Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Твърде малко сте отделили да предадете точно и старателно за приготвянето на тая полента... ОК, явно има вариант, който не е трудоемък - браво, че предлагате такъв. Все пак - явно предлагате един улеснен вариант с царевичния грис, вместо с едно, примерно подготвено предварително царевично тесто, за което и рецептата щеше да е по-сложна.. Тогава щеше да се наложи наистина да разясните КОЛКО време и КОГА да се спазва, за да улучим точния момент в приготвянето на тестото - БУХВАНЕТО на туй тесто, ръйш ли, начи... :)
Анонимен коментира:
Дайте още инфо за съпоставката на винения с ябълковия оцет! Сравнението м/у двата тук е недостатъчно представено
Анонимен коментира:
Трябвало да се сведат под 1% според "хамериканската соцИаЦиЯ за сърдечно-съдови заболявания", ли...!?? МА, ТВА Е ИМПОССИБЪЛ, отсекъде!! ? ?Иначе - наистина полезна статия!
Анонимен коментира:
КаймаКайма29.09.2021
Добре сте писали за вредата при силна термо-обработка за появата на "транс-мазнините" поне накрая! При определени методи на приготвяне... ако те изобщо са нещо в рамките на нормалното. И за консервантите и съвета Ви - да се внимава - браво!
Анонимен коментира:
КаймаКайма29.09.2021
? ? Все пак - дали наистина "няма значение какво е названието" на каймата, когато си подбираме за какво ни е необходима? Дали е вярно, като пишете, че всичко на табелките по магазините било "по-скоро с комерсиална цел", че "подправките са, които променят" нещата и че с всякакъв вид кайма принципно можем да приготвим едни кьофтаци, па даже - И С КАЙМА ЗА ПРИНЦЕСИ!?? ?
Анонимен коментира:
Защо не казвате нищичко за приложения на билката В КУЛИНАРИЯТА!? Говоря най-вече като елемент на САЛАТИ... Нима тя няма такива приложения!? Особено сред хора от селските райони?? Значи глухарчето може да има (и това е известно), а овчарската торбичка не са я слагали като че никога в салати...!? Та, нали тя, на практика, е безвредна..? Или поне, към нея трябва да се отнасят с внимание единствено бременните жени (пардон - за тях само тя е напълно противопоказна) Само те, обаче!...
Анонимен коментира:
Но, уважаеми, вие изобщо, в крайна сметка, не посочвате КОЯ от балканските нации именно, е БАШ тази, която е дала на света това обичано кулинарно изкушение - МУСАКАТА!...!? Нима загатвате само за това "къде е заровено кучето" - казвайки че има противоречия до ден днешен за точната страна, от която води своя произход - а накрая не бихте могли да посочите нищо повече, нима няма как това ДА БЪДЕ КАТЕГОРИЧНО изяснено, според Вас?!