Моите коментари

marcheva14 коментира:
Сия, наистина е истински хляб, а не този който ни се предлага по магазините, в суперите и аз категорично го отхвърлям. Той вечно ми мухлясва и то има-няма до два дни е с петна, което ми говори че е с много вода за да тежи на кг- лъжат ни жестоко. Освен това има и купища добавки което аз не одобрявам. Определено гледам да ми е по-чиста храната, уж, де... Важното е изпичането да е в чугунена тенджера, това е едно от условията в рецептата, мисля че това е начина да стане добър хляб. Дано да имаш такава и го пробвай и после сподели. Тази рецепта я ползвам повече от година и винаги е с прекрасни резултати, грешка няма. Ставам да направя още един за утре, че този свърши, само това му е недостатък - бързо приключва.... мда.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Не, не е гръцко, турско е.MasterChef - Максут Акшар.
marcheva14 коментира:
Точно сега четох за тази рецепта, много ми хареса и ще я направя скоро време, но първо ще си купя Гарам Масала за да съм подготвена с всички индийски подправки. Разлика има в тази която прочетох от Tasty , лимоните липсват, работи се с масло, сметана, дом сос, канела и са пилешки гърди, което аз предпочитам, но в общ случай е много подобна. Не се и маринова предварително месото , а направо се запържва леко . Ще я приготвя, добра е.
marcheva14 коментира:
Джемиле, здравей! Не мисля, че това са масленки, а точно маслени бисквити. До колкото си спомням масленките се работиха с мас, а такава рецепта аз нямам защото с мас никога не работя и определено я избягвам. Това си е традиционно маслено тесто, което върши работа не само при бисквитите, а и при друг вид маслени теста, като кишове, тарти с плодове, най-различни видове маслени пайове пълнени с крем или не. Коледните ми бисквити са с такова тесто - маслено. Има разлика и в продукти и събирането на продуктите. Тези бисквити които съм показала са с твърд борд, а отвътре по средата са мекички. Много са добри, жалко, че не спазих шахматната им подредба, но аз пак ще ги врътна , някой ден. Те не са трудни, лесни са, а ако си забелязала аз трудни рецепти нямам. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Чудесни са ! "Вдигна" ли са краче, много са хубави. Моята рецепта е с малко по-малко пудра захар - 144 г и кристална - 72 г. и бадемово брашно- 117 г. Нали знаеш , че грамажите винаги се спазват по указаната рецепта, та и аз така. За Коледа ги правя с много аромати- канела , инд.орехче, смлян карамфил, смлян бахар, порт . кора.1 лим. кора и стават прекрасни ароматни коледни бисквитки. Крем - който хвана , той ще е.
marcheva14 коментира:
Здравей, Марина! Да, тази рецепта е за сладолед без машина. Изключително вкусен десерт, много лесно се прави и най-важното резултата е безпогрешен. Тези дни ще пусна и една рецепта за сладоледово сорбе, също така лесно и много вкусно. Нямам снимки в момента и затова още не съм я публикувала.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Марсала има в Метро и е около 14 лв, също и в луксозните магазини за кафе, цигари и алкохол, но там цената е с 4-5 лв повече. Сия, направи го и ще бъдем доволна. Страшно е вкусно изпълнено с аромати. Заслужава си.
marcheva14 коментира:
Чудесна класическа рецепта за козунак с плънка от шоколад. Добро изпълнение. Почти същата ползвам, но при мен маслото е 250 г, прясното мляко -250 г, захарта също и яйцата са ми 5 бр-L. Маята ми е суха - френска и съм много доволна от нея, на 1 кг брашно - 11 г суха мая. Плънката ми е друга, но е много добра с маково семе, разбит на сняг белтък, какао, орехи. Влажна стои в тестото, което е и идеята.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. На Wilton шприцовете са много добри. Моят е метален и съм много доволна. Когато ги направиш бисквитките се похвали. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Анелия, здравей! Когато се прави козунак се полага доста усилия, време, труд и затова си разреших да споделя, че рецептата не е добра, тя трябва да е богата, това е едно от удоволствието на козунака. Ти си положила достатъчно труд и трябваше да избереш една хубава рецепта, а то има много такива, лесно е поне в това. Убедена съм , че можеш да работиш този вид сладкиш и затова си дадох мнението и то не точно към теб , а към тази рецепта. Относно плънката, в твоя случай сладко, когато се слага първо се изцеждат и подсушават плодовете и тогава се поставя с шепа счукани ядки за да не е течна. Това е, а иначе поздравления, че си се хванала да го направиш. Поздрав!
marcheva14 коментира:
В рецептата не прочетох, че има добавени аромати, ванилия, ром, няма и стафиди и белени бадеми за разкош, нито плънка, което говори че няма да ухае добре, а само на тесто козуначено. Второ, формите не са от най-подходящите, не е пресметнато, че има второ втасване и те ще се надигнах още повече и при изпичане и съответно формата ги притиска , тясна е и плетката я няма изобщо. Добър загар се е получил, но само това. Рецептата не е богата, а за козунаци една рецепта трябва да е богата на хубави продукти.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. А и да се добавя към рецептата на този измислен Киш Лорен, къде е онова прекрасно настъргано твърдо сирене, което дава онзи фантастичен вкус, било Грана Падано или Пармезан, или... или...нещо поне да има за разкош.
marcheva14 коментира:
Това е всичко друго но не и Киш Лорен. Измислица с готово тесто. Няма такъв вариант. Киш Лорен и с богата плънка не само от изпържен бекон и други добавки, но основно е с хубаво маслено тесто, яйца и най-вече висок процент сметана - 35-40%. Тогава наистина е удоволствие да го хапнеш, това с готовото тесто за пица дето за нищо не става само- някакъв труд кипи безмислен. Не бих го направила.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Здравей, Мария Благодаря! Кифлите- питки, защото те са пипки се правят за Католическия Великден и са много приятни изпълнени с аромат и сухи плодове. Много лесно се правят, елементарни са и ако си забелязала моите рецепти са лесни, бързи и няма много тежки технологии и най-важното винаги стават. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Пропуснах да ти кажа, че другите които съм публикувала с бадемите са по-добри, тези имат доста силни аромати, което мен малко ме дразни, идват ми доста наситени. Пробвай.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Да наистина е така и само леко я натопи в кафето...мммм.да.
marcheva14 коментира:
Благодаря, девойки прекрасни! Опитах го този сладкиш, наистина е прекрасен, но малко в повече ми идва захарта, доста е наситена заради карамела вероятно, той е много сладък, затова го направете с много силен черен шоколад, окол 70% какао, за да се получи силна разлика във вкуса. Приятно се "пука" шоколадовата заливка в устата. Препоръчвам го! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Стефче, здравей! Да, трудоемко е или по-скоро малко ти се разкъсва деня, защото през 40 мин. трябва да го изчакваш да се стегне и после разточваш., а имай предвид, че аз го разточвам шест пъти докато стане перфектно. В началото бях крайно нетърпелива с изстудяването му в хладилника и разбира се нищо не ставаше, направо си го хвърлях тестото, но след това му хванах цаката, слагам го във фризера за 15 мин . и го разточвам. Удоволствието е мое, че съм се справила с едно бутер тесто, защото това което се продава има толкова Е-та в него , че ми се отщява да го купувам, а и има и друг момент да си отхапеш вкусен, топъл, истински френски кроасан от теб направен. Ама и що рецепти изпробвах в началото, що клипове изгледах, и сега съм перфектна. Опитай пак, не е чак толкова трудно, бавно е -да, но трудно - не. Поздрав!