след като потопя пасатора в яйцата. Изчаквам 5 сек. и тогава пускам пасатора. Вкарате ли повече олио в яйцата още в началото - няма майонеза! Пасатора се вдига нагоре чак когато на дъното вече се е захванала.
Вера коментира:
Правя тази майонеза от 30 години. Със яйца направо от хладилника. Щипка захар много подобрява вкуса. Солта не се разтваря в мазнина и затова преди да сипя олиото към яйцата и лимона ги разбивам с пасатора докато сместа побелее. Така поема по-малко олио. Правила съм я с чесън, с парченца пушена скумрия, с горчица. Ако пасатора е с цяла камбанка, просто го сложете на дъното леко под ъгъл. Бъркала съм майонезата с пасатор, с робот, с блендер, с миксер, май не съм пробвала само бормашина. Винаги става.