Gotvach.bg»Форум»Българска Кухня»Традиционни Cиренки

Традиционни Cиренки

  • 24.02.12 12:32#1DimitarDimitarНовакРегистрация: 17.02.12Град: АсеновградОтговори: -Традиционни CиренкиЕто и едни традиционни сиренки от мен
    Продукти:

    1 ч.ч. царевично брашно
    1 ч.ч. брашно
    1/2 ч.ч. олио
    1 кофичка кисело мляко
    1 ч.л. сол
    1 пак. бакпулвер
    2 яйца
    : краве сирене на око
    : около половин буца

    Сухите съставки - брашната смесваме с бакпулвера и солта - Всичките останали продукти се смесват и разбиват с миксер /в последователността - яйца, олио, кисело мляко и постепенно започваме да прибавяме от сухата смес. Разбиваме до получаване на хомогенно не много гъсто тесто.

    Накрая добавяме сиренето, но разбъркваме на ръка. Сместа се разпределя в намазана с олио тавичка. Пече се на 200 градуса за около 30 минути.
    : може да добавиш маслини
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.09.12 06:11#2IlariaIlariaМастър ШефРегистрация: 31.10.13Град: СофияОтговори: 15от: Традиционни CиренкиКак се разпределя, не разбрах? :blush: ОтговорОтговор с цитат
  • 27.01.16 01:21#3Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Традиционни CиренкиВинаги ги правя с пшенично брашно, но трябва да опитам и с царевично, струва ми се интересно!ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 01:21#4Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Традиционни CиренкиПредпочитам в тава като питка,отделени като топчета.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.03.16 01:29#5Yana G.Yana G.ГотвачРегистрация: 01.02.16Град: ВарнаОтговори: 331от: Традиционни Cиренкибих опитала само с царевично брашно ще се промени изцяло вкуса, благодаря за рецептата ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest