- 21.11.10 01:26#1Ползвали ли сте подправката шафранЗдравейте любители на кулинарията!
Опитвам се да експериментирам с нови рецепти и последно време в много от тях попадам на подправка "шафран". Знаете ли какво представлява и къде мога да си я закупя?
МерсиОтговорОтговор с цитат - 22.11.10 10:08#2от: Ползвали ли сте подправката шафранЗдравейте с пожелание за една лека,спорна и доходна седмица! Миналата година имах възможноста да използвам шафран - една наистина вълшебна подправка. Не случайно е и най-скъпата! На външен вид наподобява много на ароматизирания тютюн за свиване на цигарки с много наситен кафяво-червен цвят.
По принцип се продава в малки прозрачни кутийки. В един разговор с известна гръцка водеща ми сподели, че тайната й за красота е щипка от шафран в сутрешното кафе. Мога да кажа, че се съчетава с почти всичко: ориз, супи, месни, рибни, сосове, всякакви видове пасти. За максимален ефект не е нужно количество, достатъчно е само една малка щипка. ОтговорОтговор с цитат - 22.12.10 10:53#3от: Ползвали ли сте подправката шафранДа, и аз я ползвам и съм изключително доволна от аромата, който придава на ястията. Съветвам всеки да опита :wink: ОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 12:22#4от: Ползвали ли сте подправката шафранне,носъм чувал хубави отзиви за неяОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 09:53#5от: Ползвали ли сте подправката шафранПолзвала съм я и много я харесвам.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 10:03#6от: Ползвали ли сте подправката шафранне съм , чувала съм ,че е много полезна, но мисля,че е доста скъпаОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 11:47#7от: Ползвали ли сте подправката шафраншафранът е една от най- скъпите подправки.Заместител е куркумата. :y:ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:21#8от: Ползвали ли сте подправката шафранНе никога не съм ползвала шафран.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:25#9от: Ползвали ли сте подправката шафранВиждала съм в един хранителен магазин в пликчета,непрозрачни.Толкова е малко количеството,че вероятно има само 4-5 тичинки.Струва около 4 лв.,но е много малко.Не съм пробвала,но ми е любопитно Иначе съм гледала как се добива по Дискавъри и никак не е лесно отглеждането,струва си парите.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 12:34#10от: Ползвали ли сте подправката шафранНе съм пробвала до сега.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 01:10#11от: Ползвали ли сте подправката шафранИ аз не съм пробвала до сега.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 01:26#12от: Ползвали ли сте подправката шафранв кои ястия най-често се ползваОтговорОтговор с цитат
- 14.02.16 09:07#13от: Ползвали ли сте подправката шафранНе съм ползвала, само съм чела че се добива от минзухар.ОтговорОтговор с цитат
- 15.02.16 12:44#14от: Ползвали ли сте подправката шафранШафрана е задължителна подправка за паеля иначе е много подходящ за някой видове ризото. Използва се като се накисне в малко топла вода за да си пусне цвета и после се прибавя към ястиетоОтговорОтговор с цитат
- 15.02.16 07:55#15от: Ползвали ли сте подправката шафранНе съм ползвала, мисля , че е скъпа, куркума използвамОтговорОтговор с цитат
- 15.02.16 10:01#16от: Ползвали ли сте подправката шафранИзползвам я главно при приготвянето на ризото. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest