Твърде малко сте отделили да предадете точно и старателно за приготвянето на тая полента... ОК, явно има вариант, който не е трудоемък - браво, че предлагате такъв. Все пак - явно предлагате един улеснен вариант с царевичния грис, вместо с едно, примерно подготвено предварително царевично тесто, за което и рецептата щеше да е по-сложна.. Тогава щеше да се наложи наистина да разясните КОЛКО време и КОГА да се спазва, за да улучим точния момент в приготвянето на тестото - БУХВАНЕТО на туй тесто, ръйш ли, начи... :)
Трябвало да се сведат под 1% според "хамериканската соцИаЦиЯ за сърдечно-съдови заболявания", ли...!??
МА, ТВА Е ИМПОССИБЪЛ,
отсекъде!! ? ?Иначе
-
наистина полезна статия!
Добре сте писали за вредата при силна термо-обработка за появата на "транс-мазнините" поне накрая!
При определени методи на приготвяне... ако те изобщо са нещо в рамките на нормалното.
И за консервантите и съвета Ви
- да се внимава
-
браво!
? ?
Все пак
-
дали наистина "няма значение какво е названието" на каймата, когато си подбираме за какво ни е необходима?
Дали е вярно, като пишете, че всичко на табелките по магазините било "по-скоро с комерсиална цел",
че "подправките са, които променят" нещата
и
че с всякакъв вид кайма принципно можем да приготвим едни кьофтаци, па даже
-
И С КАЙМА ЗА ПРИНЦЕСИ!??
?
Защо не казвате нищичко за приложения на билката В КУЛИНАРИЯТА!?
Говоря най-вече като елемент на САЛАТИ...
Нима тя няма такива приложения!?
Особено сред хора от селските райони??
Значи глухарчето може да има (и това е известно),
а овчарската торбичка не са я слагали като че никога в салати...!?
Та, нали тя, на практика,
е безвредна..?
Или поне, към нея трябва да се отнасят с внимание единствено бременните жени (пардон - за тях само тя е напълно противопоказна)
Само те, обаче!...
Но, уважаеми,
вие изобщо, в крайна сметка,
не посочвате КОЯ от балканските нации именно,
е БАШ тази, която е дала на света това обичано кулинарно изкушение - МУСАКАТА!...!?
Нима загатвате само за това "къде е заровено кучето" - казвайки че има противоречия до ден днешен за точната страна, от която води своя произход -
а накрая не бихте могли да посочите нищо повече,
нима няма как това ДА БЪДЕ КАТЕГОРИЧНО изяснено, според Вас?!
Моите коментари