Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
И хубаво ли стана, Селин?
Анонимен коментира:
Ами нека някой, който я е правил да обясни как се получава тесто за месене от 6 яйца и 150 гр. брашно, че и аз нещо не си го представям /ако наистина се меси/?
Анонимен коментира:
"Оризът се сварява предварително. Изсипва се в предварително сгорещено олио." Още тук не е вярно! След сваряването оризът се оставя поне за 12 часа в хладилник или за няколко часа във фризер. Иначе става на кашав и мазен. Пробвала съм го много пъти, но този "трик" го открих скоро и определено това е начина! Иначе пак ще имате пържен ориз, но той няма да има нищо общо с китайския.
Анонимен коментира:
Гюзлеми в различните краища наричат различни неща: баба ми правеше едни "гюзлеми", подобни на мекички със сирене, пържени и приличаха на малки възглавнички; в други краища, обаче гюзлеми наричат точно това, което е на снимката - с тънки разточени или дърпани кори, слага се сирене, сгъва се и се пече на сач и става изключително вкусно /яла съм такива много пъти в Бяла, варненско, но и в София предлагат "гюзлеми на сач", обаче не съм опитвала и не знам дали са точно същите/. Така или иначе няма смисъл да спорите - мисля, че рецептата е точно за това, което е на снимката и това Е гюзлеми.
Анонимен коментира:
И на мен ми се вижда ужасно много 3 чаши грис+2 чаши брашно на 1 яйце и 1 1/2 чаша мляко. В една стандартна рецепта обиновено пропорцията е 1 чаша мляко, 2-3 яйца и 2 чаши брашно. Радостина, с тези мерки ли го прави?
Анонимен коментира:
Извинявайте, но това, което сте писали е някаква измислена диета, базирана на житния режим, даден от Петър Дънов, но така описана няма почти нищо общо с него. Не видях никъде да пише неговото име, но не вярвам вие да сте го измислили този "режим", а доколкото знам "житния режим" обикновено се подразбира именно този, даден от Учителя. Ако сте имали предвид него - моля, не подвеждайте хората, защото той ИЗОБЩО не се прави по описания начин. Първо, прави се с грухано жито, и никъде не е споменато да се прави с лимец /разбира се, лимеца е изключителна храна с много ценни качества, но никъде не е казано, че житния режим се прави с него/. Второ - най-подходящото време за житния режим /когато и Учителя го е правил/ е февруари месец, след пълнолуние. Трето - житото НЕ ТРЯБВА да покълва - залива се с гореща вода от вечерта, на сутринта водата се изпива, а житото се изяжда през деня. И четвъртото - но също много важно - житният режим НЕ СЕ прави за сваляне на килограми! Прави се за пречистване на организма след зимата. Може да се прави и през останалото време на годината, по желание, на същия принцип - започва се срядата след пълнолуние. Но същинския "житен режим" е февруари месец. Така че, най-подходящото време за тази година отдавна мина. А вие сте написали за всички други месеци, само не и оригиналния - февруари. Също така не видях да пише как и кога става захранването - захранва се на 10-ия ден /ако е започнат в сряда - в петък/, на обяд и на вечеря, с "ангелска супа" - цели сварени картофи с малко сол и подправки. След това малко по малко се преминава към обичайното хранене, като се внимава да не се преяжда. Това че преди режима "трябва да се наблегне на бананите, смокините, сушените плодове, боба, морковите, спанака, авокадото" също е някаква измислица. Преди и след режима трябва да се яде по-"икономично", т.е. да се храни по-леко, да не преяжда. Моля, пишете от малко по-надеждни източници, защото така доста лошо подвеждате хората.
Анонимен коментира:
Ужасно много е водата, а маята е малко за това количество брашно. Моите пропорции, с които вече няколко години меся хляб почти всека седмица: ок.500 гр. брашно / 350 мл вода / 1/2 кубче мая / 1 ч.л. сол и малко мазнина /ок. 1 с.л./. И друг вариант: 700-750 гр. брашно, 400-450 мл вода, 1/2 кубче мая, ок. 1,5 с.л. сол, малко мазнина. С този литър и половина вода наистина ще отидат поне 2 кг. брашно /но в такъв случай трябва да се сложи поне 1 цяло кубче мая, което не е 10 гр/.