- 23.11.11 03:17#1Тиква с ошавПродукти: 1 тиква, ошав, захар.
Тиквата се обелва и нарязва на парчета. Слага се в тенджера и се долива вода. Тиквата се сварява. В отделен съд се слага ошав и се долива с вода, колкото да облее плода.......ошава може да е от сушени круши,ябълки, дренки, сини сливи или какъвто плод имате .Към сварената тиква се добавя захар или захарин за диабетиците и се пасира с пасатора. След това се добавя сварения ошав и се разбърква с лъжица.
Ако тиквата пусне повече вода при варенето може да се извади малко, за да не стане прекалено рядка тиквата. Има и тикви, които поемат вода и не е нужно да се изважда,така че всеки преценява в зависимост от тиквата. Става с цигулка или от белите. Много вкусен десерт за зимата, който е известен и с името комбос.ОтговорОтговор с цитат - 09.01.16 09:56#2от: Тиква с ошавОБИЧАМ ВСИЧКО С ТИКВАОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 02:06#3от: Тиква с ошавТова е зимна насладаОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 01:24#4от: Тиква с ошавНикога не съм чувала за ошав с тиква. Ще пробвам!ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 02:02#5от: Тиква с ошавТиквата е много полезна, особено за децата.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 02:04#6от: Тиква с ошавПолезна за бъбреците и много вкусна. ОтговорОтговор с цитат
- 05.03.16 10:40#7от: Тиква с ошавАз го приготвям за КоледаОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 01:28#8от: Тиква с ошавтрадиционен десерт за бъдни вечер, а и не само ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest