Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Готвите ли с едамаме и какво?

Готвите ли с едамаме и какво?

  • 23.07.23 09:53#1Зорница Христова МиховаЗорница Христова МиховаИноваторРегистрация: 06.01.17Град: БургасОтговори: 17Готвите ли с едамаме и какво?bКакво Ви е мнението за едамамето?
    За или против нето?
    Ще се радвам да споделите рецепти /b?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.23 07:57#2Зорница Христова МиховаЗорница Христова МиховаИноваторРегистрация: 06.01.17Град: БургасОтговори: 17от: Готвите ли с едамаме и какво?[b]Едамаме представлява млади соеви зърна, които се готвят или запарват в шушулките си и се поръсват със сол. Ядат се право от шушулката. На запад обикновено ядем едамаме като предястие или гарнитура, но за японците това е идеалната междинна закуска.
    . Думата “едамаме” в буквален превод означава “семейно дърво”, защото шушулките израстват по клечки или стъбълца. В Япония се ядат от тринадесети век.[/b]
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest