Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Самардала - готвите ли с нея и какво?

Самардала - готвите ли с нея и какво?

  • 28.06.22 09:42#1Зорница Христова МиховаЗорница Христова МиховаИноваторРегистрация: 06.01.17Град: БургасОтговори: 17Самардала - готвите ли с нея и какво?bКакво ви е мнението за самардалата? Използвате я като шарена сол или по-друг начин? Какво приготвяте с шарена сол.

    Често използвана подправка ли е във вашата кухня?/b
    ОтговорОтговор с цитат
  • 20.07.22 03:14#2Теодора МещероваТеодора МещероваГуруРегистрация: 27.12.17Град: ВарнаОтговори: 76от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Много хубава подправка. Напоследък доста я използвам и с нея всичко става по-вкусно. Кифлички, паста, картофи, соленки - всичко, подправено с нея е много вкусноОтговорОтговор с цитат
  • 06.10.22 03:00#3Боряна АтанасоваБоряна АтанасоваЧиракРегистрация: 03.05.20Град: ПлевенОтговори: 59от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Използвам я най много в шарената солОтговорОтговор с цитат
  • 25.05.23 06:31#4Станислава ВълковаСтанислава ВълковаИноваторРегистрация: 12.04.18Град: ЯмболОтговори: 94от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Една от обичаните ми подправки в кухнята.Използвам я най - вече за някои видове запеканки ,в редки случаи поръсвам и когато приготвям домашна пица. Не живея в България , но винаги когато имам възможност се запасявам с наши любими български подправки.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.07.23 09:48#5Зорница Христова МиховаЗорница Христова МиховаИноваторРегистрация: 06.01.17Град: БургасОтговори: 17от: Самардала - готвите ли с нея и какво?У дома също е любима подправкаОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.23 08:00#6Зорница Христова МиховаЗорница Христова МиховаИноваторРегистрация: 06.01.17Град: БургасОтговори: 17от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Самардалата съдържа:

    Етерично масло – придава силен и наситен аромат.
    Множество стероли – жизненоважни вещества за човешкия организъм, които контролират пропускливостта на клетъчните мембрани и оказват влияние върху метаболитните процеси.
    Танини – известни със своите противовъзпалителни, антиоксидантни, антибактериални и балансиращи кръвната захар свойства.
    Флавоноиди – също много силни антиоксиданти.
    Освен като доста ароматна подправка, самардалата има и доказано здравословно въздействие върху намаляването на вредния холестерол.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.01.24 09:26#7Албена АтанасоваАлбена АтанасоваМастър ШефРегистрация: 30.03.17Град: КарловоОтговори: 15от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Самардала използвам като добавка за супи и ястия. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest