Уникална вкусотия! Това е традиционна баница за Средната част на Северна България,Приготвя се по традиция за Сирни Заговезни.Рецептата е на вид елементарна,но като изпълнение е доста трудоемко и отнема доста време.Но трудът си заслужава.По традиция от моята баба аз я приготвям със свинска мас.Но за да съм честна трябва да кажа,,приготвяме"Един точи корите,а другият ги попарва,за да става по-бързо.
За целувките можеш да намалиш градусите на 150.И за да не те разочаровам пак,бих искала да те предупредя,че сладките са много крехки и целувката много лесно се отделя от бисквитката. :-)
Пекат се на 170 градуса.Но един съвет след втория ми опит.Първо се пекат бисквитките за кратко,вадят се и като поизстинат върху тях се шприцоват целувките и се връщат във фурната за да се изпекат и целувките.Рецептата е от старите тефтери на моята майка и бяха написани само грамажите,така,че инпровизирах.Иначе са много хубави и могат да се слепят и с друг крем.
Благодаря!Тортата наистина е много хубава,лека и фина,поне за моя вкус,въпреки,че има още какво да се желае от към изпълнение.Кремът не ми се получи с тоя шоколад и не стана съвсем гладък.Това ме ядоса и за това не е залях с ганаш.По тая причина и не се постарах с украсата,а използвах шоколадови бисквити.
Моите коментари