- 28.06.22 09:42#1Самардала - готвите ли с нея и какво?bКакво ви е мнението за самардалата? Използвате я като шарена сол или по-друг начин? Какво приготвяте с шарена сол.
Често използвана подправка ли е във вашата кухня?/bОтговорОтговор с цитат - 20.07.22 03:14#2от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Много хубава подправка. Напоследък доста я използвам и с нея всичко става по-вкусно. Кифлички, паста, картофи, соленки - всичко, подправено с нея е много вкусноОтговорОтговор с цитат
- 06.10.22 03:00#3от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Използвам я най много в шарената солОтговорОтговор с цитат
- 25.05.23 06:31#4от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Една от обичаните ми подправки в кухнята.Използвам я най - вече за някои видове запеканки ,в редки случаи поръсвам и когато приготвям домашна пица. Не живея в България , но винаги когато имам възможност се запасявам с наши любими български подправки.ОтговорОтговор с цитат
- 23.07.23 09:48#5от: Самардала - готвите ли с нея и какво?У дома също е любима подправкаОтговорОтговор с цитат
- 10.10.23 08:00#6от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Самардалата съдържа:
Етерично масло – придава силен и наситен аромат.
Множество стероли – жизненоважни вещества за човешкия организъм, които контролират пропускливостта на клетъчните мембрани и оказват влияние върху метаболитните процеси.
Танини – известни със своите противовъзпалителни, антиоксидантни, антибактериални и балансиращи кръвната захар свойства.
Флавоноиди – също много силни антиоксиданти.
Освен като доста ароматна подправка, самардалата има и доказано здравословно въздействие върху намаляването на вредния холестерол.ОтговорОтговор с цитат - 14.01.24 09:26#7от: Самардала - готвите ли с нея и какво?Самардала използвам като добавка за супи и ястия. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest